Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Dah Lama Dalam Industri, Faizal Hussein 'Bengang' Bayaran Sama Dengan Syafiq Kyle

4-11-2019 09:56 AM|Myeonir| Komen: 180

Sejak kebelakangan ini, susah betul nak nampak kelibat pelakon veteran yang terkenal suatu masa dahulu di kaca televisyen. Kalau dulu mereka ini digelar sebagai 'Hero Malaya' tapi sekarang setahun sekali pun belum tentu berlakon untuk mana-mana naskhah.

Antara nama besar itu ialah Faizal Hussein di mana dia turut menjelaskan bahawa namanya sering digugurkan daripada drama dan filem gara-gara bayaran dimintanya yang dikatakan terlalu tinggi.

Kredit foto: Blog
“Selalunya filem-filem hebat memang akan sampai kepada saya dahulu untuk tawaran tetapi bila dengar harga yang saya minta, mereka akan cari pelakon lain. Baru-baru ini pun nama saya sekali lagi digugurkan daripada membintangi sebuah filem besar.

“Semuanya sebab harga yang saya minta. Saya juga jarang nampak di TV disebabkan hal-hal sebegini, kalau saya minta lebih, confirm saya akan terus hilang dari industri selepas ini,” katanya kepada mStar Online.

Jelasnya lagi, harga yang ditawarkannya berpatutan mengikut watak yang diberikan kepadanya. Pelakon lelaki itu turut menyoal kenapa dia perlu menerima nilai bayaran yang sama dengan Syafiq Kyle walhal dia lebih lama berlakon daripada lelaki yang tengah hot itu.

Kredit foto: Instagram
“Harga yang saya minta tu tidaklah tinggi saya, modal pakaian saya untuk malam ini sahaja dah RM7,000. Belum masuk kos-kos lain yang saya terpaksa tanggung, bayangkan betapa sedihnya perasaan saya.

“Kadang-kadang mereka ini tak tahu bagaimana cara saya bekerja dengan komitmendan begitu banyak usaha yang sala lakukan. Mereka tak hargai.

“Saya bukan muncul dalam drama setiap tahun pun, hanya dalam tempoh dua tahun sekali sahaja. Kenapa bayaran saya sama dengan Syafiq Klye sedangkan saya dah berlakon lagi lama daripada dia?,” katanya.

Nak buat macam mana kan? Semua penerbit berebut mahukan artis yang tengah 'panas'. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 180
Komen

Previous : Eyra Hazali Selamat Bergelar Isteri Penjaga Gol, Haziq Nadzli

Next       : Tunku Azizah Bantu Izzue Islam Dapatkan Rawatan IVF

Komen Terbaru

Quote famri7 11-11-2019 01:45 PM
Who are yussss. Ko dah x releven sis..yanh tgk cerita samlah sarap tu bbnu punai xda bulu..diorsng memang who are yuss jah dkt pelakon purba....cermin diri pls.

Lain-lain Komen

Quote prizadane 4-11-2019 09:02 AM
Nasib pelakon di malaysia memang camni. Kalau di hollywood, masih mahal walaupun dah tua.

If penyanyi pula, kalau tahap legend, yes, mahal. Tapi kalau sendu di usia muda, memang dah tua krik krik krik je la
Quote awex^returns 4-11-2019 09:10 AM
kesian.. artis yang berlakon dengan bersungguh2.. dengan 'rasa' diketepikan
cuma sebab tak dapat tarik crowd
bagilah artis2 kayu yang berlakon macam kambeng untuk lead
walaupun riak muka nada suara sama je setiap drama yang dia muncul
Quote budakmanentah 4-11-2019 09:24 AM
faizal hussein ni bg la watak ape pon.semua menjadi


drama yg dia belakon dengan sariyanti tu....ya Allahhh gerammmm je aku tgk
Quote nuril86 4-11-2019 09:33 AM
nak buat mcm mne... produksikan lebih memilih berapa ramai followers wlwpon lakonan kayu kayan...
Quote awanysss 4-11-2019 09:38 AM
itulah kepelikan malaysia.. makin tua makin tak dihargai..
Quote teha86 4-11-2019 09:49 AM
antara pelakon yang sangat dan masih berbisa..sayang bakat dia org xnampak...
Quote 150997 4-11-2019 09:55 AM
ni  bayaran dlm filem PUSAKA ke...
sesuai le ngn karektor dan watak utama dipegang..
dan yg penting bukan kayu kayan balak kejung k..

x padan pelakon pembantu
Quote Sarirsa 4-11-2019 09:56 AM
Sejak kebelakangan ini, susah betul nak nampak kelibat pelakon veteran yang terkenal suatu masa dahulu di kaca televisyen. Kalau dulu mereka ini digelar sebagai 'Hero Malaya' tapi sekarang setahun sekali pun belum tentu berlakon untuk mana-mana naskhah.


Antara nama besar itu ialah Faizal Hussein di mana dia turut menjelaskan bahawa namanya sering digugurkan daripada drama dan filem gara-gara bayaran dimintanya yang dikatakan terlalu tinggi.



