Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Seram Habis, Plot Twist Padu - Filem Pusaka Filem Terbaik Malaysia Tahun 2019?

6-11-2019 10:27 AM|natran| Komen: 140

Kredit foto: Instagram Astro Shaw

Dari penerbit filem Dukun, kini sebuah lagi naskhah seram sedang hangat ditayangkan. 

Filem ini dibintangi oleh Syafiq Kyle, Mimi Lana, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Faizal Hussein, Sweet Qismina, Hafidz Roshdi, Aleza Shadan, Yuna Rahim dan ramai lagi bintang popular kini mencetuskan fenomena nya tersendiri.

Kredit foto: Google

Mula ditayangkan sejak 31 Oktober yang lalu, filem Pusaka terus menerima pelbagai komen positif dari penonton. 

Seronok sangat ke filem ini? Ramai yang memuji dan memuja filem ini sehinggakan majoriti mengatakan filem Pusaka adalah filem terbaik Malaysia untuk tahun 2019.




Kredit foto: Twitter #pusaka

Ada juga warganet yang menyarankan untuk menonton filem ini.

Kredit Foto - Twitter #filempusaka

Dalam pada itu, mungkin kerana dirasakan filem ini terlalu seram, ada warganet yang terpaksa check in hotel kerana terlalu takut untuk pulang ke rumah. 



Maka tidak hairanlah filem ini telah meraih RM2 Juta kutipan dalam masa empat hari tayangan. Perkara ini dimaklumkan menerusi perkongsian dari Instagram rasmi Astro Shaw yang merupakan terbitan syarikat itu dengan kerjasama Director???s Think Thank dan dipersembahkan oleh produksi Alpha 47.

Lebih menggembirakan, menerusi perkongsian di platform yang sama kebanyakan tiket yang dijual juga hampir habis dijual setiap hari di kebanyakan pawagam.


Sinopsis Pusaka

Balqis dan Qistina merupakan sepasang adik beradik kembar perempuan yang ditemui oleh Inspektor Nuar dalam sebuah rumah kosong, yang mana kedua-duanya telah dikurung secara misteri.


Bagaimanapun, selepas penemuan itu, pegawai polis yang cekap itu kini perlu segera menyelesaikan misteri di sebalik kembar tersebut kerana dia bukan sahaja diganggu pelbagai kejadian aneh selepas menjumpai mereka, malah setiap orang yang berkait dengan kes itu juga mula mati seorang demi seorang.

Masih belum terlewat pada yang belum menonton filem ini kerana filem ini masih lagi ditayangkan di pawagam-pagawam utama berhampiran anda.

Selamat Menonton. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 140
Komen

Previous : Cerekarama "Dosa Semalam" Sentuh Hati Penonton, Lakonan Janna Nick Dibanjiri Pujian

Next       : Lakonan Amar Baharin Dan Amyra Rosli Dalam 'Cemburu Seorang Perempuan' Terima Pujian Netizen!

Komen Terbaru

Quote rosannazmia 16-11-2019 07:05 PM
dino replied at 6-11-2019 12:32 PM
keseluruhan haha
org bg 2 bintang sajork... masih bleh ditonton skdr buang masa..

Hmm mmg xlah tgk. Huhu.. Sdgkan ceta faz ritu pon meols percaya skala menguap dia mcmana.. Meols x tertipo dgn fans nye hype yach.. Koserh lah nak layan ceta2 seram cliche gituh. Malaysian audiences dah terdedah dgn mcm2 film/drama dr luar negara. Skrg meols layan film tarap2 parasite jer (hopefully BJH win oscar best  director feb nnt)

Lain-lain Komen

Quote Ritacomels 6-11-2019 10:33 AM
Ntah la minat filem seram plus x minat capik kail.. So xde rasa nk tgk, kalau kluar astro first pon x rasa nk langgan jgk
Quote CrowneGlory 6-11-2019 10:37 AM
lepas tertipu dgn movie2 melayu lain kekonon best, hebat etc2... akak tunggu je la tunjuk kat netflix...cerita pontianak bodoh missfake pun dh lama kat netflix still akak tak kowser nk tgk...
Quote rotijohanz 6-11-2019 10:41 AM
Ritacomels replied at 6-11-2019 10:33 AM
Ntah la minat filem seram plus x minat capik kail.. So xde rasa nk tgk, kalau kluar astro first pon  ...

uols je kot yg xnk tgk sapik.....
bbnu rmai ok tgk citer sapik ni................
2juta lebih dh collection.....ahgitu kita nengok brpa juta collection filem ni
penangan sapik kyle.........boleh lwn julpin uols ke tidak
laku keras la sapik kyle lepas ni blakon filem jer...................
tp iols tetap rs heols ssuai blakon drama sbb muke heols xde aura bintang pilem

Quote Ritacomels 6-11-2019 10:48 AM
rotijohanz replied at 6-11-2019 10:41 AM
uols je kot yg xnk tgk sapik.....
bbnu rmai ok tgk citer sapik ni................
2juta lebih dh ...

