Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Sampai Tabung Anak Pun Dikebas" - Dilema Isteri Tanggung Suami Biawak Hidup

1-11-2019 03:35 PM|natrahn| Komen: 49

Kredit foto: Google

Dewasa ini sering kedengaran kisah lelaki berkeluarga dilanda sindrom malas bekerja. Kalau malas membantu isteri di rumah tu, memang perkara biasa lah dan tidaklah mengejutkan sangat.

Sikap malas suami ini bukan hanya untuk diceritakan apatah lagi ditangisi oleh para isteri. Walau rumit keadaannya, bukan bererti masalah ini tidak boleh ditangani dan untuk menanganinya, isteri perlu tabahkan hati, kuatkan tekad dan semangat dan ubah sikap menjadi seorang yang agak keras hati. 

Menerusi Facebook Mohd Fadli Salleh,beliau berkongsi cerita mengenai seorang wanita yang terpaksa menahan sabar dengan sikap pemalas suaminya. 



Lebih menyedihkan, wanita itu terpaksa menanggung kesemua perbelanjaan harian dan hutang secara sendiri termasuk duit poket suaminya. Sedihnya!

Segala tanggungan dibahu isteri. Bacaan lanjut:

Suami yang dikahwini hanya menjadi biawak hidup.  Siap mencuri duit darah daging sendiri malah sering pukul isteri.

Anak-anak sendiri berharap si ayah tak pulang lagi...
Susahkan isteri dan anak-anak...

Pada asalnya wajib suami menafkahi isteri dan anak-anaknya. Namun jika isteri menafkahi suami dan anak-anaknya, maka itu adalah ihsan dan pahala yang besar ke atasnya. 

Namun begitu betapa besar dan tingginya kasih sayang kepada suami, jangan sampai menjadi hamba suami. Sepatutnya seorang isteri disara, dijaga makan minum, pakai dan lain-lain kemudahan untuk hidup di dunia ini serta juga sepatutnya dilindungi. 

Jjika semua ini gagal anda perolehi daripada suami, apa gunanya lagi status sebagai isteri. Fikirkanlah! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 49
Komen

Previous : Ainul Mardhiah, Nama Bayi Paling Popular Di Malaysia

Next       : Lucu dan Memalukan - Terberak Dalam Seluar Masa 'Blind Date'

Komen Terbaru

Quote Boomibulat 11-11-2019 04:23 PM
annabellaruz2 replied at 11-11-2019 04:17 PM
kat sentul pun ada..tak tau la skrg wujud lagi tak?

Ada lagi..         

Lain-lain Komen

Quote manehnya 1-11-2019 03:45 PM
jantan mcm ni baik mapus ajer
Quote grizz 1-11-2019 03:52 PM
mintak cerai jela..ko bole je tanggung anak ko sndiri..beza nye klu cerai ko xyh tggung laki dh..bru reti cari keje gamaknye
Quote NekNgah 1-11-2019 03:54 PM
Tinggalkan.. Tinggalkan..  Tinggalkan..
Tolonglah mana-mana NGO berkaitan, selamatkan kakak ini dan anak-anaknya. Bawa mereka ke tempat selamat.
Quote Miss.H 1-11-2019 04:26 PM
Kalau dah semua buat sendiri. Cerai je la. Ada pun buat semak je
Quote multinicky 1-11-2019 04:37 PM
groceries bag otk... rsnye otk gombak tu.. meols dok kumpul beg tu je sebab asyk terlupe bawak groceries bag..now tggl je dlm kete senang klu tetibe nk shopping mane2 ye, tmpt shopping meols mmg pprt..hahahaha
Quote Boomibulat 1-11-2019 04:44 PM
multinicky replied at 1-11-2019 04:37 PM
groceries bag otk... rsnye otk gombak tu.. meols dok kumpul beg tu je sebab asyk terlupe bawak  ...

I pun shoping otk jugak..
Quote Kurex 1-11-2019 04:47 PM
hensem fadhli saleh ni...
Quote armin 1-11-2019 04:47 PM
Asalkan sanggup berlaki.
Quote dekmieDandy 1-11-2019 04:48 PM
cerita ni kalau dari twitter mesti semua tak percaya kan
Quote prettyuglybabe 1-11-2019 04:52 PM
sendiri yang sanggup membela, buat apa nak minta belas kesian orang..
kalau jenis cerdik, dah lama jantan tu diceraikan..
Quote natrahn 1-11-2019 05:18 PM
dekmieDandy replied at 1-11-2019 04:48 PM
cerita ni kalau dari twitter mesti semua tak percaya kan

bukan Twitter.. fb cikgu Fadhli Salleh.. ni memang kisah benar.. sbb akak ni mintak bantuan dari cikgu tu. Cikgu ni ada tubuhkan dana nak bantu golongan susah macam nih.
Quote natrahn 1-11-2019 05:19 PM
Kurex replied at 1-11-2019 04:47 PM
hensem fadhli saleh ni...

nama glemer dia cikgu korea @kurex
Quote Kurex 1-11-2019 05:41 PM
natrahn replied at 1-11-2019 05:19 PM
nama glemer dia cikgu korea @kurex

cikgu ke???? bosan la.......
Quote Itzy 1-11-2019 05:55 PM
Lapor polis je biar suami dia meringkuk masuk penjara. Lepas masuk penjara terus minta iddah. Pelik perempuan melayu sekarang sanggup dipukul disepak si suami biawak hidup sebab tak sanggup digelar janda.
Quote bakingsoda 1-11-2019 05:56 PM
cerai je la kak oiii, brp banyak tu perbelanjaan berkurang...coway tu pon rasanya xyah pakai la
Quote multinicky 1-11-2019 07:14 PM
Boomibulat replied at 1-11-2019 04:44 PM
I pun shoping otk jugak..

skrg ni dh xdpt beg dh untuk 50 keatas.. ke beg dh habis groceries beg die tahan jgk..haritu meols sumbat minyak semua smpi penuh n berat steady je beg tu
Quote Perawankota 1-11-2019 07:41 PM
Semoga akak tabah...
Quote Pink_Purple 2-11-2019 02:57 AM
asal berlaki...nak sabor apa lagi akak oiii...

anak dah 3 xdenya laki ko tu nak berubah dah
Quote syidasaleh 2-11-2019 07:55 AM
Dasarnyaaa bapak. Harap mati kena lenyek dgn lori.

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083010s Gzip On
To Top