Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Syed Saddiq Kata Pakai Proton Inspira Terpakai, Netizen Muat Naik Gambar Honda

1-11-2019 05:50 PM Komen: 61
¡°Saya bangga guna kereta Proton Inspira terpakai. Bukan semua ahli politik gilakan wang dan kuasa."

Itu yang dikatakan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menerusi Twitter miliknya. 

Ia sekaligus memberi tamparan kepada sesetengah warganet yang mendakwa menteri atau ahli politik semuanya gilakan kuasa dan wang. 

Kredit foto: Twitter

Menerusi hantaran di Twitter itu, Syed Saddiq berkata tuduhan tersebut tidak benar kerana hingga kini beliau masih menggunakan kereta Proton Inspirasi terpakai. 

¡°Saya masuk politik untuk bersihkan politik. Tanggungjawab besar yang diberikan rakyat supaya saya jadi yang berkhidmat," ujarnya. 

Menteri termuda itu menjawab sindiran seorang pengguna Twitter yang memberi pandangan negatif kepada ahli politik yang dianggap gilakan harta dan kuasa. 


Dalam pada itu, di ruang komen ada pelbagai reaksi yang diberikan oleh para warganet. 

Mereka nampaknya seakan tidak percaya dengan kenyataan Syed Saddiq dan turut memuat naik gambar beliau menggunakan kereta Honda City. 


Ia bagaimanapun disangkal oleh pengguna yang lain dengan menyatakan kereta Honda itu adalah milik abang kepada menteri berkenaan.

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote videcloset 5-11-2019 11:58 AM
whatever lah sadddddiq. dia ni auta byk jugak

Lain-lain Komen

Quote helicornia 1-11-2019 06:07 PM
bosannya nauzubillah.takde ke citer yg membina minda sikit
Quote R2D2 1-11-2019 06:09 PM
PH
apa sgt nak dibanggakan
awal2 dulu
hari2 ratib hutang trillion
lepas kantoi
fokus tukar nama
last last hilang fokus
Quote ezacbee 1-11-2019 06:16 PM
Ini semua salah najib.. dok ulang2 sampai AJM
Quote ennai83 1-11-2019 06:31 PM
2nd - 3rd car je kot
Quote Skuau 1-11-2019 06:33 PM
"Bapak saya dulu kayuh beskal..cuba korang  google"-Anak bekas YB.
Quote eLiaD 1-11-2019 06:52 PM
keta Yb setaraf rakyat marhaen..apoo
Quote Bedah.Cun 1-11-2019 06:55 PM
Kimak ngkaw lah
Quote CiliPadiSedap 1-11-2019 07:24 PM
Semalam akak tgk news kj habiskan marathon 7jam. Terkejut beruk akak. Walhal hari2 train alif satar habis 15jam. Rupanya half marathon.harap sadiq masuk full marathon
Quote GigaMom 1-11-2019 07:31 PM
Kempen kat fmly dulu
Kalau bjaya
Baru sibuk jadi yg berkhidmat
Adeh
Quote Perawankota 1-11-2019 07:32 PM
Saddiq aku x der keje ni.. Leh x dpt kan aku keje
Quote slyfynx 1-11-2019 07:46 PM
Pfffttt.....
Next
Quote apam 1-11-2019 08:10 PM
Terbaik yb sadek segaragaa..
Sekarang public dah start tengok kereta ahlulpolitaik
Quote Skuau 1-11-2019 08:12 PM
Perawankota replied at 1-11-2019 07:32 PM
Saddiq aku x der keje ni.. Leh x dpt kan aku keje

"sila apply kat web cari kojo rafizi tu..."-Sadiq Segaraga.
Quote HannahMontana 1-11-2019 08:45 PM
Edited by HannahMontana at 1-11-2019 08:46 PM

Kereta Honda VTEC(warna koko ) tu dikatakan kereta  abang  kaki betina dia??
Tp ni kereta baru warna putih ,dia drive  sendiri .

peduli apa dia drive atau gajah tolong drive kan ,statement    nak gah kan diri spesis  bodoh sombong xboleh bawa bincang !!!!!!!!!



Quote HannahMontana 1-11-2019 08:52 PM
Ini  Honda koko  .

tengok 2:17 jika ko nak cepat tengok kereta tersebut.

Quote HannahMontana 1-11-2019 08:56 PM
Kesimpulannya

xkisah lah ko nak drive kereta apa pun , apa kisah kalau dah kata gaji berpuluh ribu sebulan  ,makan gaji buta xmalu xkan nak beli kereta  rasa malu.

Org masuk politik mmg  sebab nak cepat kaya .

Org kalau masuk politik sebab nak bersihkan politik yg pertama dia cegah diri dia buat ialah dia xkan  register instagram,twitter,FB tu semua

ketiga-tiga  tu adalah punca manusia jaid show off. Show off bukan sahaja kebendaan tetapi sebba nak tunjuk dia bagus,dia  beriman, dia lah  rendah diri. Gila merendah diri pun mesti bgtau orang

muahahhahhahahhahahahhahah............selagi duduk dalam PH selagi itu kotor. Kes Melayu mati ditangan pendatang ko diam seribu bahasa.
Quote HannahMontana 1-11-2019 09:00 PM
Perawankota replied at 1-11-2019 07:32 PM
Saddiq aku x der keje ni.. Leh x dpt kan aku keje

Boleh sangat tu . Tapi  ko jaid banduan dulu lah lepas keluar ko jumpa Saddiq . Sesuai sgtlah aku tengok reben kuning di semat di dada dia setiap hari semoga ko pun dia semat dihati dia ,ada lah kerja utk ko.

Tp ko doalah supaya dia sentiasa menang PRU kangggg ko pun xde kerja nanti.
Quote HannahMontana 1-11-2019 09:02 PM
Konon nya nak tengok hati  ,xnampak

Jadi tengok kereta YB dah tahu hati  YB tu mcm mana

Yang berkhidmat ke , Yang Bazir ke Yang Bodoh ke , Yang Benak ,Yang Berjasa ke..cewahhhhhhhhhhhhh


dari kereta dah boleh menilai hati .

Quote imogenBones 1-11-2019 09:39 PM
Why is this even a news? This guy needs his own identity. Asyik terinspirasi je ( mahathir , KJ)..be yourself because everyone else is taken dude. You should have taken the opportunity to study in Oxford so that you can experience/observe yourself the ideas that you want to implement in Malaysia. You can't just copy certain countries just because they seemed more organized or developed or even richer. A country is an organic entity..it comes with history, social and cultural components. And if  these aspects can't grow hand in hand with economic development....there is no point. We don't need a plastic country like Singapore.

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.206867s Gzip On
To Top