Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kisah Hadiah Barang Kemas 76K Dari Suami, 'Marketing Strategy' Founder Produk Sampah ?

29-10-2019 10:27 AM Komen: 61
Kuasa viral dan promosi percuma ada baik dan buruknya. Baru-baru ini viral seorang suami founder produk kesihatan telah menghadiahkan isterinya barang kemas bernilai hampir RM76k di media sosi@l.

Bila dah viral, macam-macam versi cerita pula yang timbul. Terkini sebuah akaun F@cebook , Ahmad Abu Pentarbiah Masyarakat mendakwa gambar viral suami belikan barang kemas untuk isteri RM76,700 itu sekadar strategi pemasaran sahaja. 

Kredit Foto - Google

Ahmad mendakwa, barang kemas itu dibeli sendiri oleh wanita berkenaan untuk mendapatkan perhatian dari netizen mengunjungi laman sosial beliau.

Kredit foto- Google
Hantarannya adalah dalam dialek Kelantan. Bacaan lanjut intipati utama yang telah diterjemahkan.

"Isteri founder produk s*****. Hari-hari buat live jual produk. Si suami kalau bukan jadi driver, jadi tukang ulang alik duk sibuk ke sana ke sini. Tak tahu apa nak buat. 

"Isteri dapat duit hasil jual produk, hasil jual muka, hasil jual maruah dalam live video. Duit bagi pada suami. Lepas tu suami pun beli hadiah pada isteri menggunakan duit isteri.

"Dan si isteri post dalam Facebook dengan kapsyen "Sweetnya suami saya". Lepasi tu datanglah geng-geng penjilat duk komen tag suami masing-masing. Yang paling sadis, suami masing-masing tak layan pun isteri tag. Hahaha! Kena tipu macam tu je. 

"Rumusan yang saya boleh beritahu, di sini tak ada pun sebenarnya kisah suami yang betul-betul bagi hadiah pada isteri. Yang betul pun sekadar untuk marketing saja. " ujarnya menerusi hantaran di f@cebook.

Posting asal seperti berikut :

Loading FB Post...




Kisah Hadiah Barang Kemas Dari Suami 'Marketing Strategy' Founder Produk Sampah ?

Sekarang ini terlalu banyak lambakan produk kesihatan dan kecantikan di pasaran dan media sosial. Sebagai seorang pengguna bijak, diharap kita semua tidak mudah tertipu dengan pelbagai kaedah promosi melampau sesuatu produk. 



Kredit Foto - Google

Amalkan cara hidup sihat dan belilah produk yang diyakini selamat. Semoga bermanfaat.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bezita60 10-11-2019 08:29 PM
Nk tergelak baca komen..
Tu rantai ke plat kenderaan?

Lain-lain Komen

Quote saviour_09 29-10-2019 10:46 AM
produk sampah merkuri menjahanamkan badan!
aku haramkan anak beranak aku sentuh produk2 sampah ni
jijiksss!
Quote salmon-suki 29-10-2019 10:52 AM
Kalau y percaya dgn citer hasanah laki bini produk smpah tu,pdn muka laa..puihhhh~
Quote BicaraHatiku 29-10-2019 10:54 AM
punder mana nie??
Quote epal21 29-10-2019 11:05 AM
Macam2. Tapi tak payah tunggu founder. Kwn iols pun ada yg macam ni. Beli hadiah sendiri tapi kononnya suami yang bagi.
Quote helicornia 29-10-2019 11:05 AM
baso kelate ni aku faham tp bila ditulis tu jadi lucu pula dodedode
Quote misuke 29-10-2019 11:07 AM
aku baca nama produk pn dh leh agak ni stendet pprt jahh
Quote mizruncing 29-10-2019 11:08 AM
founder mana? mslhnya org kita ni produk sampah tu la yg dorang kejar2 kan
Quote Sang_Pencinta 29-10-2019 11:38 AM
BicaraHatiku: punder mana nie??

Founder jenama COWPEK ada kat thread barabg kemas 76k tu.
Quote Miss.H 29-10-2019 11:41 AM
Yang aku pelik kan, macam mana la produk mereka di jual sampai dapat jadi jutawan. Padahal tak viral pun. Adakah park dekat stokis? Agent?
Quote hollahop 29-10-2019 11:44 AM
barang kemas ni kalau pakai mmg boleh nampak classy, nampak ber 'aura'

tapi kalau  barang kemas dah  mcm tali kapal. abes lilit satu badan dah gaya patung kat  kuil hindu dah.
bersedahana kan baik.
btw duit banyak beli emas banyak jgn lupa zakat barangan kemas
Quote shark_eow7 29-10-2019 11:45 AM
kalau dah ramai sangat founder dr kelantan yang kaya nak mampussss, why kelantan masih miskin negerinya as stated by PH.
Quote yuki812 29-10-2019 12:14 PM
barang kemas tebal2 ni bila tgk orang pakai nampak mcm cheap...tak nmpak mana yg cantiknya. tu ikut mata iols lah. rasa suwit je tengok org yg pakai halus2..comel gitu..
Quote MISZZZ 29-10-2019 12:31 PM
org kelate ni kalau kaya tu memang kaya terlajakk kalau miskin tu memang miskin tahap tolak rumah pon boleh roboh laa
Quote lalalxlx 29-10-2019 12:34 PM
Miss.H replied at 29-10-2019 11:41 AM
Yang aku pelik kan, macam mana la produk mereka di jual sampai dapat jadi jutawan. Padahal tak viral ...

sek kito jange pecoh gitu...support produk punder tu yg boleh jadi jutawan agaknya
Quote Artemesiaa 29-10-2019 12:38 PM
Jenis kuat berangan je mudah terpedaya dengan cara marketing macam tu
Quote chinta89 29-10-2019 12:43 PM
jenama COWPEK dh mcm sebut kopek. lucah pun ya.

diorg ni mmg takde rasa malu eh? boleh geng ngn Nek Ta jenama Apam Che Ta.

jaja la brg peribadi masing2. nk sgt viral kan.
Quote kikuri 29-10-2019 01:06 PM
ni yang gelang rantai besar2 yang huduh tu ke... takde taste langsung
Quote Xim 29-10-2019 01:14 PM
Laaa laki jd driver je ke ? Hahahhaa . Xpela . Atleast ade la keje dia sket kn . Kalau jd driver kat tmpt lain pun ade jugak gajinye . Btw akak ponder ni kasut tu pakai batu bata ke ? Kemain tebai lg
Quote skullcandy 29-10-2019 01:14 PM
segan nak pakai gelang besar sauh kapal ni

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.191648s Gzip On
To Top