Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kostum Halloween Bertemakan Syed Saddiq, Rosmah Mansor Cuit Hati Warganet

5-11-2019 10:27 AM Komen: 38
Pada 31 Oktober setiap tahun, sambutan Halloween disambut oleh mereka yang meraikannya dengan memakai pakaian bertemakan hantu atau tema yang menarik. 

Turut tidak terlepas, mereka yang menyambut festival ini di Malaysia juga menggayakan pakaian yang menarik.

Baru-baru ini, tular di Twitter apabila beberapa individu menggayakan kostum bertemakan ahli politik, Syed Saddiq dan yang lebih menarik, ada juga yang meniru gaya isteri bekas Perdana Menteri, Rosmah Mansor. 


Sumber Gambar: Twitter ZeSpoooky

Konsepnya mudah sahaja, individu tersebut dengan nama Ze (@ZeSpoooky) telah memotong placard yang menyerupai Instagram dan meletakkannya di posisi muka. Konsep ini menyerupai Syed Saddiq yang sering membuat pengumuman menerusi media sosial dan wajah beliau yang terlalu dekat dengan kamera. Kreatif betul!

Lebih melucukan,  Ze telah membuat video dan berucap seperti Syed Saddiq, siap dengan pelat S lagi!

"Assalamualaikum, da jia hao, vanakam"



Video Ze ini berjaya menarik perhatian Syed Saddiq dan beliau turut terhibur dengan telatahnya itu. Sporting betul!



Lebih menarik, ada juga individu yang menggayakan pakaian persis Rosmah. Siap dengan gaya rambut dan pemakaian selendang yang persis isteri Datuk Seri Najib Razak. Juga kreatif!


Sumber Gambar: Twitter faizalabdhalim_

Lepas ni, kalau anda ada malam gala atau majlis yang memerlukan tema menarik, boleh la guna tema ahli politik begini. Tapi jaga-jaga, risau kena saman nanti! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 37
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 10-11-2019 12:50 PM
MarTun replied at 9-11-2019 11:10 AM
ikut-ikutan agama lain

Agama mana yang ajar sambut Halloween, tumpang tanya?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 5-11-2019 10:34 AM
yg rosmah tu lawak wehhhhh
Quote videcloset 5-11-2019 10:40 AM
hahahhahahhahahahha
Quote kaseh80 5-11-2019 10:43 AM
Spot on dat rosmah outfit
Quote nuralisa 5-11-2019 10:53 AM
handbag dia.. BIJAN
Quote imransulaiman 5-11-2019 10:54 AM
Nanti bikmama meroyan macam meligoslo - saya bukan hantu!
Quote chicozinn 5-11-2019 11:00 AM
yg bikmama tu skali imbas cm dia lak..hehehehehhehe..
Quote imsonaif 5-11-2019 11:17 AM
hahahah sib baik sadiq x marah

rosmah tu mmg A la
Quote noorhairiahma 5-11-2019 11:18 AM
kurus rosmah!!

Quote saviour_09 5-11-2019 11:24 AM
oi handbag bijan

Quote lostfaith 5-11-2019 11:26 AM
Disgusting. Bila orang muda takde adab. Bila kita tua kita nak lawa tara mana lagi. Yang tua gracefully pun muka berkedut kedut tak lawa.
Quote awanysss 5-11-2019 11:35 AM
weh yg rosmah tu hahahahahahaha handbag tu
Quote mizruncing 5-11-2019 11:42 AM
ingatkan costume muka ss dgn kening tebal
Quote nazzse 5-11-2019 11:54 AM
yg mamaros memanglah kan..adoiila rambut tak cukup tnggi lagi bang
Quote Artemesiaa 5-11-2019 12:13 PM
Menarik je ideanya tu bakal jadi ikutan tahun depan
Quote dekmieDandy 5-11-2019 12:27 PM
yang Big Mama tu last year punya kan

siap ada video menari kat zouk lagi pakai camtu
Quote helicornia 5-11-2019 12:36 PM
ini betul2 horror hahaha
Quote amyza 5-11-2019 01:42 PM
Ya ampun, kreatifnyee. Hantu rose dgn hantu ss.
Quote whadda 5-11-2019 01:46 PM
hahaa.. big mama tu.. handbag bijan hokay
Quote MissLana 5-11-2019 02:49 PM
hahahahahahahahaha tang kening and hidung witch sama laa bigmama

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.152972s Gzip On
To Top