Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

One II Anggota 4U2C Meninggal Dunia

23-10-2019 10:28 AM|Oleh: top5complete | Komen: 163

Datuk AC Mizal berkongsi berita sedih tentang bekas anggota 4U2C, Nirwan Irwan yang lebih dikenali sebagai One II yang meninggal dunia semalam. 

Pengacara itu berkongsi beberapa keping gambar di Instagramnya yang memperlihatkan One II sedang terlantar di hospital.


Foto Google

"Salam semua, baru dapat berita bahawa sahabat saya, ahli kumpulan saya 4U2C baru meninggal dunia. Sedih teramat aku bro dengan pmergian kau, teringat aku zaman kita dulu.

"Allah lebih menyayangi kau semuga kau ditempatkan bersama orang beriman. Saya mohon pada semua kita Sedekahkan Al- Fatihah buat Arwah" tulisnya.




Foto Instagram
Selain AC Mizal, kumpulan 4U2C dianggotai ahli asal iaitu Azam, Lan, Yan, Joe, Rin dan Adik. Selepas mereka berpecah, empat ahli termasuk One II menyertai kumpulan yang terkenal menerusi lagi Bergema Takbir Di Pagi Raya.

Semoga Arwah tenang di sana. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 163
Komen

Previous : Seringkali Bawa Watak Datuk Dan Orang Kaya Sehingga Tercetusnya #Mustaphakamalquotes

Next       : Mawar Rashid Izinkan Anak Jadi Artis Walaupun Baru Umur 7 Bulan

Komen Terbaru

Quote liyamariska 27-10-2019 07:10 AM
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Lain-lain Komen

Quote Themilo 22-10-2019 03:53 PM
Innalillahiwainnailahirojiun.
tak ingat yang mana.

4u2c batch asal ke atau batch baru?
Quote potsshine 22-10-2019 03:53 PM
sakit mende...bukan mendadih kan?...
Quote paz 22-10-2019 03:59 PM
Oooo 4U2C pun ada batch one and two yer. Baru tahu.
Quote boojaat 22-10-2019 04:01 PM
potsshine replied at 22-10-2019 03:53 PM
sakit mende...bukan mendadih kan?...

Sure ke? Takut jatuh fitnah jer nanti
Quote tagas 22-10-2019 04:08 PM
2nd batch nih

br je watchin reunion @HMI tv2 sabtu lepas ngan kumpulan ruffedge
Quote Dadadi 22-10-2019 04:09 PM
Al fatihah
Quote tagas 22-10-2019 04:11 PM
lejen nih

first rapper group in mesia
Quote mamaida28 22-10-2019 04:13 PM
salah satu dr grp tu ada masalah penafasan kan..

salah takziah dari kami utk kluarga arwah
Quote Boomibulat 22-10-2019 04:14 PM
Sakit ape..?
Quote imanda 22-10-2019 04:14 PM
alfatihah utk arwah.
semoga roh nya dikalangan org soleh & beriman.
Quote Kurex 22-10-2019 04:18 PM
Terbaca komen sorang kawan dekat fb..

"nanti kalau aku mati, jangan korang post nukilan2. Penat je jari kau menaip. Sebab aku tak boleh baca dalam kubur. Korang sedekahkan aku A-Fatihah atau wakaf atas nama aku, sekurangnya pahala aku terus mengalir masuk"..

Lebih kurang macam ni..
Quote butet1112 22-10-2019 04:19 PM
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
AlFatihah      
. بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين😭
Quote Sangkar_Emas7 22-10-2019 04:21 PM
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Quote kucingitam 22-10-2019 04:26 PM
ni bukan kumpulan asal ni..

yang asal AC, joe, lanz, yanz, azam, rin, adik.

motif aku ingat..hmmm...
Quote krustykrab 22-10-2019 04:32 PM
tagas replied at 22-10-2019 04:11 PM
lejen nih

first rapper group in mesia

Bukan KRUtu ke?
Quote MissLana 22-10-2019 04:33 PM

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Quote johan-adx 22-10-2019 04:39 PM


إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Quote tagas 22-10-2019 04:39 PM

Kru 2nd
then baru la nico

kool bagai  

Quote thetimes 22-10-2019 04:47 PM
Innalilah...Al - Fatihah

Lihat semua komen(163)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.146465s Gzip On
To Top