Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Di Mana Cerita Hidup, Wattpad Menjana Idea Kreatif!

9-12-2019 10:42 AM|Oleh: Mawar putih| Komen: 10

Wattpad merupakan satu platform untuk penulis menghasilkan karya agung. Tidak kira novel cinta berbahasa Melayu, mahupun Inggeris, ia menjadi satu tarikan ramai. 

Ramai orang suka menulis untuk menzahirkan kreativiti masing-masing. Tetapi, tidak semua. Malah, ada juga suka membaca. Pun tidak ramai suka memegang buku. Oleh itu, Wattpad diperkenalkan.


Sumber : Google/ Wattpad.

Wattpad mempunyai tiga versi; Beta, web dan aplikasi. Semuanya atas talian. Jadi, tiada alasan lagi kenapa tidak membaca buku. 

Aplikasi ini membolehkan pengguna menulis novel secara atas talian. Selain itu, Wattpad mampu menjana ribuan idea kreatif setiap pengguna.


Antara novel yang terdapat di Wattpad . 
Sumber : Google / kerana dia manusia biasa versi wattpad

Bukan itu saja, pihak Wattpad berbesar hati menganjurkan banyak program. Antaranya, Anugerah Wattysmy, Anugerah Wattys Antarabangsa serta program lain yang akan dianjurkan kelak. 


Sumber: Wattpad 
Salah satu contoh novel di Wattpad. 

Oleh kerana itu, Wattpad mempunyai banyak kelebihan. Rajinkan diri untuk membaca agar menjadi insan cemerlang. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 10
Komen

Previous : "Tandas Takda Paip, Nak Bersuci Dan Wuduk Macam Mana?" Ini Tips Ibadah 'Traveler' Muslim

Next       : Bibir Merah Bak Delima Dengan Kunyit?

Komen Terbaru

Quote ayorsuam 12-12-2019 11:17 AM
Aku writer kat wp, join saja-saja nak tau sama ada aku ni ada talent ke tidak... Tapi aku sendiri sangat kurang baca cerita org lain tulis sebab there's always the possibility untuk tertiru citer orang.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 9-12-2019 11:22 AM
tak bestnya.. kurex lagi suka baca buku berbanding dgn handphone..
Quote fly_in_d_sky 9-12-2019 11:35 AM
tak berapa sangat dengan wattpad
sakit mata nak baca ...
if Kindle ok .. buku lagi ok ...

Wattpad .. saya layan fanfiction ..
certain fanfiction ..
tu pun kalau ada mood nak baca ...
Quote NekNgah 9-12-2019 03:01 PM
Tetap suka buku sebab tak sakit mata membaca, bau kertas emmmm.....
Quote midori_katana 9-12-2019 03:33 PM
Saya suka  ebook sbb lebih murah dan senang nak baca... satu jer kekurangan; mata cepat letih ...
Quote Rajawali 9-12-2019 03:42 PM
kaki cerita lucah banyak la layan wattpad ni..
Quote Perawankota 9-12-2019 04:39 PM
Penat baca kt hp.. Sakit tangan sakit mata.. Baca buku betul baru layann
Quote Supersirap 10-12-2019 10:59 AM
Thanks for the info
Quote AcikLijah 12-12-2019 01:33 AM
iolss x suka sgt ngn wattpad ni, penulisan byk  kopipes org punya, xpn cedok dr fanfiction. dh tu asik melucah  semedang...
Quote rykall 12-12-2019 07:54 AM
Wattpad ni banyak cerita lucah gay dan straight...
Quote ayorsuam 12-12-2019 11:17 AM
Aku writer kat wp, join saja-saja nak tau sama ada aku ni ada talent ke tidak... Tapi aku sendiri sangat kurang baca cerita org lain tulis sebab there's always the possibility untuk tertiru citer orang.

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.167621s Gzip On
To Top