Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Emelda Rosemila Kini Pekebun Moden, 'Dunia Glam Tak Kekal Lama, Beri Inspirasi Sangat!'

5-11-2019 12:37 PM|Shimmer Shine| Komen: 106



"No bling, no fancy car, no berkin, no mansion, no fame, cuma ada..."

Mengagumkan!

Dari pelakon berbakat yang pernah menyenaraikannya sebagai bintang utama di kaca televisyen, kini Emelda Rosmila berbudi kepada tanah pula.

Bagai jauh panggang dari api, namun Emelda langsung tidak kekok mengerjakan kebun sayur miliknya. Malahan menyifatkan ia adalah cinta yang terpendam sekian lama. Lebih-lebih lagi semakin teruja apabila kebunnya mengeluarkan hasil.

Kredit foto: IG

"Im so excited and i just cant keep it anymore! Especially apa yang diusahakan membuahkan hasil."

Kredit foto: Ig

"This is my new love, old dreams, new venture. Thanks dear hubby for your endless support. Doakan mel okay?"

IG

Datin Paduka Umie Aida turut memberi komen dan menyifatkan ianya lebih bermakna dari barangan mewah.


Nampaknya adik kepada Emilia Rosnaida ini memilih jalan yang berbeza dari pilihan glamornya. Semangat ini akan menyuntik inspirasi kepada para pengikutnya serta orang lain bahawa berkebun juga mampu memberi hasil berbaloi jika rajin. Tahniah Mel kami ucapkan. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
3
Komen: 106
Komen

Previous : "Kami Tak Mahu Umat Kami Rosak,"-PU Amin Minta Orang Ramai Doakan Kak KM..

Next       : "Sebelum Nak Sial-sialkan Orang, Kau Fikir Dulu" - Nina Iskandar Mengamuk Dengan Siapa?

Komen Terbaru

Quote wana89 11-11-2019 06:54 PM
Edited by wana89 at 11-11-2019 06:56 PM

Iols memang berkebun..kira jejak kaki la jugak.. Sebab tok nenek dan mak ayah ada tanah.. Itam la jugak dan tangan kasar2 jugak
Cuma tidak la hari2 berkebun..ujung minggu or setiap 2 minggu..pokok pisang iols yang baru tanam kena makan dengan babi hutan :
Moga istiqamah la ye

Lain-lain Komen

Quote Xim 5-11-2019 12:38 PM
Tajuk emilia . Content emilda . Pening ako
Quote pichee 5-11-2019 12:39 PM
So slps ella ramai yg tnjk jd pekebun ke?
Quote beta_carotene 5-11-2019 12:42 PM
Oo kesini lah adlin lesap eh..
Tapi emelda ni berlakon mmg best
Quote sukacactus 5-11-2019 12:45 PM
Lps Ayu Damit, Ella, sapa plak jd pahlawan cangkul
Best berkebun ni...rasa puas
Sampai sayur dah boleh petik, rasa sayang plak nak ambik
Quote nazzse 5-11-2019 12:46 PM
bestnya ada kebun...segar mata, sejuk hati
Quote cap_ayam 5-11-2019 12:59 PM
Kat mana kebunnya ni.. nampak kat ig tu tulis Kuala Lumpur.
Quote Orix 5-11-2019 01:00 PM
bestnyaaa ada kebun....

iols plak teringin nak ada dusun buah, feeling2 nanti nak buat rumah kayu dalam dusun tu ala2 chalet, bila ada musim buah boleh la weekend lepak2. at the same time teringin juga nk ternak madu kelulut......

rasanya lagi 5-6 tahun kot bru impian termakbul.
Quote noor2 5-11-2019 01:01 PM
Sayur apa tu?...biasa tengok tapi tak.tahu nk masak apa. ..tak tahu nama sayur. ...
Quote diss69 5-11-2019 01:08 PM
noor2 replied at 5-11-2019 01:01 PM
Sayur apa tu?...biasa tengok tapi tak.tahu nk masak apa. ..tak tahu nama sayur. ...

Bayam brazil ke..
Quote noor2 5-11-2019 01:13 PM
diss69 replied at 5-11-2019 01:08 PM
Bayam brazil ke..

Oh...tq info. ....
Quote palmolive 5-11-2019 01:17 PM
berkebun bawah pencawang letrik?
Quote Orix 5-11-2019 01:36 PM
beta_carotene replied at 5-11-2019 12:42 PM
Oo kesini lah adlin lesap eh..
Tapi emelda ni berlakon mmg best

ya betul. manjalara dan kekasihku seru sheols berlakon mmg vasssss
Quote fushimi 5-11-2019 01:38 PM
Orix replied at 5-11-2019 01:00 PM
bestnyaaa ada kebun....

iols plak teringin nak ada dusun buah, feeling2 nanti nak buat rumah kayu ...

bela lembu lagi bagus

kayo sistur


Quote Orix 5-11-2019 01:42 PM
fushimi replied at 5-11-2019 01:38 PM
bela lembu lagi bagus

kayo sistur

sapo nak jago ehhhhh jang oii
Quote talapia 5-11-2019 01:49 PM

rasanya bukan bayam brazil.. bayam malabar rasanya. Bayam brazil daun dia mcm kerinting sikit.. bayam malabar ni chinese suka.. bayam brazil tengah viral skrg.. smua orang dok tanam

Quote RatuDunia94 5-11-2019 02:32 PM
Lps ni ABP boleh buat 1 kategori baru..

Artis Berkebun Popular
Ayu Damit - Cili Fertigasi
Ella - Cili Fertigasi
Emilda Rosmila - Bayam Malabar
Rosyam Nor - Nangka Madu
Quote ALDRIN 5-11-2019 02:35 PM
Sheols ni berlakon bagus..AAR kan yg kena tangkap pasal scam juta2 few years back kan? Ok jer berkebun...iols pon pencen nnti ingat nk bela itik jer buat telur asin...sambil tunggu musang king berbuah...gittew
Quote September14 5-11-2019 02:38 PM
Klu iol nak ternak burung layang2... masyuk kan sarang dia tu
Quote cmf_premierleag 5-11-2019 03:00 PM
emilda ni jadi petani pun tetap menten cunnn

Lihat semua komen(106)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120457s Gzip On
To Top