Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hanya Kerana Seekor Lipas, Habis 3 Kereta Terbakar!

Oleh: LilRose|6-11-2019 02:58 PM Komen: 14
Hanya kerana nak membunuh seekor lipas yang merayap di pintu keretanya, lelaki di Fujian, Quanzhou menyebabkan tiga kereta terbakar!

Menurut Shanghaiist, lelaki itu menyalakan pemetik api sambil menyembur racun serangga.


Kredit foto: Shanghaiist/Pear Video

Tindak balas dua bahan mudah terbakar itu menyebabkan satu letupan dan malangnya api kemudian menyambar kereta berhampiran yang diparkir di sepanjang jalan.

Dilaporkan, sebanyak tiga kereta terbakar dalam kejadian menyebabkan kerugian sebanyak 311,400 yuan (RM183,755)



Aduhai, tak pasal-pasal orang lain menanggung kerugian hanya kerana seekor lipas! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rosasen 7-11-2019 11:48 AM
cerdik punya olang

Lain-lain Komen

Quote Uncang_kelele 6-11-2019 03:19 PM
Bengong xbrtmpat
Quote matchstick 6-11-2019 03:25 PM
Si bijak pandai tu x terbakor sekali ke
Quote buapakperut 6-11-2019 03:31 PM
haha cina bodoh
Quote mzzenma 6-11-2019 03:35 PM
mzz kalau jumpa lipas memang habis ku kejar satu rumah dengan ridsect
Quote mdhelmi 6-11-2019 03:37 PM
sepatutnya guna kipas lipas
bak kata ahli mesyuarat tingkap
Quote rospinki 6-11-2019 03:38 PM
bodo piyang

lipas lalat semut kita bicara dalam hati kt dia
'wahai si polan bin si polan sebelum aku sembur korang dgn racun baik korg jgn over'
kesian tgk anak lipas dlm pantang aku tk smpi ati nk seperey
elok je diorg ilang
tapi umah mau bersih selalu la
Quote rospinki 6-11-2019 03:40 PM
seperey - spray
arhejebi - rhb
sigenal - signal
lagi apa lupa
Quote dramaking007 6-11-2019 06:10 PM
hayooooo.......penyembur dgn pemetik api mmg xblh duk dekat apalagi digabung kedua2 nya.zaman sek dlu ade member i buat guna mcm tu.naik tggi api...nak wat sekdar main2 tp bhya.see habis kereta jadi lagu tu.dah tu lipas nya mati kaa.....i syak acik yg buat ni terkejut so sanggup buat ape je tuk kill lipas tu.
Quote Artemesiaa 6-11-2019 06:14 PM
Macamlah penyembur serangga tu rak cukup kuat untuk membasmi lipas tu sampai nak tambah dengan pemetik apa sama
Quote Perawankota 6-11-2019 06:55 PM
X pasal2 nyusahkan org lain
Quote helicornia 6-11-2019 11:08 PM
mdhelmi: sepatutnya guna kipas lipasbak kata ahli mesyuarat tingkap

hahaha ahli mesyuarat tingkap
legend tu
sambil ketuk kepala jiran
Quote sukacactus 6-11-2019 11:27 PM
Kan ada pepatah 'Marahkan nyamuk, kelambu dibakar'
Skrg dah boleh tukar 'Marahkan lipas, abis kereta parking sebelah menyebelah terbakar'
Quote chicozinn 7-11-2019 10:20 AM
PRC dengan kebodohan berpisah tidak..da la berak kat pantai, kentut kat kedai henfon tetiba plak cirit, pakai babi hidup jadi eksperimen seatbelt. skang plak bakar lipas smpai keta terbakar..bodoh piang!
Quote rosasen 7-11-2019 11:48 AM
cerdik punya olang

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086323s Gzip On
To Top