Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Buka Kafe Pencuci Mulut, Ruhainies Nak Berehat Dari Berlakon?

22-10-2019 01:27 PM|Oleh: LilRose| Komen: 104

Apa kata peminat kalau Ruhainies berhenti berlakon dan fokus kepada perniagaan kafe pencuci mulut?


Kredit foto: IG

Pasti rindu melihat pelakon jelita ini di kaca televisyen nanti!

Tapi, jangan risau sebab Ruhainies sudah menjelaskan kepada Gempak bahawa dia tidak akan memperlahankan kerjaya lakonannya.




Sebaliknya, dia yang baru saja membuka kafe Bites Dessert yang menyajikan pelbagai seleksi pencuci mulut menegaskan akan memberikan fokus seimbang kepada kedua-dua bidang itu.
 
Katanya, dia tetap akan mengambil tawaran laoknan seperti biasa.




"Empat tahun bergelumang dalam bidang ini, saya rasakan masih belum tiba masanya untuk saya berehat. Pembukaan kafe ini sebagai salah satu cabang kerjaya baru untuk saya," katanya.

Katanya, dia tiga rakan kongsi yang akan membantu menguruskan kafe itu.

"Jika saya mempunyai kelapangan, pasti saya akan turut turun padang," ujarnya.



Menurut Gempak, kae berkenaan menyajikan lebih 40 seleksi 'sweet and savoury desserts' serta ais krim.

"Setiap menu disajikan di atas 'conveyor belt' dan pengunjung boleh menikmati buffet pencuci mulut tanpa had selama satu jam. Jadi, boleh makan sepuas-puasnya!" katanya yang menggemari pencuci mulut.



Ada yang sudah mencuba pencuci mulut di Bites Dessert? Amacam? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 104
Komen

Previous : "Awak Tolak Saya Sana Sini Macam Bola" - Alyah Kecil Hati Dengan Siapa?

Next       : Kak Ogy Marah Syafiq Kyle Tak Serius Berlakon!

Komen Terbaru

Quote sofinamini 25-10-2019 02:17 PM
mall tu i olls tak pernah dgr. nantilah kalau ada kelapangan ioll jejak hokeh kemut ! ioll tgh syiok layan pastribella dekt cyber nie haaaaa.

Lain-lain Komen

Quote teen_angelJB 22-10-2019 01:33 PM
Harga yahudi ke harga pekan pahang..
Patt nama kedai tu cafe kemut..hehe..
Mesti berkuntum warga cari kerumun
Quote Redoxon757 22-10-2019 01:35 PM
Sape je yg boleh makan dessert sampai sejam. Datang lepak2 syok kot. Ok la tuuuu
Quote Mfzg89 22-10-2019 01:36 PM
mana dpt modal?? biasa restoran hipster camni x tahan lama..lagi2 kalau harga yahudi.
Quote fofuler 22-10-2019 01:39 PM
Macam menarik je konsep cafe dia ni. Yummy
Quote fushimi 22-10-2019 01:40 PM
kejap je ni

sebulan 2 nanti konpem tutop
Quote kevler 22-10-2019 01:43 PM
mudah-mudahan bertahan lama lebih dari tutti futti shop..
Quote addved 22-10-2019 01:51 PM
Takpe la dik, berlakon ke tak takde orang kisah. Al the best with the cafe.
Quote virgo19 22-10-2019 02:01 PM
konsep macam best, tapi utk lepak2 je ok la. tapi deco warna pink mcm tu mesti lelaki malu nak masuk, dah rugi prospek customer.
Quote Sangkar_Emas7 22-10-2019 02:01 PM
goodluck...
Quote uori 22-10-2019 02:02 PM
ya awloh, akhirnya berita lain selain kemut dan bf!
Quote aemon 22-10-2019 02:03 PM
Aku membayangkan pencuci mulut tu bermaksud mulut kemut dia kena cuci
Quote missorange 22-10-2019 02:04 PM
selamat maju jaya...
Quote rayriff 22-10-2019 02:06 PM
saya suka makan cheese cake with almond london!!! sedapnyyaaa !!! kedai dia nampak menarik
Quote thetimes 22-10-2019 02:08 PM
Alhamdulillah... another good news from Kemut
Semoga success selalu
Quote CrowneGlory 22-10-2019 02:09 PM
beautiful people @bitesdessertkejadah.... 'beautiful people' have a new term...kahkahkah... ni level2 bukan rabun ni dah tahap buta akak rasa...

apapun hauk nya la english admin IG kafe dia ni...
Quote Cpkay 22-10-2019 02:10 PM
konsep cafe dah gempak dah.. with conveyer belt bagai
tapi lokasi tu .. maaf lah dik.. akak tak pernah sampai area sana
dan seriyesly tak pernah dengar mall tu ..

Quote Boomibulat 22-10-2019 02:14 PM
Klu betul acik forum sujud syukur ..
Quote hatikudus 22-10-2019 02:19 PM
Silalah berehat terus, bukan best sgt  pun ko berlakon deknon...
Quote Meiizu 22-10-2019 02:21 PM
moga bertahan hurmmm

Lihat semua komen(104)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.157905s Gzip On
To Top