Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kecoh Baju Wann Di GV6 Tiru Rekaan Hatta Dolmat?

4-11-2019 03:12 PM|natrahn| Komen: 110


Persembahan minggu keempat Gegar Vaganza musim keenam (GV6) malam tadi menyaksikan Wann berduet bersama penyanyi lagenda, Aris Ariwatan menyanyikan lagu Engkau Laksana Bulan. 

Persembahan itu menjadi bualan hangat peminat malah busana yang dipakai Wann turut mendapat pujian kerana kelihatan begitu cantik apatah lagi mengangkat elemen melayu klasik.

Kredit foto: Arma Couture

Usai persembahan tersebut muncul pula dakwaan kononnya baju yang ditaja oleh Arma Couture itu telah meniru rekaan pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat.

Spekulasi tersebut mula hangat diperkatakan di media setelah Hatta turut memuat naik semula gambar dan video baju yang direkanya sebelum ini buat pernikahan pereka dan penasihat fesyen, Tym Fatimah.


"@tymfatimah tak bagi tau pun masuk gv 😂 @hattadolmatofficial " tulis Hatta secara seloroh di entri tersebut.

Menyedari rekaan itu hampir sama, warganet mula membanjiri ruangan komen Instagram Arma dan Hatta dengan membuat perbandingan kepada kedua-dua rekaan tersebut.

Kredit foto: Instagram Hatta Dolmat




Kredit foto: Instagram Arma Couture

Sehingga kini, tiada penjelasan lanjut dari pihak Arma Couture mengenai persamaan baju yang digayakan oleh Wann dalam persembahan malam tadi. 

Semoga kedua pereka ini dapat menyelesaikan isu ini secara baik. - CARI  

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 110
Komen

Previous : Skrip Tak Kuat, Pelakon Gandingan Tak Best - Fizz Fairuz Putus Asa Nak Berlakon

Next       : Banyak Kali Kilang Diserbu, Ramai Dengki Dengan Fouziah Gous Sejak Bergelar Jutawan?

Komen Terbaru

Quote DyBBora2 7-11-2019 03:05 PM
Kisahnyerrr.... br ku kenal siapa arma itu...ha3. Tgk pic page depan2...mati2 ingatkan pompuan tulen sbb ada iras2 atitaharis bini DJ nas-T... rupanye #tipahtertipu #secawatsajatjua

Lain-lain Komen

Quote Jiddin 4-11-2019 03:17 PM
Rasa nyampah pulak dgn hattadolmat ni. Dah design ni mmg busana Melayu klasik, celah mananya meniru.

Oklah.....tiru kaler. Tiru cara selit selendang kat pinggang.

Kau tak malu plak nk claim busana klasik mcm la kau yg reka from scratch?

Bluergh
Quote MadameOnion 4-11-2019 03:17 PM
habislah..perang dlm ig pasni..
Quote boojaat 4-11-2019 03:19 PM
Jiddin replied at 4-11-2019 03:17 PM
Rasa nyampah pulak dgn hattadolmat ni. Dah design ni mmg busana Melayu klasik, celah mananya meniru. ...

Corak bunga pun sama la u... Tu yg dia cakap tiru
Quote Kurex 4-11-2019 03:27 PM
baguslah.. dua2 feeling couture
Quote cha-cha 4-11-2019 03:28 PM
Obvious sangat pun
Quote sarah82 4-11-2019 03:31 PM
Jap.. Aku nampak tu baju kurung cekak musang.. Jadi celah bedah mana meniru?
Quote kakyungpilah85 4-11-2019 03:34 PM
masalahnye sama sangat tirunya...atleast tukar laa warna ke..corak ke...selendang tu letak sanggul ke...haihhhh...ingat org xtengok tv ke cik kak oiii...
Quote shernazz 4-11-2019 03:42 PM
Ejas la sket jangan bg nampak sgt meniru..
Ni btol btol inspired
Kalau ikut pesen klasik..mmg iye la semua orang layak reka
Tapi korang tengok ni sebijik sejibun kan...
At least kasi twist sket la tang corak baju..kasi corak lain ...
Selendang tu boleh aje kasi letak atas kepala ke
Quote missinpiece 4-11-2019 03:53 PM
Lawa sungguh la Kak Wann mlm tadi. Ada gaya tersendiri. Cuma mekap haukk
Quote kashaz 4-11-2019 03:54 PM
yang tak nampak sama tu, camne mata korang tgk ek? ahaahah.. tgk skali imbas je dah sama. klu tgk corak2 bunga pun sama. selit tu pun sama..warna sama..

mmg la busana tradisional bkn dia yg cipta, but the konsep susun atur tu mesti dia pikirkan special.
Quote rosli_nurizzati 4-11-2019 03:58 PM
busana klasik selalu cmtu kot.. cuma bab selendang jer.. patut ubah sikit
Quote mieymiey 4-11-2019 04:00 PM
Dengan warna sekali sama
Quote freyayong 4-11-2019 04:01 PM
inspired... hatta dolmat pun bukan design from scratch... kebetulan warna sama...
Quote Mizlyn 4-11-2019 04:01 PM
Cuba kalau org kondem buruk..xde kot hatta claim cam tu... ala.. lawa per dua2 baju tu... 2-2org yg pakai tu pun sama2 lawa..lawa klasik
Quote i_is_kennot 4-11-2019 04:05 PM
Okay,  gaduh baju pulak * top up popcorn
Quote Wankembang 4-11-2019 04:06 PM
Penyanyi bertanding, designer yg panas!
Quote Tudungpink 4-11-2019 04:09 PM
Memang sebijik pun..style selendang pun sama, color pun sama, bunga pun sama...ubahla color atau style selendang tu, ni nampak sgt sama..agak2la..bukan masalah sensitive or ape kalau sama baju jer mungkin boleh maap ni style tu sama..selendang tu boleh digayakan mcm2 pesen kot...
Quote kikiharris 4-11-2019 04:12 PM
Kot ya pon meniru.. punyalah byk warna dlm dunia ni..

Quote TabletSusu 4-11-2019 04:17 PM
aku terus gi kat ig sbb nak tgk hatta punya.. Cantik tymfatimah pakai. tp mmg ye pun.. dgn kedudukan bunga, selendang, talipinggang.. haiii klu nak meniru pun, ubah ler sikit

Lihat semua komen(110)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.132032s Gzip On
To Top