Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ainul Mardhiah, Nama Bayi Paling Popular Di Malaysia

1-11-2019 11:04 AM|akulans| Komen: 20

Kata orang apa ada pada nama.Realitinya nama mencerminkan keperibadian seseorang.

Nama menjadikan individu tersebut popular disebabkan kebaikan atau kejahatan yang dilakukannya.

Nama Paling Popular Sepanjang Tahun

Tahukah anda nama paling popular sepanjang tahun 2018?

Menurut Jabatan Perangkaan Malaysia berpandukan data yang diperoleh daripada Jabatan Pendaftaran Negara menunjukkan kecenderungan tiga kaum terbesar di Malaysia memilih nama tertentu untuk anak mereka.

Kredit Foto :TheAsianParentmalaysia
Bagi masyarakat Melayu, nama paling popular sepanjang tahun lepas ialah Adam (Nama Nabi,ikutan,teladan) dan Ainul Mardhiah (Nama bidadari yang tercantik di syurga untuk para syuhada).

Kaum Cina pula memilih nama Jia Jun dan Yu Xuan untuk anak mereka.

Sebaliknya, bagi kaum India nama Kavin dan Janani menjadi pilihan untuk nama bayi masing-masing.

Nama yang baik sentiasa menjadi pilihan. Mungkin mereka mempunyai alasan tersendiri untuk memilih nama-mana tersebut. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Previous : "Hilang Sudah Tempat Kami Nak Bermanja" - Bapa Tunggal Enam Anak Akhirnya Pergi Jua

Next       : Lucu dan Memalukan - Terberak Dalam Seluar Masa 'Blind Date'

Komen Terbaru

Quote Kurex 1-11-2019 05:41 PM
julielapadite replied at 1-11-2019 04:47 PM
Kalau anak ramai sampai kehabisan idea boleh juga consider bunga taik hayam tak kurex

sundal malam pun ok

Lain-lain Komen

Quote supernaturalee 1-11-2019 11:27 AM
tp retis sorg tu melayu nm jananick


Quote Artemesiaa 1-11-2019 11:30 AM
Pening jugak cikgu kalau dalam satu kelas ada ramai nama sama
Quote Lelli 1-11-2019 12:04 PM
Maka cikgu akn bezakn mereka dgn nama bapak..hihi
Contoh..
Aliff Aziz
Aliff Satar
Aliff Syukri
Quote shida81 1-11-2019 12:16 PM
nama ank aku pun ainul mardhiah.. mmg ramai pun kat sekolah nama tu .. igt x de org amik nama tu
Quote Skuau 1-11-2019 12:34 PM
supernaturalee replied at 1-11-2019 11:27 AM
tp retis sorg tu melayu nm jananick

kalo nama dia 'MELATI'...pon masih kena gak dgn orangnya.
Quote ilacantik 1-11-2019 12:54 PM
Nama baby memang ada musim kot. Kalau musim nama fatin, banyak baby girl nama fatin. Kalau musim batrisya, banyak baby nama batrisya. Zaman anak iols, tgh musim nama Adriana. So iols pun namakanlah anak iols Adriana. Sekarang ni iols perasan, trend namakan anak ala2 nama Turki. Mungkin sekarang tengah top drama2 Turki agaknya.
Quote Buritan 1-11-2019 12:57 PM
shida81 replied at 1-11-2019 12:16 PM
nama ank aku pun ainul mardhiah.. mmg ramai pun kat sekolah nama tu .. igt x de org amik nama tu :lo ...

Buh nama aminah rokiah cempaka melur ahmad ishak osman.. konpom anak ko sorang jah name tu dlm klas
Quote Buritan 1-11-2019 12:59 PM
ilacantik replied at 1-11-2019 12:54 PM
Nama baby memang ada musim kot. Kalau musim nama fatin, banyak baby girl nama fatin. Kalau musim bat ...

Buh nama awang ali abu hassan nizam rosli.. byk lg aku nak senarai nama ko sorang je
Quote jazaa100 1-11-2019 01:12 PM
Buritan replied at 1-11-2019 12:57 PM
Buh nama aminah rokiah cempaka melur ahmad ishak osman.. konpom anak ko sorang jah name tu dlm kla ...

Nama anak aku klasik sgt....

Bkn dia sorang je dlm kelas nama tu....seluruh sek...sejak sek tu ditubuhkn, tak de lg nama tu....
Quote julielapadite 1-11-2019 02:24 PM
Aku sedang menunggu lagi 5-10 tahun bilamana JPN terpaksa tukar format IC sbb nak tampung nama budak-budak yang panjang mcm karangan.

Parents yg baca ni tlg ya bg nama anak seketoi dua cukup, nanti nak panggil pun pendek je.

Ok sorry takde kene ngene dgn posting huhu
Quote Sangkar_Emas7 1-11-2019 02:31 PM
Nama Ainul mmg sedap, mesti teringat baby Ainul yg viral tu. Semoga baby Ainul membesar dgn sihat.

Sangkar tengah carik nama anak perempuan jugak, Alisha F..... F tu tak ade idea lg..kot2 sini ade idea, boleh laa pakat2 share idea ye
Quote Buritan 1-11-2019 02:48 PM
jazaa100 replied at 1-11-2019 01:12 PM
Nama anak aku klasik sgt....

Bkn dia sorang je dlm kelas nama tu....seluruh sek...sejak sek tu  ...

Hahaha.. cam aku jugaklaa.. siap.cikgi ckp.. dah berkurun nama cam.ni takde
Quote supernaturalee 1-11-2019 03:17 PM
Sangkar_Emas7 replied at 1-11-2019 02:31 PM
Nama Ainul mmg sedap, mesti teringat baby Ainul yg viral tu. Semoga baby Ainul membesar dgn sihat.
...

Alisha Fantaghiro



Quote Skuau 1-11-2019 03:21 PM
julielapadite replied at 1-11-2019 02:24 PM
Aku sedang menunggu lagi 5-10 tahun bilamana JPN terpaksa tukar format IC sbb nak tampung nama budak ...

nma anak tom cruise dan katie holmes...SURI.Nama ank acik kepam....WOW!..
Quote Kurex 1-11-2019 03:27 PM
letak la nama bunga..

anggerik ke, kiambang ke, teratai ke, melur ke, mawar ke, orked ke, melati ke,
Quote Sangkar_Emas7 1-11-2019 03:28 PM

Wowwww
Quote julielapadite 1-11-2019 04:47 PM
Skuau replied at 1-11-2019 03:21 PM
nma anak tom cruise dan katie holmes...SURI.Nama ank acik kepam....WOW!..

Bg kita je kepam, bagi dia mcm unik gitu. Mcm aku jumpa sorg ni nama Bodo Winter. Try la cari.
Quote julielapadite 1-11-2019 04:47 PM
Kurex replied at 1-11-2019 03:27 PM
letak la nama bunga..

anggerik ke, kiambang ke, teratai ke, melur ke, mawar ke, orked ke, melati  ...

Kalau anak ramai sampai kehabisan idea boleh juga consider bunga taik hayam tak kurex
Quote Skuau 1-11-2019 04:50 PM
julielapadite replied at 1-11-2019 04:47 PM
Bg kita je kepam, bagi dia mcm unik gitu. Mcm aku jumpa sorg ni nama Bodo Winter. Try la cari.

"teruknya nma dia..."-Acik Kepam.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085125s Gzip On
To Top