Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Miss International Malaysia Bengang Dituduh Buat Pembedahan Plastik

27-10-2019 09:23 AM|oleh: Myeonir| Komen: 28

Anda perasan tak beberapa minggu lepas, gambar pemenang Miss International Malaysia telah pun tular di serata media sosial. Kebanyakan netizen terpana melihat gadis berbangsa Cina yang tinggi lampai itu selain mempunyai rupa paras yang menawan.

Dilahirkan di Kedah, Charmaine Chew berjaya menyandang gelaran Miss International Malaysia dan bakal bertanding di Miss International 2019 yang bakal diadakan di Tokyo tidak lama lagi.


Kredit foto: IG

Walaupun dalam usaha untuk mengharumkan nama Malaysia, namun ada pula yang busuk hati dengan gadis berusia 22 tahun ini. Ada pihak tidak bertanggungjawab telah menggunakan gambarnya sebagai iklan kepada pembedahan plastik.


Kredit foto: Blog

Menurut Charmaine, ada yang menuduhnya melakukan pembedahan plastik kerana wajahnya yang kurang menyerupai rupa seorang gadis Cina. 


Kredit foto: Blog

Menerusi IG live, gadis berkenaan telah menafikan tuduhan tidak berasas itu dan menyelar sesetengah netizen yang 'membawa mulut' yang boleh dianggap sebagai siber buli.


Kredit foto: Blog

"Saya tak kisah kalau orang nak cakap negatif pasal saya. Tapi bila dah sampai tahap sunting gambar seolah-olah itu adalah gambar saya. Itu adalah satu tuduhan yang besar, lebih-lebih lagi menuduh saya melakukan pembedahan plastik sedangkan saya tidak pernah melakukannya sama sekali," jelasnya.

Pun begitu, dia tetap meminta rakyat Malaysia supaya mendoakan kejayaannya ketika bertanding di Miss International 2019 nanti. Dimaklumkan, Charmaine sudah pun sampai di Tokyo bagi menyiapkan diri untuk pertandingan berprestij itu.

Main tuduh je acik bawang ni pun. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Previous : "Artis Lain Mana Sayang Mak Dia, MK Ja" Pujian Melampau Pada Rapper MK Diparodikan Warganet

Next       : "Terima Kasih Belanja"- Ramai Tegur Nadia Brian 'Berendam' Ketika Bridal Shower

Komen Terbaru

Quote Meiizu 8-11-2019 04:49 PM
elok je muka pasport dia .... muka kita hurmmmm

Lain-lain Komen

Quote cicicumel 27-10-2019 09:46 AM
typical jd mukanye
Quote RatuDunia94 27-10-2019 09:55 AM
Hello.. Miss Venezuela yg sah2 mengaku "THANK YOU DOCTOR" pon aman2 je menang Miss International..
Quote Potato_kering 27-10-2019 09:59 AM
Booby besar gedabak tu fake ke ori
Quote LadyCarefree 27-10-2019 10:03 AM
Gambar lama tu mcam xde batang hidung. Apapon xcantik pon. Sister kau tu lg cantik dn nmpak ori.
Quote fliphair8 27-10-2019 10:07 AM
Mencapub socmed jer kejenyaaa...so tak classy....
Quote Foxey 27-10-2019 10:38 AM
Biasalah bila dah muka terpampang di media massa, pasti akan ada yang komen, be it positive or negative. Dah nama pun manusia. Either you ignore the negative, embrace the positive or you just don't bother reading them at all
Quote bintangct 27-10-2019 01:16 PM
Eh confuse plak.. yg miss international marah air asia staff tu bukan dia ni ke? Brp byk miss international?
Quote buapakperut 27-10-2019 01:49 PM
takde batang hidung gambar ic ittew.tapi myngkin teknik shading. tang mane tak cukup chinese muka nya.. terang2 muka cina tuh.. ah so-so je gitu. kengkawan iols yang sinoh lagi lawa muka macam kokosen
Quote rantaikendoq 27-10-2019 02:02 PM
kelakar usikan troopers, hahaha
Quote Catpaw 27-10-2019 03:14 PM
Masa lepas operate memang berbungkus buruk macam tu yeh?
Quote Jorja 27-10-2019 04:22 PM
Ada org mmg tak photogenic tapi irl lawa. Ramai Aja org hidung mancung tapi dlm gambar nampak flat O.K
Quote evlinne 27-10-2019 04:30 PM
Muka ko cinkies ok. Celah mana thai
Quote Zona2020 27-10-2019 04:50 PM
Pembawang puaka dlm ni ramai..
Quote sapeka 27-10-2019 04:54 PM
Lawa ke?
Biasa2 je
Quote skullcandy 27-10-2019 10:26 PM
Edited by skullcandy at 27-10-2019 10:29 PM

Filler bibir dagu hidung...buat eyelid
Quote aijinmisaki 27-10-2019 11:01 PM
Not chinese enough?? Muka chinkies bukit kepong habis heshe ni. Ew sangat nak claim muka a lot of mix mcam king coco ke?
Quote anony-mous 27-10-2019 11:57 PM
Cantiknya sheol masa umur 16 tu. mcm lg cantik dri skrg sbb x usik apa2
Quote anony-mous 27-10-2019 11:59 PM
aijinmisaki replied at 27-10-2019 11:01 PM
Not chinese enough?? Muka chinkies bukit kepong habis heshe ni. Ew sangat nak claim muka a lot of mi ...

Ni i setuju. Sheol cantik masa umur 16thn tu tp lawak bila dia ckp muka dia xmcm cina?? Tgk sekali pon tau asal jinjang
Quote dua_chzy 28-10-2019 01:10 AM
Edited by dua_chzy at 28-10-2019 01:12 AM

Cina Kedah bagi aiol paling lawa seantero tanahair karna lotsa mix dari nenek moyang. Macam Lee Sinje tu.

Cina Kedah yang ai jumpa (di luar Kedah) setakat ini semuanya mata bulat. Tak sepet. Dan meka sangat friendly and speak Malay well. Masa gi Kedah dolu pon ai rasa amoi Kedah lawa2.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116730s Gzip On
To Top