Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Perlukah Tinggalkan Bakal Tunang? ' - Gadis Keliru Crush Zaman Sekolah Muncul Kembali

17-10-2019 11:07 AM Komen: 53
Cinta di zaman persekolahan semamangnya manis dan meninggalkan banyak kenangan. Sebab itulah agak sukar untuk melupakan crush ataupun pasangan cinta monyet walaupun sudah lama berlalu. Ini kadangkala mengakibatkan krisis, apalagi jika crush lama anda muncul di kala anda sudah pun punya seseorang.


Kredit foto: Twitter



Itulah yang menjadi persoalan seorang gadis bernama Yaya yang mengemukakan masalahnya kepada akaun Twitter @twt_cinta.


Kredit foto: Twitter


Menurut Yaya, baru-baru ini beliau menjadi dulang girl kepada salah seorang kawan lamanya dan kebetulan salah seorang pengapit lelaki adalah crushnya di zaman persekolahan. 


Kredit foto: MStar



Lelaki itu meluahkan perasaan dan mengaku masih meminati saya walaupun sudah lapan tahun meninggalkan zaman persekolahan luah Yaya.


Bagaimanapun, Yaya berbelah bagi kerana dia kini sudah mempunyai teman lelaki yang dikenalinya selama 6 tahun, dan teman lelaki itu sudah merancang untuk menyuntingnya tidak lama lagi.


Kredit foto:


Apa perlu saya buat Tanya Yaya kepada pengikut akaun bertemakan persoalan cinta itu.

Kebanyakan daripada netizen yang membaca perkongsian Yaya sebaliknya mengecam gadis tersebut.

'Senang je, jangan jadi sund@al' kata seorang netizen mengecam.

Baru kena usik sedikit dah berbelah bagi kata seorang netizen.

Sebenarnya kau tak sayang teman lelaki pun, sebab tu hati mudah tergoyah dengan lelaki lain, pilihlah crush tu kata seorang lagi.


Kredit foto: Twitter


Bagaimanapun, ada juga yang mengemukakan nasihat yang berguna untuk Yaya.

Anggap sahaja crush tu dugaan, lagipun teman lelaki dah serius nak berkahwin, yakin ke crush tu akan lamar awak sebagai isteri? kata netizen itu.

Jangan tamak, yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran, 8 tahun dulu mungkin crush tu baik tapi sekarang kita tak tahu sedangkan 6 tahun teman lelaki di depan mata tambah netizen lagi.


Kredit foto: Carian Google


Apa-apapun, semoga Yaya mengambil keputusan yang bijak untuk masa depannya sendiri.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 53
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote evlinne 18-10-2019 05:59 PM
Bodohnya cerita dongeng bbnu twider boleh masuk berita cariporom lagiiii

Lain-lain Komen

Quote awanysss 17-10-2019 11:12 AM
kenapa aku rasa dia tak perlu buat apa2?

or kena break je ngan bf dia skrg.. bak kata pepatah, kalau yg pertama dah elok, tak mungkin ade yg kedua..
Quote Lidigorila 17-10-2019 11:17 AM
Jadah aje...putus jelah ngan bf tu...ape susahkn.... sbb ati tu dh ada dgn crush bkn bf nyer...
Quote billionman78 17-10-2019 11:19 AM
dugaan paling hebat ialah ketika sedang bertunang.

syaitan akan berbisik untuk ko melakukan zina dengan tunang.

ataupun syaitan berbisik untuk pilih orang lain.

memang betul time tunang la banyak dugaan. time tu la berbondong2 jantan / betina lain tetiba minat kat kau. ini fakta.

kenapa aku cakap camtu? aku pernah alami keadaan ini
Quote awanysss 17-10-2019 11:21 AM
billionman78 replied at 17-10-2019 11:19 AM
dugaan paling hebat ialah ketika sedang bertunang.

syaitan akan berbisik untuk ko melakukan zina ...

walaupun rupa non-hado, still ramai minat?
Quote kualibesi 17-10-2019 11:22 AM
kalau akak dik, akak stay ja ng bf skrg. sbb die lagi lama dengan kita..
Quote Sang_Pencinta 17-10-2019 11:24 AM
Still terpikat dgn jantan lains means bf sekarang tu tak petfect lagi bagi dia

Better break off ja lah...
Quote msrosse 17-10-2019 11:28 AM
pilih crush ... period!
Quote Sang_Pencinta 17-10-2019 11:32 AM
Tamak, nasib pompuan tak boleh poligami

Kalau tak dia ikut jejak pemuda Sabah yg tak tahu pilih terus kahwin 2 sekaligus tu
Quote prettyuglybabe 17-10-2019 11:35 AM
pilih siapa dulu yang datang meminang..
Quote gummiebear 17-10-2019 11:38 AM
Kenapa kena berbelah bagi? Kalau betul crush tu minat kau, dah lama la dia cari kau. Ni sebab baru terjumpa, baru lah heols confess. Kau pulak terus keliru. Apoo laa. Nampak sangat tak sayang bf sekarang. Putus je lah dek kesian bf. He deserves better
Quote Sang_Pencinta 17-10-2019 11:42 AM
gummiebear replied at 17-10-2019 11:38 AM
Kenapa kena berbelah bagi? Kalau betul crush tu minat kau, dah lama la dia cari kau. Ni sebab baru t ...

Sebab tu org cakap reunion reunion ni punca hubungan retak...
Quote starbug7 17-10-2019 11:43 AM
Kesian bf dia.. harap2 putus la sebelum terkawin nasib baik jmpa crush masa tgh tunang lg.. kalau dah kawin kot jadi scandal plak.
Quote fliphair8 17-10-2019 11:45 AM
kagum hakak ngan bebudak sekarang, nak mintak pendapat sume kat socmed...hampa takdak kawan baik ka? takdak family ka? plus, lom bertunang lagi pun, baru plan nak bertunang kan? masih ade masa nak explore both parties, especially yg baru pop up laaa...selagi tak melanggar batas agama, tu hak kamu dek....jodoh hak Allah...
Quote Sang_Pencinta 17-10-2019 11:47 AM
Persoalan, slps 8 tahun masihkah crush tu 'orang yg sama'? Ntah tah perangai dewasa dah mcm syaitan...
Quote Artemesiaa 17-10-2019 11:52 AM
Sendiri pun tak tetap pendirian macam mana orang lain nak bantu sendangkan orang lain pun tak tahu macam mana perangai kedua2nya.  Pendek kata sendiri yang guna sendirilah yang kena buat piihan.
Quote msbegawan 17-10-2019 12:02 PM
sometimes kita perempuan ni terlalu overthinking
kadang lelaki tu cakap camtu, saja nak test market je
so dont pay attention too much on those losers
if he wants you, dah lama dia cari kau dik
tak yah tunggu reunion

but yeah, depends on you jugak dik
diri sendiri je tau perasaan macam mana
Quote fa1982 17-10-2019 12:06 PM
Sajes you stay dengan bf 6 tahun je dik..from personal experience gituu
Quote kakyungpilah85 17-10-2019 12:15 PM
so...ko jumpa sekali kat kenduri kawen tu ko rasa jantan tu suka giler dengan ko berbanding dengan pakwe ko sekarang yg 8 tahun tau perangai ko cmne tu?ko ni nak makan maki ke kaki?
Quote haryatie 17-10-2019 12:27 PM
gedikkssss
rsa diri laku sgt le tu
menyampah aku dgn org mcam ni
xde pendirian

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120377s Gzip On
To Top