Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Gara-gara Blackpink, Snek 'Super Ring' Laku Keras Di Korea! Harga Pun Boleh Tahan

Oleh: intan|6-11-2019 10:59 AM Komen: 49
Kalau dah popular, semua benda yang dilakukan selebriti akan menjadi ikutan. Malah, untuk makanan pun sama!

Begitulah yang terjadi apabila ahli kumpulan Black Pink iaitu Jennie dan Jisoo secara 'tidak sengaja' mempopularkan snek ataupun keropok 'Super Ring' sehingga laku keras di Korea.



Keropok berperisa keju itu menjadi tular setelah kedua ahli kumpulan berpengaruh ini jatuh cinta dengan rasa serta keenakan jajan tersebut.

Ini gara-gara sebuah video yang tular tidak lama dahulu memaparkan kedua-dua penyanyi ini sedang mencuba keropok tersebut di Singapura.

Disebabkan perkara itu, snek tersebut sudah mula dijual di Korea dengan harga 1,200 won ataupun RM4.50 sebungkus.



Ketika melakukan siri jelajah konsert di Malaysia, Jennie dan Jisoo juga berusaha mencari keropok tersebut di kedai serbaneka sebaik sahaja tiba di negara ini. Comel betul!



Netizen rata-rata terkejut dan teruja kerana makanan ringan yang juga popular di Malaysia kini tular di Korea gara-gara ianya menjadi makanan kegemaran ahli kumpulan Black Pink tersebut.

Asalkan jangan berebut 'claim' sudah lah ya! Bergaduh nanti! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote najib888 15-11-2019 09:04 PM
Super ring sekarang berbeza banyak dengan super ring dulu...

Dulu, artificial color dia..mak datuk! la ni kurang bnyk dah oren tu...

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 6-11-2019 11:10 AM
Junk food boleh makan,  jangan selalu, masin nak.

zaman bbnu memang sedap,  tapi zaman dah usia nak kerepot ni,  acik terpaksa la pentingkan kesihatan.
Quote msbegawan 6-11-2019 11:13 AM
untung super ring dapat free marketing
Quote sarah82 6-11-2019 11:15 AM
Company super ring sila ambik blackpink jadi duta.. Confirm seluruh dunia gilakannya
Quote helicornia 6-11-2019 11:37 AM
hahaha terbalik lak..org malaysia suka try makanan korea, org korea lak sibuk cari makanan malaysia.apa pun bagus la tukar citarasa

dr kecik dulu dh ada super ring ni. iols pun dh masuk 4 series pun wujud lagi
Quote polluxsstar 6-11-2019 11:47 AM
fav I jgk ni.
sebulan sekali pasti pekena.
wpun dh msk 3 series.
hehe sesekali kena layan tekak.
Quote nuril86 6-11-2019 11:52 AM
super ring jgn dh femes naikkan harga plak ye... biase klw 99speedmart jual bawak dua hengget je...
Quote tagas 6-11-2019 12:09 PM
mmg sedap kopok nih

leka mkn taw taw da abis

kelazatan perasa keju nye
Quote MissLana 6-11-2019 12:26 PM
oohhh iols ni ghupenyaa taste saing2 Jennie and Jisoo ye, iolss pun mmg fav jajan niii. Gigi kuning lpas mkn jilat dr jari sarung jd cincin hihihi
Quote RatuDunia94 6-11-2019 12:27 PM
Dulu masa sekolah iols suka makan super ring dgn nasi.. buat lauk sampingan gitu.. ada ke yg sam mcm iols?
Quote Orix 6-11-2019 12:34 PM
RatuDunia94 replied at 6-11-2019 12:27 PM
Dulu masa sekolah iols suka makan super ring dgn nasi.. buat lauk sampingan gitu.. ada ke yg sam mcm ...

euwww........ loya tekak iols membayangkannya
Quote Artemesiaa 6-11-2019 12:39 PM
Untung company dapat free marketing.  Tapi itulah realitynya apa2 barang yang jadi kesukaan geng kpop ni pasti akan laku keras kerena peminat mereka
Quote cheergirlz 6-11-2019 12:41 PM
super ring mmg best...sedap plak tue...
Quote matchstick 6-11-2019 12:45 PM
Mmg asal kilang di malaysia ke super ring ni..

indon dh claim blom
Quote misuke 6-11-2019 12:46 PM
kaler teruk tu hoihh
Quote fishcracker 6-11-2019 12:48 PM
Jajan feveret sebungkus kecik 20 sen
Quote mizruncing 6-11-2019 12:56 PM
ntah laa since dah besar ni bila makan jajan semua rasa tak sedap. pas tu pelik mcm mana la mase dlu2 aku blh giler jajan2 ni
Quote CardiGans85 6-11-2019 01:22 PM
I like super ring lol..
Quote tuberoses 6-11-2019 01:37 PM
masa kecik makan super ring sarung kat jari mcm cincin...lima2 jari patu makan.kemamm kemamm sambil terasa kelazatan cheese nye....

Quote fushimi 6-11-2019 01:55 PM
supering sedap kan

dulu iols suka makan sorok sorok kat umah takut mak ayah i tahu

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.248881s Gzip On
To Top