Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Artis Memberontak Sebenarnya Tak Salah, Tapi Kenalah Mental Kuat Juga"- Scha Alyahya

17-10-2019 05:44 PM|Shimmer Shine| Komen: 54



"Kehidupan selebriti diakui stres dan depres jika terlalu ikut apa orang luar mahukan."

Itu kata-kata azimat selebriti jelita, Scha Alyahya, 36 mengenai kehidupan selebriti yang memerlukan kekuatan mental di era media sosial ini.

Bagi Scha sendiri, mereka yang bergelar 'public figure' tidak perlu terlalu risau dengan pendapat warganet yang hanya melukakan perasaan sahaja seperti dipetik portal Mstar.

"Kekuatan mental itu sangat penting. Kena tahu siapa diri kita dan jangan terlalu risau dengan apa yang orang cakap fasal kita."

Kredit foto: IG

Scha menambah tidak salah jika segelintir selebriti menjadikan media sosial sebagai medium meluahkan perasaan. Akan tetapi janganlah pula sampai merosakkan diri sendiri.

Maklumlah dengan adanya video live, ada yang yang ingin berkongsi perasaan atau rasa sunyi.

"Orang sebegini mahu rintihan mereka didengari sehingga mereka nampak seperti memberontak dan kaki drama. Saya rasa takda masalah, asalkan ianya tidak menyakitkan diri mereka sendiri."

Kredit foto:ig

Sebagai bekas Dewi Remaja, pelakon, hos dan kini duta kepada jenama antarabangsa, ternyata Scha bijak mengendalikan popularitinya. 

Jarang mendengar Scha merungut di media sosial dan mereka sekeluarga tampak elegan di mata masyarakat. Jadi, kepada yang baru bergelar artis, pandai-pandailah membawa diri ya. Kalau tak, tak lama lah anda di industri hiburan ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 54
Komen

Previous : "Meet My Legacy, Aslan" - Comel Anak Pertama Kaka Azraff

Next       : Patutlah Asyik Putus Cinta, Benda Senang Pun Kamal Adli Tak Boleh Buat

Komen Terbaru

Quote Queenmastani 21-10-2019 02:58 AM
ehehnurza018 replied at 20-10-2019 01:37 AM
Sebab I dah tahu cara2 dia. Tak boleh spam. Make sure kena jawab tanpa spam benda bukan2. And mod  ...

Mod seri mg murah hati

Lain-lain Komen

Quote nazzse 17-10-2019 06:29 PM
Tolong cakap kata awalan tu sekali..sikit2 sentap.. la ni kurang sikit takda isu
Quote rosli_nurizzati 17-10-2019 06:34 PM
nazzse replied at 17-10-2019 06:29 PM
Tolong cakap kata awalan tu sekali..sikit2 sentap.. la ni kurang sikit takda isu

hahahaha... big mirror needed in their household. cermin diri dulu
Quote September14 17-10-2019 06:56 PM
Sbbtu la dia ni aman2 je sbb jnis x bkutik klu kna kecam tp bini heshe kdg2 ada gak meroyan kt medsoc kn
Quote Gingerly 17-10-2019 07:12 PM
Scha kata tentang bruh Yassin kew teww..

Sesetengah orang berjiwa halus. Mana nak sama si kucing belang.
Quote Perawankota 17-10-2019 07:45 PM
Oo yer ker?
Quote Acikgomen 17-10-2019 08:46 PM
Gingerly replied at 17-10-2019 07:12 PM
Scha kata tentang bruh Yassin kew teww..

Sesetengah orang berjiwa halus. Mana nak sama si kucing  ...

Tak pun sebagai kak dewi senior, heshe hinting kat bekas dik dewi itam tersohor haneiken eh hanesee eh hanetam ehhhh
Quote misuke 17-10-2019 11:13 PM
untung org lawa ni eh.. keje melaram hari2.,pastu g holiday memanjang... syukurrr
Quote Queenmastani 18-10-2019 02:06 AM
Ma crush!! Luv u scha
Quote KIM.K 18-10-2019 05:08 AM
Agreed. You know masalah orang zaman sekarang anxious sikit dah label anxiety. Bodoh tu sememangnya murah. If you need to pay for the trouble you make, for instance kena saman, you won't be so stupid

Emotions can become disorder anytime you let people control yourself. Always find balance and get empowerment
Quote KIM.K 18-10-2019 05:22 AM
misuke: untung org lawa ni eh.. keje melaram hari2.,pastu g holiday memanjang... syukurrr

Sheols mentally stronger than hubby sebab nilah. Early success in life contribute from look, really help with character buildup
Quote CinnamonR 18-10-2019 05:50 AM
Kurus betul die ni...
Quote LadyCarefree 18-10-2019 08:51 AM
Sampai skrng iols xtahu dia ni cantik apanya tp sheols perangai elok la
Quote msbegawan 18-10-2019 10:31 AM
her dewi remaja juniors should take her as an example
her advice applies to everyone, not just public figures
kita pun, rakyat marhaen ni kekadang ada la kena kecam dengan kawan2, makcik ke pakcik jugak kan
kita sendiri tahu kita ni macam mana
so selagi apa yg kita buat tak salah di sisi undang2, moral etc, just be yourself
Quote azimodin 18-10-2019 11:58 AM
Bagus scha ni. Walaupon laki dia meroyan itu ini, dia cool je. Statement pon tenang2, job berderet, anak pon nampak terjaga.
Quote MimiLalat 18-10-2019 12:13 PM
Kalau dia berbanding awalan dondang memang dia lagi kental. Bagus la jadi juri dewi remaja, drang boleh amik tips fesyen scha skali, pakai T-shirt pun nampak helokkkk nauu
Quote mizruncing 18-10-2019 04:07 PM
klu taknak kena kecam jgn buat benda bukan2. that's all
Quote boboiyot 18-10-2019 10:35 PM
LadyCarefree replied at 18-10-2019 08:51 AM
Sampai skrng iols xtahu dia ni cantik apanya tp sheols perangai elok la

Bagi aku comel dia ni. Jumpa kat luar sweet ja....
Quote LadyCarefree 18-10-2019 11:47 PM
boboiyot replied at 18-10-2019 09:35 PM
Bagi aku comel dia ni. Jumpa kat luar sweet ja....

Sweet in real life sbab dia xla sombong. Senyuuuum ja.
Quote ehehnurza018 19-10-2019 12:37 AM
nazzse replied at 17-10-2019 06:29 PM
Tolong cakap kata awalan tu sekali..sikit2 sentap.. la ni kurang sikit takda isu

Tapi rasanya macam dah kurangkan.

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122233s Gzip On
To Top