Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kerana Seekor Kucing, 'Pantart' Trending Satu Malaysia

Shimmer Shine|6-11-2019 10:33 AM Komen: 64




Dengan tiba-tiba sahaja, perkataan 'pantart' trending di Malaysia, mengalahkan drama tempatan dan isu semasa yang lain. 

Warga Twitter membuat ciapan dan lawak mengenai perkataan tersebut yang mengikut pemahaman orang kita bermaksud kemaluan perempuan. 

Namun, apabila diselidik, ia sebenarnya adalah nama seekor kucing!


Ia bermula dengan seorang warganet, Rida memuat naik video pendek mengenai kucingnya yang tersedu.

Dengan kapsyen yang dia baru mengetahui kucing boleh tersedu lalu memperkenalkan kucingnya, Pantart kepada umum, ia tidak semena-mena menjadi popular.

Kredit foto: Twitter

Lalu, seperti biasa ramai yang kreatif dalam memberi komen seperti apakah dialog akan terjadi jika kucing itu hilang serta pelbagai jenaka lain.
Kredit foto: Twitter

Mungkin nama pan***t itu sendiri diilhamkan dari nama 'pussy' yang selalu diberikan kepada kucing di barat. Tapi, bila di Malaysia, ia agak taboo walaupun melucukan.

Seram juga membaca komen-komen yang dilontarkan. Mungkin pada mulanya ia dijadikan bahan usikan dan jenaka, namun jika trend ini berterusan, mungkin akan ada nama kucing yang lebih 'daring' misalnya. Ianya hanya semata-mata kerana mahu cepat popular. Harapnya tidaklah ya. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
1
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bakingsoda 10-11-2019 03:40 PM
tuan dia suka melucah kot sbb tu sje bg nama pantat

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 6-11-2019 10:45 AM
Aduh gelak gila baca ss komen netizen...

Hilang stress aku... {:run
Quote Buritan 6-11-2019 10:46 AM
Aku buh nama lg power tadaklaa viral lakk.. kijammm
Quote saviour_09 6-11-2019 10:59 AM
shomel nya pantart

pantart baka siam ni

Quote paz 6-11-2019 11:05 AM
Comel kucing ni.
Quote chicozinn 6-11-2019 11:11 AM
sama la cm owner kucing nala cat nama dia pookee..nama tu standard je tapi dpat ke org kita elakkan nama tu dipuki-pukikan aje..huhuhu
Quote prettyuglybabe 6-11-2019 11:19 AM
alolo syomelnya dia...
Quote pearl.silver 6-11-2019 11:21 AM
Tuan pantart ni org malaysia ke bukan?
Quote AbukRokok 6-11-2019 11:24 AM
mmg suka cium pantart
Quote Artemesiaa 6-11-2019 11:27 AM
Kucing tak bersalah tuan kucing yang suka2 letak nama tu tampa berfikir dulu
Quote ifanonline 6-11-2019 11:31 AM
kucing jantan lain mesti suka jilat pantart ni
Quote mesmerize 6-11-2019 11:33 AM
kakakka bodo la letak nama kucing camtu
tapi kat ig ada kucing orang jepun nama kote
Quote Crystars 6-11-2019 11:35 AM
Wak Indon membutuhkan pantart ni....boleh gitu??
Quote ifanonline 6-11-2019 11:37 AM
mesmerize replied at 6-11-2019 11:33 AM
kakakka bodo la letak nama kucing camtu
tapi kat ig ada kucing orang jepun nama kote

elok sangat Kote jumpa Pantart di Malaysia...
Quote fazamania 6-11-2019 11:45 AM
"Sharifah Nurul Izzati binti Sarip!! Pantart anak mama ni nakal lah. Pagi tadi dia jilat muka mama."

"Ala mama ni.. Pantart adik mmg camtu.. Nakal mcm tu.. Malam tadi dia tidur sebelah adik", nyampuk Kamarul"

Kebetulan jiran sebelah yang terdengar perbualan anak beranak ni mencarut-carut dalam hati.. "Huh! Bakal ahli neraka"



Quote any42 6-11-2019 11:47 AM
thibur bca. tp ttap la xelok bila dh trending org mula sebut dgr kt bdk2 jd ikutan nk sebut jgk wlaupun depa xtau mksud asl kgunaan kt sni.
Quote noor2 6-11-2019 11:47 AM
Boleh lah satu geng dgn anak normah damanhuri. .....sengaja mengundang kontroversi. ...attention seeker
Quote Boomibulat 6-11-2019 11:51 AM
Pantart berbulu kelabu..
Quote adm7 6-11-2019 12:11 PM
Itu pun nak kecoh..
Dalam cari ni dah lama ada poohkey
Quote KIM.K 6-11-2019 12:15 PM
Kucing aku nama dia memey. Semua sekali

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.144260s Gzip On
To Top