Kredit foto: Blog



“Selalunya filem-filem hebat memang akan sampai kepada saya dahulu untuk tawaran tetapi bila dengar harga yang saya minta, mereka akan cari pelakon lain. Baru-baru ini pun nama saya sekali lagi digugurkan daripada membintangi sebuah filem besar.

“Semuanya sebab harga yang saya minta. Saya juga jarang nampak di TV disebabkan hal-hal sebegini, kalau saya minta lebih, confirm saya akan terus hilang dari industri selepas ini,” katanya kepada mStar Online.




Jelasnya lagi, harga yang ditawarkannya berpatutan mengikut watak yang diberikan kepadanya. Pelakon lelaki itu turut menyoal kenapa dia perlu menerima nilai bayaran yang sama dengan Syafiq Kyle walhal dia lebih lama berlakon daripada lelaki yang tengah hot itu.



Kredit foto: Instagram



“Harga yang saya minta tu tidaklah tinggi saya, modal pakaian saya untuk malam ini sahaja dah RM7,000. Belum masuk kos-kos lain yang saya terpaksa tanggung, bayangkan betapa sedihnya perasaan saya.

“Kadang-kadang mereka ini tak tahu bagaimana cara saya bekerja dengan komitmendan begitu banyak usaha yang sala lakukan. Mereka tak hargai.

“Saya bukan muncul dalam drama setiap tahun pun, hanya dalam tempoh dua tahun sekali sahaja. Kenapa bayaran saya sama dengan Syafiq Klye sedangkan saya dah berlakon lagi lama daripada dia?,” katanya.


Nak buat macam mana kan? Semua penerbit berebut mahukan artis yang tengah 'panas'. -CARI
Quote salmon-suki 4-11-2019 09:57 AM
Suka bampejal ni berlakon tp produksi kt mesia ni mmg hampeh..kedekut taik idung masin!

Kt Hollywood org lebih mhargai bakat,lagi tua,lagi ramai peminat..tp kt sini,kalau ko ada rupa jambu,sejenis terhegeh2 dgn fans,haaa y tu laa akan dipilih produksi..lgpn fans bbnu buta seni,tgk sbb rupa je kan biar laa jalan cter hauk pun..
Quote 150997 4-11-2019 09:59 AM
ni  bayaran dlm filem PUSAKA ke...
sesuai le ngn karektor dan watak utama dipegang..
dan yg penting bukan kayu kayan balak kejung k..

x padan pelakon pembantu
Quote LadyCarefree 4-11-2019 10:01 AM
Mcam tu la keadaannya. Penerbit ambil yng murah dn tngh hot sbab mereka ni xkisah bayaran berapa janji ada job. Mcam nabela muka pinggan leper tu.
Quote chandrahusin 4-11-2019 10:01 AM
sayangnya.. bakat dia lain mcm kot
Eman Manan, Faizal Hussein, Namron, Shafie Naswip, Beto,
Zul Huzaimy, Bell, Zamarul Hisham, Nasir Bilal Khan, Wan Hanafi Su
setakat beberapa nama yg ada variasi lakonan
yg tengok memek muka takde dialog pun dh smpai karektor tu
FH ni aku tengok drama yg dia dgn SariYanti & Samad Tedung ni
mmg in character sungguh

Quote fifie_olin 4-11-2019 10:02 AM
payment mmg semua bole tau ek
ptt kena la rahsia kan
apa2 pon berbalik pada rezeki memasing je la
Quote munchkin 4-11-2019 10:07 AM
Pakaian apa yg sampai rm7k tu bang?
Quote hotmak 4-11-2019 10:08 AM
terhinanya rasa, padahal lakonan dia jauh bertiang elok, sampai skrg tak move on dari drama dahlia, dia dgn dira & raja ilya

sapik kyle who?
Quote cahaya_almas 4-11-2019 10:09 AM
Sy suka je tgk dia berlakon...mantap..jd boleh melekat dpn tv sbb lakonan yg menjadi
Quote pheonix84 4-11-2019 10:27 AM
Br2 nie dia berlakon dgn lisa surihati,cite seram tue..best jugak,aku tgk pun sbb nk tgk dia nie berlakon
.
Tp sayangla,bakat besar tp i dustri buat mcm nie..ptt lejen2 nie la korang jaga
Quote da_vinci 4-11-2019 10:32 AM
haiyoooooooo....buta peghot sungguh penerbit2 drama dan filem mesia....sbb tu jarang ya hamat dpt gah di festival filem Asia....
Quote matjerk 4-11-2019 10:36 AM
Faizal hussein kotttt.. Legend ni...  Mmg harus lah mintak setimpal atau lebih....  Aku suka lakonan dia dulu kini dan selamanya.. Jadi baik boleh.. Jadi jahat boleh.. Ada satu drama dia berlakon dgn bini jeo sepahtu.. Watak dia sebagai lelaki bewak... N harap harta bini...  Mmg best lakonan dia tu.

Lihat semua komen(180)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.354487s Gzip On
To Top