Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Kami Dibuli Setiap Hari' - Kembar 7G Dedah Jadi Mangsa Buli Kerana Rupa Paras

19-10-2019 11:56 AM Komen: 160
Pasangan kembar Instafamous popular, Siti Norsyahfiqah Tajudian (Ikah) dan Siti Norsyakirah Tajudin (Iera) yang lebih dikenali sebagai kembar 7G mengaku menjadi mangsa buli semasa zaman persekolahan mereka.



Kredit foto: Says.com


Menceritakan kejadian itu kepada lebih 500k pengikut mereka di Instagram, mereka berkata personaliti dan paras rupa mereka menjadi perhatian orang ramai sehingga menimbulkan rasa tidak senang banyak pihak termasuk guru-guru.


Kredit foto: Youtube


'Kami diugut, dibuli, dicaci, dan dibenci semasa di bangku sekolah setiap hari menyebabkan sampai satu tahap kami memutuskan untuk berhenti sekolah' kata mereka lagi.

Ini menyebabkan keputusan peperiksaan pasangan duo beradik itu sangat teruk. Lebih menyedihkan kata mereka, rakan karib mereka sendiri mendedahkan keputusan peperiksaan 7G, 2E itu kepada umum sehingga mereka menanggung malu.



Mereka berdua yang mulanya mengecam pihak sekolah dan guru kemudiannya meminta maaf namun berpendapat sesetengah pihak yang membuli mereka juga turut bersalah dalam hal itu termasuk orang yang menyebar Salinan IC mereka.


Kredit foto: IG


Kini Kembar 7G mahu membuktikan walaupun sudah berhenti sekolah, mereka mampu berjaya dengan sokongan ibubapa. 

Dipercayai, mereka kini mengaut pendapatan lebih RM12K sebulan hasil daripada dunia media social.


Kredit foto: IG



Sememangnya buli bukan boleh dipandang mudah tetapi diharapkan agar pasangan Kembar 7G ini akan meneruskan persekolahan mereka sebagai contoh kepada pengikut muda mereka.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
6
Bosan
1
Komen: 160
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Nt-ViruS 23-10-2019 02:36 PM
beauty no brain la ni, kawen dato je dik senang hidup ko.

Lain-lain Komen

Quote armin 19-10-2019 12:15 PM
Betul ke? Jarang la orang cantik kena buli lg2 kat sekolah. Selalu disanjung tinggi dan famous. Acah2 je kot. Dorang ni kaki scam ada la. Ramai yg buat paid review dah byr tp deyol buat bodoh je tak review pun. Duit dgn brg amik.
Quote CatMiow 19-10-2019 12:17 PM
Kata tak da kawan,  lepas tu ada kawan karib pula yang dedah keputusan mereka..  Tak faham acik .

Bodoh dan malas belajar dua benda berbeza.  Cikgu memang la malas nak layan,  kalau kita malas kat sekolah.

Mungkin cikgu tu ada terasa hati kat adik dan family kalau dah sampai tahap tak melayan sangat,  cikgu pun manusia dik...  Lagipun,  dalam 7mp tu,  tak kan semua 7 cikgu benci korang,  mcm tak logik pula.

Kalau nak menggedik depan hp je tak guna..  Datang sekolah pun macam pakai maskara. Nampak dah kegedikan tu mcmna.

Zaman dulu,  orng tak pandai sebab susah,  dari susah tu sebab boleh berjaya.  Tak nafikan ada juga yg buat masalah,  tapi insaf,  baru berjaya.

Quote sarah82 19-10-2019 12:19 PM
Aku tak pernah jumpa lagi la budak2 cantik kena buli.. Pelik.
Quote RatuDunia94 19-10-2019 12:20 PM
A to the LA to the SAN
Quote misssakura 19-10-2019 12:26 PM
kalo dah gedik mmg la orang tak suka biar la lawa setara mana pon... dah gedik, bengap pulak tu mmg la orang menyampah.
Quote thetimes 19-10-2019 12:37 PM
Cantik-cantik macam ni pun kena buli.
Yeke?
{:question
Quote Ina8895 19-10-2019 12:38 PM
Patut tukar nama jadi Kembar PH. Kencing kuat.
Quote sharlenetexas 19-10-2019 12:42 PM
armin replied at 19-10-2019 12:15 PM
Betul ke? Jarang la orang cantik kena buli lg2 kat sekolah. Selalu disanjung tinggi dan famous. Acah ...

Deyols buli netizen pulak? Kecik2 dh jd scammer.
Quote Lolalala 19-10-2019 12:43 PM
thetimes: Cantik-cantik macam ni pun kena buli.Yeke?{:question


Kalau dah cantik tapi ngok..dok kelas bawah mesti kena ejek punya. Lepas tu stok gedik kot. Poyo smp cikgu x suka. Memang jadi bahan ejek je la kat skolah
Quote duradanis 19-10-2019 12:44 PM
marketing ni. biar ramai2 pergi dekat socmed cari nama dia berdua, maka ramai la beli produk dia sebab kesian kena buli
Quote addved 19-10-2019 12:47 PM
Perangai tak semenggah la tu kat sekolah sebab tu orang tak suka kot. Kalau berjaya do socmed sebagai influencer, hmmm, tapi ilmu tarak, and itu la yang kamu nak bangga kan, all the best ya dik.
Quote surih07 19-10-2019 12:54 PM
Choyy tp kadang hgkorang dik badik pun suka ngundang hencapan org. Cuba ko hidup aman2 je xdela org duk ungkit cite 7G tu lg
Quote noraidil_06 19-10-2019 01:09 PM
Cara2 utk naikkan nama ni. Try harder dik
Quote Catpaw 19-10-2019 01:18 PM
Dah cantik ramai cemburu dik, kat dunia ni takda org cantik cam korang dikkkkkk
Quote amatur 19-10-2019 01:25 PM
Mak dgn anak sama je
Quote gummiebear 19-10-2019 01:29 PM
Kalau kena buli pun bukan sebab paras rupa sebab chuols takde la cantekk mana pun. Ini mesti chuols gedik namampus kat sekolah memang la orang menyampahh
Quote Eric.n9 19-10-2019 01:34 PM
Punya rupa paras dan personaliti yang menarik perhatian, hingga diugut, dibuli, dicaci, dan dibenci.
Tapi jangan gunakan semua tu alasan  untuk tak belajar.
Ramai je aku tengok, boleh berjaya dalam pelajaran, samada nak dan tak nak je.

Btw, Ikut suka ko la dik, hidup kau.
Harap jangan ada org lain ikut dapatkan 7g semata2 nak jadi insta femes dah lah.
Quote salmon-suki 19-10-2019 01:48 PM
Kalau dah bodoh tu xyah nak salahkan org lain..muka macam ikan buntal pun ada y peduli ke?unless korg y cari gaduh sbb muka korg mmg jenis muka snob
Quote Sazida 19-10-2019 01:48 PM
Elehhh tak usah membongak lahh. Korang dua tu yg perangai mcm taik. Berlagak diva. Sombong. Xpyh nk coverline sgt . Mulut pun mcm pundek. Nak duit je. Keje xnk buat. Puiiii

Lihat semua komen(160)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.197785s Gzip On
To Top