Mesti uolls dh tgk byk kali semata nk tgk capik kan hahhahahah....bbnu ni bkn kira ada aura bintang pilem ke x.. Yg penting diaorng suka bbyface camtu.. Kalau x, xkan la kpop yg muka cam mayat idup n lembik tu pon dorang gilakan kahkahhhh
Quote anastasia7 6-11-2019 10:49 AM
Kembar tu lakonan mimilana ke. Kenapa teruk nampak editing muka poster tu. Cengkung2 sgt. Hotel2 patut promo juga cerita ni, sbb ada yg blk check in hotel takut nk balik rumah. Hehe
Quote Xim 6-11-2019 10:54 AM
Tetibe rase nk tgk tp rengsa dgn kak ogy . Haihh
Quote dino 6-11-2019 10:57 AM
CrowneGlory replied at 6-11-2019 10:37 AM
lepas tertipu dgn movie2 melayu lain kekonon best, hebat etc2... akak tunggu je la tunjuk kat netfli ...

iols dah layan... dr segi cinematografi.... teknikal tu not bad.. kslh utama jln cerita...

skala menguap 4 dari 5.. haha
Quote natrahn 6-11-2019 11:00 AM
CrowneGlory replied at 6-11-2019 10:37 AM
lepas tertipu dgn movie2 melayu lain kekonon best, hebat etc2... akak tunggu je la tunjuk kat netfli ...

saya setuju... macam citer pontianak remy n fazura tu pun kurang umph..pelakon hebat dah... n tak sangka ada adegan kurang sopan remy tu hmmm
Quote TerataiMelur02 6-11-2019 11:02 AM
Tolong la ya.. X best langsung. Kalo cerita seram siangnya pun suram je.. Cubalah realistik sikit, rumah suram, pej polisnya suram.. Doktor, nurse, pesakit seketul tu je.. Pun suram jgk.. Ngantuk tengok
Quote Intanmahsuri 6-11-2019 11:02 AM
dino replied at 6-11-2019 10:57 AM
iols dah layan... dr segi cinematografi.... teknikal tu not bad.. kslh utama jln cerita...

ska ...

Kslh tu apa? So cerita ni best ke tak best. Baru jumpa few yang kata cerita ni tak best.
Quote tagas 6-11-2019 11:03 AM
capik belakang cket capik

tunggu tayang time raya sudahhh
Quote safieyah1984 6-11-2019 11:57 AM
yg review tu tah2 dapat free ticket masa previu ke mcm mana? sama lah asal cite seram jek gelap xde lampu, iolss suka tgk cite hantu thailand jalan cite dng plot twist mantap
Quote dino 6-11-2019 12:32 PM
Intanmahsuri replied at 6-11-2019 11:02 AM
Kslh tu apa? So cerita ni best ke tak best. Baru jumpa few yang kata cerita ni tak best.

keseluruhan haha
org bg 2 bintang sajork... masih bleh ditonton skdr buang masa..
Quote abangadek 6-11-2019 12:39 PM
iols bagi 7/10 jurr
Quote kodoksilver 6-11-2019 12:40 PM
iolss lagi excited nk tgok frozen2 dari cerita ni,
walaupon dengan umur iolss yg dah kertu ni, frozen tetap jd pilihan untuk buang duit iolss dari cerita seram yg review semua ckp best, dah p tgok menyesal tak sudah. raya puasa 2020 mesti tayang kt astro cerita ni
Quote rykall 6-11-2019 12:40 PM
CrowneGlory replied at 6-11-2019 10:37 AM
lepas tertipu dgn movie2 melayu lain kekonon best, hebat etc2... akak tunggu je la tunjuk kat netfli ...

pontianak kat netflix tu saya baru tengok minggu lepas...adoii...ade ker malam2 tak tutup tingkap...gila ke apa?. lepas tu sangat tipikal filem seram, mesti kawasan rumah gelap memanjang, pasang ler lampu kalimantang ke kat luar bg terang. Lepas tu boleh pula perintah berkurung selepas maghrib, apa Isyak surau / masjid dekat kampung tu tak diimarahkan ker hanya kerana serangan pontianak?. Diorang lebih takut pontianak dari Allah yang maha esa tu ke?.



Quote grouper 6-11-2019 12:44 PM
Rasanya peminat hardcore capik je yg review cite bagus..bbnu ni mmg bodoh simpan sorg2 bodoh tu blh x.
Quote chikumanis 6-11-2019 12:53 PM
CrowneGlory replied at 6-11-2019 10:37 AM
lepas tertipu dgn movie2 melayu lain kekonon best, hebat etc2... akak tunggu je la tunjuk kat netfli ...

oooooooo kak...me dah tertengok hari tu citer kaka faz jadi ponti..x seram tapi sedapla bang remy kena gomol dengan siti..kemain lagi tido bersama sambil bkemban kak ooiiiii..siti yang berkemban bukan kaka faz..
Quote takayama 6-11-2019 12:59 PM
kodoksilver replied at 6-11-2019 12:40 PM
iolss lagi excited nk tgok frozen2 dari cerita ni,
walaupon dengan umur iolss yg dah kertu ni, froz ...

Wah ada geng rupanya.... Hahahahaha
Kaka pun tunggu frozen 2 nk keluar dekat nk hujung bulan ni, nmpk promising
Citer scream suram mmg kaka x layan melainkan x heavy plus ada lawak

Lihat semua komen(140)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141884s Gzip On
To Top