Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Pernah Ada Telefon Bimbit Sendiri, Ibu Bapa Hadiahkan iPhone11 Dalam Kotak KFC

5-11-2019 06:32 PM Komen: 49
Hadiah itu diberikan selepas dia berjaya menghafal 30 juzuk Al-Quran. Ibu bapa saya yang hadiahkan."

Siapa sangka, gadis ini mendapat hadiah telefon iPhone 11 daripada ibu bapanya selepas menghafal al Quran!

Kredit foto: Twitter

Itu yang dikongsikan oleh abangnya, Arif Afnan kepada ProjekMM selepas video mengenai adiknya itu tular di Twitter. 

Sebelum itu, Arif berkongsi sebuah rakaman video menunjukkan bagaimana ibu bapanya membuat 'surprise' kepada adiknya, Aina Wafa yang katanya tidak pernah ada telefon sendiri selama 17 tahun.

"17 tahun tak pernah ada phone sendiri so parents aku buat surprise bagi iphone baru sebab dia tak pernah mintak," tulis Arif di laman Twitter.


Menurut Arif lagi, adiknya memang tidak pernah memiliki telefon bimbit sendiri sebaliknya hanya meminjam daripada anggota keluarga jika ingin membuat panggilan. 

Dia pinjam telefon abang, ibu bapa kalau nak telefon, katanya lagi yang turut memberitahu adiknya itu bersekolah di asrama penuh sebelum ini selama 5 tahun. 

Perkongsian itu, membuatkan ramai terkejut kerana tidak menyangka seorang remaja tidak mempunyai telefon bimbit pada zaman ini. Ada juga yang terharu dan juga memuji keluarga ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 7-11-2019 01:41 PM
janji viral..

Lain-lain Komen

Quote top5complete 5-11-2019 06:37 PM
lepas ni boleh la buat video tik tok.. menari buka baju
Quote white_musk 5-11-2019 06:38 PM
inilah yang adik adik di media sosal sangat kecoh tentang hantaran yang mana mahal pun tidak mengapa kerana menghafal koran
Quote nikaido 5-11-2019 06:41 PM
Baca dkt internet ramai puji parent dia sb kasi hp waktu umur 17. Aku umur 18 baru ada hp tatkala member2 time sekolah lg dah ada
Quote MelahJanda 5-11-2019 07:43 PM
Mmglah. Anak aku kat sbp mmg takde hp pun sbb tak boleh ada hp di sekolah
Quote salmon-suki 5-11-2019 08:27 PM
Aiolzs merasa ada fon sndiri bila dah stat masuk uni..tu pun tepon nokia baling anjing boleh pingsan..

Tp sbb dlu2 aiolzs gila laptop/pc jah..sbb giler gaming..skrg sejak ada mobile game,so main mobile pulak,convenient sket...sbb touch skrin..kekeke~
Quote fliphair8 5-11-2019 08:43 PM
Untuk bebudak jaman ni mmg agak rare ler takde hp...kalau jaman hakak ade laptop pun upgrade banyak dek...mostly assignment buat kat cc...sambil menyambil ber irc...kekkekekekke nasib baik luluih gak...kalo dak kuciwa laaa mak pak hakak..
Quote NURMIMIE 5-11-2019 08:44 PM
Edited by NURMIMIE at 5-11-2019 08:50 PM


tak ada butang tengah ke?..
alahai.. comelnya..

semoga bermanfaat dek..


Quote Perawankota 5-11-2019 08:47 PM
Manfaatlah kegunaan hp tu
Quote pakatanhancing 5-11-2019 08:48 PM
top5complete replied at 5-11-2019 06:37 PM
lepas ni boleh la buat video tik tok.. menari buka baju

ingat semua pompuan jalang macam ko ke?
Quote MenteriWanita 5-11-2019 08:49 PM
Toksik nya makpak kau ni dik, nak achieve something baru dapat hadiah, agama mana ajar ni.
Quote sarah82 5-11-2019 09:24 PM
Aku boleh tergoda berpaling tadah dari android sbb tgk video ni...comel sungguh adik ni.
Quote clarizsa 5-11-2019 09:28 PM
Itu pun nak puji
Riak
Quote krustykrab 5-11-2019 09:35 PM
salmon-suki replied at 5-11-2019 08:27 PM
Aiolzs merasa ada fon sndiri bila dah stat masuk uni..tu pun tepon nokia baling anjing boleh pingsan ...

Okla tu...aku ada tipon sendiri masa umo 30 kot, dah keje selama 6 tahun lol...
Quote kukukatablog 5-11-2019 09:53 PM
sekurang2nya InsyaAllah dia mampu memberi syafaat nnt dengan hafalan dia...
cuba cek anak masing2,
sibuk kondem jer....
Quote mia31483 5-11-2019 10:01 PM
aku lak ikut sedih...bkn sebab hp..sbb dia hafaz Quran di usia 17 thn...while aku masih merangkak nak baca..huhuhu...
Quote alieyrina 5-11-2019 10:33 PM
Comel la tewww
Quote HannahMontana 5-11-2019 10:40 PM
Nak kata beragama sekali  menghadap makan KFC aku ingat nak boikot KFC ni  muahahhahahah


xde apa yang hebat pun

ni mcm saja nak diviralkan.

dan mrk telah pun berjaya memviralkan nya .


Quote HannahMontana 5-11-2019 10:42 PM
sekor sekor dalam thread ni komen ala-ala terkedu

Ala-ala rasa mcm rare tahap monyet kena belacan


relax , perkara ni normal sahaja.

xdelah family tu humble pun

mrk pun nak tonjolkan keluarga mrk juga  kalau tidak xdelah viral muahahahhahahaha....
Quote kimsa-ra 5-11-2019 11:26 PM
Tahniah la dik dh hafal qoran..tp tula ramai je xde fon wpn lps 17 klu yg ssh tu..

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.185223s Gzip On
To Top