Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Don't Laugh Challenge - Episod Baru Running Man Pecah Rekod Episod Paling Kelakar Dalam Sejarah

29-10-2019 10:34 AM| Komen: 33

Pada 11 July 2010, episod pertama rancangan realiti Running Man telah menjadi fenomena di Korea Selatan dan pengaruhnya berkembang sehingga ke negara Malaysia pada hari ini. Meskipun banyak ura-ura yang mengatakan Running Man akan menamatkan siarannya kerana kurang mendapat sambutan, Running Man masih kekal bersiaran sehingga ke hari ini, malah masih menampilkan lawak-lawak yang baru dan konsep yang sangat menarik.

Sumber Gambar: Korea Biz Wire
Episod 273 Running Man baru-baru ini telah tular di media sosial dan menarik perhatian warganet yang terhibur dengan cabaran terbaru yang perlu dihadapi oleh 8 ahli Running Man itu. Cabarannya mudah sahaja, mereka perlu pergi ke kedai dan membeli barangan yang dikehendaki. 

Namun, sepanjang perjalan ke kedai runcit itu mereka tidak boleh gelak walau apa pun yang terjadi.


Paling menarik perhatian, Lee Kwang Soo dan Kim Jong Kook perlu membeli sebotol air namun apa yang mereka bakal hadapi sangatlah tidak dijangka. Terdapat lima cabaran yang mereka perlu tempuhi untuk membeli barang yang dikehendaki. Buat korang yang dah lama tak ketawa tu, tengok episod ni sekarang!


Kwang Soo dan Jong Kook berjaya mengharungi sehingga ke lokasi terakhir namun akhirnya Kwang Soo tergelak dan gagal dalam cabaran tersebut. Hanya Kim Jong Kook yang berjaya dalam misi ini, macam manalah agaknya dia boleh tahan gelak.


Buat korang yang masih belum tonton episod ini, apa kata korang pun cuba tahan gelak dalam cabaran tersebut. Tipulah kalau korang tak tergelak walaupun sedikit! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
6
Bosan
1
Komen: 33
Komen

Previous : G-Dragon Tamat Khidmat Tentera, Disambut 3,000 Peminat

Next       : Melly Goeslow Berang Imejnya Dijadikan Tema Kostum Halloween

Komen Terbaru

Quote azhardanil 12-11-2019 10:57 AM
Aku tak pernah tak minat dengan rancangan RM ni.. Pernah orang cakap rancangan ni makin hambar dan bosan, tapi bagi aku tidak. Aku  sentiasa minat rancangan ni dan sentiasa rasa ianya menarik. Sebab aku takde reference lain, last rancangan variety tempatan yang aku tengok dan layan ialah, Sendaloka Bersama Singer, Roda Impian dan Dimana Joe Jambul. Lepas tu takde dah variety show yang betul2 menarik di Malaysia. So, yeah.. Aku harap RM ni kekal relevan dengan idea2 yang baru. Main balik game2 lama pun o.k.

Lain-lain Komen

Quote misuke 29-10-2019 11:06 AM
ok.. akan tgk nnt
Quote rosasen 29-10-2019 11:23 AM
dh tgk...xtau nape aku geli tgk bulu idung pjg lagu tu..terus rasa x klakar
Quote papazola90 29-10-2019 11:24 AM
aku tak pernah pun minat ngan game show ni
Quote uori 29-10-2019 12:04 PM
cabaran dorang aku tak rasa lawak sangat,
tapi lawak bila tengok dorang tahan gelak

Quote chinta89 29-10-2019 12:40 PM
ak x minta RM ni tp bila zirafah ni gelak mmg gelak sama la hahaha
Quote kaoru44 29-10-2019 12:49 PM
Dh tgok..rasanya make up2 tu biasa je..tp ekspresi muka kwangsoo tu yg klakar..tp ttp xsebest dulu la..minat yg bbpe2 thn lpas..time tu best je skrg bosan..
Quote siputsedut 29-10-2019 01:29 PM
haritu pun ada cabaran tahan gelak jgk...sapa gelak kene masuk bilik sblh n mekap..pastuh keluar..sapa gelak..org tu plak kene masuk mekap...bodo aku gelak sampai keluar air mata..dia yg kelakar bkn sbb mekap tu..tp sbb tgk diorang tahan gelak..
Quote papadomku 29-10-2019 01:55 PM
Aku dah tgk episod ni tapi entahla. Tak rasa lawak pun. Maybe sbb dah biasa tgk lawak yg conteng2 muka dgn bulu panjang2, gigi rongak segala tu.. so nothing special. Lawak sbb tgk diorang tahan ketawa jela.
Quote princessjay 29-10-2019 02:05 PM
ye klaka bkn sbb tgk diorg pkai mekap2 tu tp sbb tgk ahli RM ni tahan gelak..walaupun mmg nk gelak kuat2.. tgk ekspresi muke kwangsoo pn dh klaka..
Quote MsKathryn 29-10-2019 02:36 PM
Episod 473 bkn 273... dh tgk teasser mmg kelakar .. kjap lg nk tgk
Quote Artemesiaa 29-10-2019 05:03 PM
Yang buat jadi makin susah nak tahan gelak part lepas mula disolek dah rupa shin chan pun ada
Quote ZarulMarul 29-10-2019 06:03 PM
papazola90: aku tak pernah pun minat ngan game show ni

Losser.. P la layan drama melayu yg karut marut tu..
Quote gummygummy 29-10-2019 06:08 PM
OMG da tinggal banyak episode. Fokus sangat kat KDrama netflix ni haha
Quote fezy 29-10-2019 11:22 PM
dah tgk. mmg terkekek2 aku ketawa
Quote Orix 30-10-2019 12:51 AM
Lamanya x tgok running man. K nnt nk tgok
Quote taji2906 30-10-2019 10:02 AM
da lama teringin tengok running man buat dont laugh challenge ni..
sebab aku suka tgk gaki no tsukai jepun tu.. hahah
Quote taji2906 30-10-2019 10:04 AM
da lama teringin tengok running man buat dont laugh challenge ni..
sebab aku suka tgk gaki no tsukai jepun tu.. hahah
Quote sepiah 30-10-2019 10:05 AM
rasa tak kelakar sgt..nak tergelak pun sbb tgk gelagat si kwangsoo je
Quote mijaa 30-10-2019 10:34 AM
tgk jgk sebab byk viral pasal episode ni. mmg kelakar yaa

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
8.522443s Gzip On
To Top