Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Jangan Bunuh Budaya Kita Dengan Trend Yahudi" - Reaksi Yatt Hamzah Isu Photoshoot Di Kubur

7-11-2019 11:08 AM|Oleh: LilRose| Komen: 88

Kredit foto: IG

"Astaghfirullahalazim...Mengucap panjang Bonda bila nampak gambar ni tadi."

Nampaknya insiden bergambar di kuburan turut mendapat perhatian Yatt Hamzah.



Pelakon itu memetik luahan Ustazah Shadiya Abbas yang turut terkilan dengan kejadian itu.

Beliau menegaskan supaya tidak terlalu terikut dengan budaya luar hingga 'membunuh' budaya Melayu yang sebati dengan agama ISLAM.



Kredit foto: IG

Selain Yatt, pelakon dan penyanyi Azza Elite juga meluahkan kekesalannya mengenai insiden itu.



Harian Metro sebelum ini melaporkan bahawa pemilik butik berkenaan tampil memohon maaf selepas teruk dikecam masyarakat.

Jelasnya, photoshoot busana pengantin di kubur bukan Islam itu hanyalah untuk koleksi peribadi.

Katanya, ia kemudian dimuat naik ke Facebook bukan bertujuan untuk mencari publisiti.

Nak sangat kelainan, sampai tak sedar dah menjentik sensitiviti masyarakat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 88
Komen

Previous : 'Mungkin Belum Rezeki' - Fauziah Gambus Keguguran Di Usia Kandungan 8 Minggu

Next       : "Bukan Lawak 'Body Shaming' Padanlah Kumpulan Rare Trending No.1 Di Youtube"

Komen Terbaru

Quote dahlamadah.. 14-11-2019 09:52 AM
jarang cerdik bila dia ni bercakap..

Lain-lain Komen

Quote Iema5008 7-11-2019 11:31 AM
{:nose meh sangat la che yat. Yahudi apa nya oiiii. Sikit2 salah Yahudi. Salah Kristian. Yahudi dan Kristian pun tak bt lagu ni.
Quote orglama 7-11-2019 11:33 AM
Iema5008 replied at 7-11-2019 11:31 AM
{:nose meh sangat la che yat. Yahudi apa nya oiiii. Sikit2 salah Yahudi. Salah Kristian. Yahudi dan  ...

baru nak komen mcm ni...org yahudi & nasrani takda pun buat keja2 bergambar pengantin di tanah perkuburan apatah lagi tanah perkuburan agama lain
Quote helicornia 7-11-2019 11:38 AM
tak pasal yahudi kena
Quote apedehal 7-11-2019 11:43 AM
Masalah apa?bkn deyol fotoshut kat kubuq islam. For de sake of viral je pun
Quote Bergosip 7-11-2019 11:44 AM
Kejap. Orang yahudi ambik gambar kahwin dekat tanah perkuburan ke?

Janganlah secara membabi buta salahkan agama orang lain. Padalah terang lagi bersuluh pemilik butik dan konco2nya kirang IQ dan EQ
Quote jijilaaa 7-11-2019 11:49 AM
alaaaa retis2 ni kalau netizen buat dia berani la kondem. cuba kalu sesama retis y buat. diam tak bekutik. tu  ha g la hencap si abil laga2 pipi dgn husky tu. ada bran???
Quote disneyrecess 7-11-2019 11:52 AM
Kejadah rosakkan budaya kita pulak. Wahai yatt bodo oi..  ak xkesah la pasal budaya,  Yang isu skrg aku malu sbb owner butik ni bodo tahap apa dah. Cuba bygkan kalu kaum lain buat cmni kat kubur or masjid kita???  Bodo!  
Quote wadiunong 7-11-2019 12:02 PM
Iema5008 replied at 7-11-2019 11:31 AM
{:nose meh sangat la che yat. Yahudi apa nya oiiii. Sikit2 salah Yahudi. Salah Kristian. Yahudi dan  ...



meh iols nak tambah lagi. asal bukan agama Islam je, terus kecam agama lain tak betul itu ini. Takde agama kat dunia ni bagi ajaran salah/suruh buat kejahatan kat penganut masing2. sama gak dengan Muslim, agama lain pon ada penganut2 yg jahil/ derhaka/pendosa.


Quote Boomibulat 7-11-2019 12:08 PM
Bergosip replied at 7-11-2019 11:44 AM
Kejap. Orang yahudi ambik gambar kahwin dekat tanah perkuburan ke?

Janganlah secara  ...

Kan...blh tanya @Malaysia.Doom utk kepastian
Quote didinfriends 7-11-2019 12:10 PM
Ye la kak oi, dulu yang curang dengan laki dulu salah yahudi jugak ke?
Quote CurangLagi 7-11-2019 12:12 PM
Malangnya jd yahudi{:run{:run{:run{:run{:run kau buat hal yahudi dpt nama{:smile{:smile{:smile
Quote sarah82 7-11-2019 12:21 PM
Kejadahnya yahudi.. Citer ni budak2 tu dari pemilik butik sampai la model semuanya tak berotak
Quote tripleid 7-11-2019 12:35 PM
Edited by tripleid at 7-11-2019 12:58 PM

ape nak heran.ni sume hasil ajaran ostak2 selama ni jgk..serba mak nenek nk blame yahudi,padahal sendiri yg bodoh bebal..ntah2 kiamat besok yahudi lg ramai yg masuk syurga

yg pengantin bimbo  tu pulak  of kos la xde rasa bersalah terkangkang koyak atas kubur x isle  sbb dh di mind set ahli kubur tu sume ahli neraka.so watpe nak respect..so x kisah la kalo nak posing mcm porn star  atas kubur dorg skalipn
Quote RatuDunia94 7-11-2019 12:58 PM
Bergambar kahwin sampai panjat pokok pon budaya yahudi jugak tau..
Quote mieymiey 7-11-2019 01:30 PM
RatuDunia94 replied at 7-11-2019 12:58 PM
Bergambar kahwin sampai panjat pokok pon budaya yahudi jugak tau..

HAHAHAHAHAHAH. Tersembur milo iols
Quote epal21 7-11-2019 01:36 PM
RatuDunia94 replied at 7-11-2019 04:58 AM
Bergambar kahwin sampai panjat pokok pon budaya yahudi jugak tau..

Haha,dah ada ke org komen gini kat ig dia?
Quote ALDRIN 7-11-2019 01:42 PM
RatuDunia94 replied at 7-11-2019 12:58 PM
Bergambar kahwin sampai panjat pokok pon budaya yahudi jugak tau..

Aku baru nk ckp camtu...beriya panjat pokok pakai baju pengantin.....tu budaya beruk n planet of the apes
Quote AshkieLa 7-11-2019 02:20 PM
RatuDunia94 replied at 7-11-2019 12:58 PM
Bergambar kahwin sampai panjat pokok pon budaya yahudi jugak tau..

ahahahaha... win

marah gak dengan kejadian ni.. tapi takde kena mengena agama lain.
salahkan kebebalan diorg tu yg kebulur viral... lepas tu mintak maaf.
Tak rugi ape katanya.. butik masyuk lagi ade..
yihhhhhh...
Quote pashminamerah 7-11-2019 02:35 PM
sesungguh mmg tindakan ini diluar norma masyarakat..
ingat buat mcm taman permainan sahaja..
semoga mereka dikurniakan hidayah Allah..
dan diterangkan hati utk bezakan benda baik dan buruk..

**mmg luar kotak pkran deme nih..

Lihat semua komen(88)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084097s Gzip On
To Top