Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Tak Sempat Jelaskan, Dah Kena Tibai' - Dituduh Samun Telefon, Rider GrabFood Lunyai Dibelasah

30-10-2019 10:22 AM Komen: 52
Kerana salah faham, seorang lelaki lunyai dibelasah selepas dituduh mencuri telefon. Itulah kes yang kini tular melibatkan seorang rider GradFood dan beberapa lelaki berbangsa India.

Terdahulu, sebuah rakaman video yang disebarkan @thatsiameseguy menunjukkan beberapa lelaki dipercayai berbangsa India membelasah seorang penghantar makanan. 

Rider itu dikatakan cuba mencuri telefon pintar milik lelaki India tersebut.



Bagaimanapun, abang mangsa kini muncul menjelaskan cerita dari pihak kedua. Menurutnya, adiknya dibelasah kerana salah faham dan tidak sempat menjelaskan apa-apa sebelum lunyai dibelasah kumpulan lelaki terbabit.

Menurut abang mangsa, berlaku perlanggaran antara adiknya dan lelaki India tersebut, disusuli dengan pertelingkahan, menyebabkan telefon bimbit lelaki India itu terjatuh.

Bagaimanapun, ketika adiknya cuba mengutip telefon itu untuk dikembalikan, tiba-tiba beliau dituduh menyamun dan pemandu India terbabit memanggil rakannya untuk membelasah rider berkenaan yang cuba menjelaskan perkara sebenar.


Kredit foto: Twitter

Kejadian turut dirakam dan disebarkan. Tidak cukup dengan itu, abang mangsa mendakwa motosikal adiknya yang digunakan untuk mencari rezeki turut dimusnahkan walaupun mangsa beberapa kali merayu.

Video yang tular dan penjelasan daripada abang mangsa menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

'Lelaki ' tu repeat perkataan curi beberapa kali, mesti ada yang tak kena,' kata seorang netizen.

'But*h tak nak dengar penjelasan, lepas tu cakap lu Melayu cibai beberapa kali,' tambah seorang lagi.

'Tak sampai hati nak tengok video, kejamnya,' luah seorang lagi.


Kredit foto: OMM

Ada juga netizen yang berpendapat betapa pentingnya mendengar cerita dari kedua-dua belah pihak.

'I agree, we need two sides of story, but destroying his asset is too much,' katanya.


Kredit foto: OMM

Kesahihan cerita kedua belah pihak kini belum dapat dipastikan, jadi diharapkan pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan supaya pihak yang bersalah akan dikenakan tindakan sewajarnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote spy_caridotdot 16-11-2019 07:58 PM
Dah macam tengok filem tamil pulak aku rasa! Deyyyy! Ari ari!

Kes mcm ni lah yang menyebabkan mangsa mati akibat dipukul orang yang tengah naik sheikh! Macam kes arwah Adib!

Lain-lain Komen

Quote sarah82 29-10-2019 10:00 PM
Video... Aku kan spesis suka suap kata pyro...
Quote shernazz 29-10-2019 10:48 PM
Akubdok pikior
Ape la ankonces ni..
Jilaka..hahahahahaha
Unconscious
Quote MissVixen 29-10-2019 10:50 PM
shernazz replied at 29-10-2019 10:48 PM
Akubdok pikior
Ape la ankonces ni..
Jilaka..hahahahahaha

Hahaha. Aku baru terfikir
Quote mehmet 29-10-2019 11:02 PM
APA kes. Kalau saja2 lunyai orang hancur Kan motor orang Kaya sangat lah itu. Aku Ada soft spot for this Working kind of People. Hujan.
Quote miracle_forever 29-10-2019 11:04 PM
shernazz replied at 29-10-2019 10:48 PM
Akubdok pikior
Ape la ankonces ni..
Jilaka..hahahahahaha

muahahhahha terima kasih cracked the code! jadah betul eja mcm tu. back to topic, kena dorang buat mcm tu ke grab rider tu. kesian pulak
Quote mawarika 29-10-2019 11:06 PM
Ni ke video yg berlegar-legar di wassap? Teruk jugak kena pukul. Kesian
Quote Malaysia.Doom 29-10-2019 11:21 PM
Mesti Ada budak Melayu tu buat something sampai abam2 India tu marah

Abam2 India bawa sabar ye....
Quote anastasia7 29-10-2019 11:58 PM
Ankonces sekali tengok mcm anchovy
Quote MeghanK 30-10-2019 12:08 AM
anastasia7 replied at 29-10-2019 11:58 PM
Ankonces sekali tengok mcm anchovy

meols baca sepintas lalu anchovy jugak

on topic, sian rider..dah la kena tuduh tak bermaruah..kena pukul lagi
Quote sekngucing 30-10-2019 01:27 AM
au benci sangat dgn kaum ni... dlm 9 org... 10 tsk bleh percaya..
Quote iloveselangor 30-10-2019 01:36 AM
Tetiber meols sokong abg India tu.

Mohon adik itu pindah ke Negara lain kalau Rasa terhina.
Quote underground 30-10-2019 01:47 AM
phone kelly tu jatuh tgh jalan.

budak grab lalu situ tolong pickup.

geng2 kelly tu terus tuduh budak grab tu nak curi dan terus belasah smpi pengsan.

polis boleh je cari geng ni based on cctv dan "mark" dalam video tu.
Quote Austronesian 30-10-2019 02:09 AM
Edited by FanTasyCreaTioN at 30-10-2019 06:29 AM
sekngucing replied at 30-10-2019 01:27 AM
au benci sangat dgn kaum ni... dlm 9 org... 10 tsk bleh percaya..

India kalau bertumbuk sorang2 mana kuat.
Quote daun_getah 30-10-2019 05:49 AM
sorry guys...x dapat tangkap lagi...apa tu ankonces?
Quote Jiddin 30-10-2019 06:07 AM
daun_getah replied at 30-10-2019 05:49 AM
sorry guys...x dapat tangkap lagi...apa tu ankonces?

Unconscious
Quote gigahertz 30-10-2019 07:29 AM
miracle_forever replied at 29-10-2019 03:04 PM
muahahhahha terima kasih cracked the code! jadah betul eja mcm tu. back to topic, kena dorang buat ...

i ni english dah la broken. i tahu slide to a pcs jer
.
Quote gigahertz 30-10-2019 07:29 AM
Malaysia.Doom replied at 29-10-2019 03:21 PM
Mesti Ada budak Melayu tu buat something sampai abam2 India tu marah

Abam2 India bawa sabar ye... ...

org kita dah jadi punch beg sekarng ni . silap sikit pukul
Quote sarah82 30-10-2019 07:44 AM
gigahertz replied at 30-10-2019 07:29 AM
org kita dah jadi punch beg sekarng ni . silap sikit pukul

Org kita apa.. Dia bukan Melayu.
Quote sarah82 30-10-2019 07:44 AM
Aku nak video.. Nak tgk apa yg jadi.. Lps tu budak grab tu mcm mana keadaannya?

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.176276s Gzip On
To Top