Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Mat Dan Dah Balik UK?

8-11-2019 10:39 AM|Oleh: Pink Lily| Komen: 48

Kredit foto: Mat Dan

Ya! Pengacara kelahiran United Kingdom (UK) itu kini berada di UK untuk mempromosikan negeri Terengganu di World Travel Market (WMT), London.

Menerusi Instagram, 'mat saleh' yang fasih berbahasa Melayu loghat Terengganu ini berkongsi pengalamannya menghadiri majlis tahunan tersebut yang dihadiri golongan prosesional dalam industri pelancongan global.


Kredit foto: Mat Dan

Menurut Mat Dan, selain berucap sebagai wakil untuk mempromosikan sektor pelancongan Terengganu, beliau juga perlu menghadiri seminar dan bakal membawa pulang idea-idea baru ke Terengganu. 



Sebelum berlepas ke UK, Mat Dan sempat berpesan kepada orang ramai agar menjaga negeri Terengganu melalui kapsyen di Instagram, "Next week Mat Dan dah balik UK. Mat Dan akan promote Terengganu dekat sana. Sementara Mat Dan tak ada beberapa hari ni, korang jagalah negeri kita ni molek-molek eh."
 
Wah, sayang betul Mat Dan dengan Terengganu! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 48
Komen

Previous : 'Mungkin Belum Rezeki' - Fauziah Gambus Keguguran Di Usia Kandungan 8 Minggu

Next       : "Bukan Lawak 'Body Shaming' Padanlah Kumpulan Rare Trending No.1 Di Youtube"

Komen Terbaru

Quote unguaurora 20-11-2019 08:10 AM
Harap2 mat dan ni istiqomah dgn islam. Kesian bini dan anak kalau heols ni hilang arah 1 hr nti. Minta dijauhkan.

Lain-lain Komen

Quote saviour_09 8-11-2019 10:45 AM
semat jugok natam nim tobak pong
Quote Mfzg89 8-11-2019 10:49 AM
patutla banyak kes pelik2 kat ganu seminggu ni..rupanya Mat Dan g obersea..
Quote Kurex 8-11-2019 10:55 AM
hensem mat dan macam ni.. kalau tak selekeh je..

semoga matbdan kekal macam ni utk kami cuci mata..

harap english mat dan takde slang ganu..
"U KENOK BE LIKE DEK"
Quote misuke 8-11-2019 10:55 AM
idok le balik terus punggg
Quote BoongaKertas 8-11-2019 11:10 AM
fuh, tak kenal matdang dah lps tgk berblazer bagai. fewit!
Quote prettyuglybabe 8-11-2019 11:13 AM
duduk ganu terus disanjung-sanjung..
padahal kat negara sendiri who rr yuss jah
Quote Donutfilling 8-11-2019 11:14 AM
Kagum dgn mat dang nih
Ak org mesia melayu pon tak reti spiking ganu kiter
Quote johan-adx 8-11-2019 11:17 AM
prettyuglybabe replied at 8-11-2019 11:13 AM
duduk ganu terus disanjung-sanjung..
padahal kat negara sendiri who rr yuss jah

org kita ni baik2..walau dtg dr negara mana..layan mcm sedara..
bg peluang itu ini takde dengki..
cuba kita pegi negera org..takde layanan 1st class gitu deh
Quote KIM.K 8-11-2019 11:17 AM
Mat Dan ni asal skoloh pondok ganu kan
Quote Catpaw 8-11-2019 11:45 AM
Mfzg89 replied at 8-11-2019 10:49 AM
patutla banyak kes pelik2 kat ganu seminggu ni..rupanya Mat Dan g obersea..

Mat dan Dok dan nok panta
Quote Boomibulat 8-11-2019 11:49 AM
Mat dang dok suke makang ikang..berat nanang
Quote Boomibulat 8-11-2019 11:50 AM
Mrt dang dok suke makang ikang..berat nanang mung nim..
Quote eizarz 8-11-2019 12:02 PM
asal omputih je semua nak jadi berita   
Quote Artemesiaa 8-11-2019 12:04 PM
Ok ler tu tlg promote negeri kesukaannya di negara asal
Quote msbegawan 8-11-2019 12:44 PM
berisi sikit mat dan
Quote chicozinn 8-11-2019 12:49 PM
pu amin ni xtau ke si mat dan tu memang org putih??awat bagi caption kat mat dan cmtu??
Quote fushimi 8-11-2019 01:19 PM
chicozinn replied at 8-11-2019 12:49 PM
pu amin ni xtau ke si mat dan tu memang org putih??awat bagi caption kat mat dan cmtu??

PU pun bukan cerdik sangat pun
Quote Melorqe 8-11-2019 04:09 PM
prettyuglybabe replied at 8-11-2019 11:13 AM
duduk ganu terus disanjung-sanjung..
padahal kat negara sendiri who rr yuss jah

hahahahaha
baru ko tahu
orang putey kat sini, who r yous laaa
yg aku tak paham kenapa bnyak sykt local sekarang hire orang putey semata2 buat kerja yg org local pun boleh buat?
nak kata sebab tak mahir enggelish, ramai saja raykat malaysia boleh speking london
nak kata sebab hq internasional, HQ kat malaysia ja.
i kenot brain la.
Quote mieymiey 8-11-2019 04:13 PM
Tajuk pun

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078349s Gzip On
To Top