Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bergambar Atas Kubur, Pemilik Butik Mohon Maaf Selepas Dihentam Teruk

natrahn|7-11-2019 10:59 AM Komen: 26
Kredit Foto : FB Viralpress Malaysia

Pemilik butik pengantin, Nur Amirah Mohd Amiruddin, 26 akhirnya tampil meminta maaf apabila mendapat kecaman hebat orang ramai usai gambar penggambaran pakaian pengantin di kawasan perkuburan Kristian butik beliau menjadi viral di media sosi@l.

"Saya mengakui kesilapan itu daripada diri sendiri dan memohon maaf kepada semua pihak yang tersinggung,"katanya memetik laporan Harian Metro.


Gambar itu  tular di media sosi@l hingga mengundang kemarahan warganet yang kurang senang dengan tindakan jurugambar seolah-olah tidak peka dengan sensitiviti umat Islam mahupun penganut agama Kristian.

Kredit foto: Twitter

Menurutnya, gambar yang diambil pada Ahad lalu adalah untuk koleksi peribadi dan kemudiannya dimuat naik di akaun FB miliknya bukan untuk mencari publisiti.

"Saya yang menjadi jurugambar untuk sesi fotografi berkenaan dan wanita dalam gambar itu adalah model, bukannya pengantin.

"Saya pilih lokasi itu kerana mahu mencari kelainan dan mahu lari daripada kebiasaan dengan mengambil inspirasi daripada luar negara.

"Tujuan saya memuat naik gambar berkenaan di FB adalah untuk suka-suka dan tiada niat langsung mempermainkan mana-mana agama,"katanya ketika dihubungi Harian Metro malam tadi.

Nur Amirah yang menetap di Kluang turut menafikan gambar berkenaan diambil untuk tujuan pemasaran bagi perniagaannya dan apabila ia menjadi tular, beliau menyah aktifkan akaun FB buat sementara bagi meredakan keadaan.

Beliau memaklumkan menerima kritikan warganet dengan hati yang terbuka kerana mengakui kesilapan berpunca daripada dirinya sendiri dan meminta warganet tidak menyalahkan model yang terlibat.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan meranalah badan. Banyak lagi tempat-tempat menarik untuk meragakan pakaian perkahwinan dan banyak lagi cara untuk promosikan perkhidmatan.

Semoga ia menjadi pengajaran buat kita semua.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Pakis 7-11-2019 03:55 PM
Nanti mohon bergambar di liang lahad berfesyenkan kain kapan

Lain-lain Komen

Quote Kurex 7-11-2019 11:03 AM
aku jenis tak faham kalau dridal dress dibuat kepuk kepuk macam tu..
Quote melati00 7-11-2019 11:15 AM
Nak cari kelainan konon..agak agaklah takkan tak boleh berfikir..kalau lepas ni bangsa lain ambik gambar atas kubur orang islam pulak apa perasaan...harap bodoh tu simpan sikit..
Quote buapakperut 7-11-2019 11:18 AM
baju nya so yesteryear, design kena dengan kuburan. btw model ni memang takde common sense ke, ikut je arahan semua sampai baring kat celah tu. hadoi..
Quote stargazer20 7-11-2019 11:21 AM
Mana letaknya otak ko dik???hormat lah tempat persemadian agama lain...nak promosi butik banyak lagi tempat  menarik di Msia ni..
Quote Boomibulat 7-11-2019 11:27 AM
Janji org sedar kewujudan butik dia..
Quote MadameOnion 7-11-2019 11:34 AM
semoga bisnes mu ke kuburan  dan hantu2 kubur tu mengikut korang balik ke rumah dan menghantui korang seumor hidup (termasuk model bimbo dan jurukamera)
Quote Artemesiaa 7-11-2019 11:46 AM
Bertindak tampa berfikir akibat sendiri juga yang susah akhirnya
Quote imransulaiman 7-11-2019 11:52 AM
Koleksi peribadi paleotak! {:laugh
Quote cutieslilies 7-11-2019 12:00 PM
alasan ko tu pelik sgt..... mcm tak sekolah... respect laaa tempat org.... bukan umur 6 tahun..26 kottt


betullah kata netizen..bodoh tu free...tp dia nie kaut semua tak tinggal sikit pun ....
Quote RatuDunia94 7-11-2019 12:54 PM
One ko setuju utk muat naik kat mana2 platform sosial.. ko dh boleh expect kot benda tu akan jd viral.. lain la ko muat naik gambar masak sambal belacan je.. siput sedut ke.. mmg x lah org nk viralkan.. ni gambar pengantin muslim kat kubur kristian.. what are you thinking??
Quote fushimi 7-11-2019 01:07 PM
Kurex replied at 7-11-2019 11:03 AM
aku jenis tak faham kalau dridal dress dibuat kepuk kepuk macam tu..

itulah pesen nama dia

kurex apa tau asyik nak BERSEMOGA je
Quote azhardanil 7-11-2019 01:09 PM
Dia mintak maaf.. Tapi skrg org dah kenal butik die.. Advantage?
Quote cmf_shalom 7-11-2019 01:25 PM
Jilaka...adoi hahhaha FB_IMG_1573103298146.jpg
Quote sarah82 7-11-2019 01:34 PM
cmf_shalom replied at 7-11-2019 01:25 PM
Jilaka...adoi hahhaha

Wei.. Aku pinjam.. Hahahaha.. Patutnya wajah hantu kak limah wei
Quote EvieWanKenobi 7-11-2019 01:37 PM
merepek sungguh..
akal letak mana?
Quote cmf_shalom 7-11-2019 01:47 PM
sarah82 replied at 7-11-2019 01:34 PM
Wei.. Aku pinjam.. Hahahaha.. Patutnya wajah hantu kak limah wei

sila2..aku pun ambik dr org hehehe
Quote joyahglam 7-11-2019 01:48 PM

hahaha.. patutnya tapak tangan model tu bertukar sekali. baru real
Quote sarah82 7-11-2019 01:59 PM
cmf_shalom replied at 7-11-2019 01:47 PM
sila2..aku pun ambik dr org hehehe

Mesti hijabista otak tak ada ni dok dlm rumah kacip gigi sbb kena troll.. Selayaknya
Quote Kurex 7-11-2019 02:05 PM
fushimi replied at 7-11-2019 01:07 PM
itulah pesen nama dia

kurex apa tau asyik nak BERSEMOGA je

semoga kurex tak terkena sumpahan dress kepok2 ramlah ram

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.150431s Gzip On
To Top