Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

PDRM Kesan 'Navin Pillai' Di Luar Negara, Patut Berani Gelar Polis Anjing

16-10-2019 12:55 PM Komen: 59
Polis mengesan individu yang memuat naik kenyataan menyamakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan anjing di Twitter baru-baru ini, berada di luar negara.


Gambar Hiasan

Sinar Harian melaporkan, Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman menjalankan siasatan terhadap kes itu sebaik polis menerima dua laporan berhubung kenyataan yang dimuat naik individu menggunakan nama 'Navin Pillai'.

"Polis tahu latar belakang dia dan ahli keluarganya yang berada di Lembah Klang. Jadi, kita akan dapatkan bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) untuk tindakan lanjut," kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed dalam sidang akhbar.

Siasatan awal mendapati suspek berada di luar negara sejak tahun 2007. Bagaimanapun, polis enggan mendedahkan nama juruteknik berusia 38 tahun itu.

Tambah Huzir, kes disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan.

Navin sebelum ini didapati membalas ciapan Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago berhubung isu pengganas dengan mengeluarkan kenyataan jelik dalam bahasa Inggeris.

Please vote in Parliment to defund and reduce salary of PDRM (Polis Diraja Malaysia); remind them who is the boss Mahathit or 50+ PKR Mps! Misbehaving dogs need to be disciplined," tulisnya.


Foto: FB PDRM

Suspek juga memuat naik gambar Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dengan kapsyen;

"#petsatwork Anjing/Dogs and/bersama its Master/Tuhan." - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 59
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote JohnnySins 19-10-2019 01:14 PM
memang rentung2 ni kalau dah marah suka sebut anjing kan?? nak2 lagi bila pecah rahsia depa bowdow sains...wakakakakakakakakkakakaa

Lain-lain Komen

Quote sarah82 16-10-2019 12:57 PM
Hahahaaha.. Rupanya tak "balls" maa.. Berani kot jauh.. Porahhh
Quote Modngengade 16-10-2019 01:05 PM
sarah82 replied at 16-10-2019 12:57 PM
Hahahaaha.. Rupanya tak "balls" maa.. Berani kot jauh.. Porahhh

kelly peria ni bangsa yg pengecut

Quote yayasbs 16-10-2019 01:06 PM
kicap ni berani belakang je..kurang ajar betul ye kicap
Quote umie 16-10-2019 01:06 PM
Kalau ada tulur meh lah balik malaysia. Jgn dok menyalak mcm anjing. Anjing pun ada harga diri!
Quote sarah82 16-10-2019 01:08 PM
Modngengade replied at 16-10-2019 01:05 PM
kelly peria ni bangsa yg pengecut

Hahaha.. Depa bila ramai berani laaa
Quote Betara_Indera 16-10-2019 01:13 PM
kang dah dapat negeri autonomi, baliklah beliau ni
Quote Kurex 16-10-2019 01:13 PM
Bila sorang, kau takut kan pundek
Quote Eric.n9 16-10-2019 01:26 PM
Kurex replied at 16-10-2019 01:13 PM
Bila sorang, kau takut kan pundek

Standard la, set set ni.
Berani bila ramai je. wah macam abang besar perangai sekor2
Cuba bila sorang, confirm itu tulur dalam juga ada kecut.

Quote renko 16-10-2019 01:41 PM
dasar keling paria
keling paria ni yang bugis pondan sekor tu duk puja skang
Quote Kurex 16-10-2019 01:48 PM
Eric.n9 replied at 16-10-2019 01:26 PM
Standard la, set set ni.
Berani bila ramai je. wah macam abang besar perangai sekor2
Cuba bila s ...

Silap2 kotey masuk kulup balik kalau sorang
Quote Mfzg89 16-10-2019 01:52 PM
kauntim je dgn duta malaysia kt negara dia berada tu.. jgn bagi dia renew passport..sampai masa kena halau keluar gak..time tu kita jgn terima dia masuk malaysia.. bior jadi pelarian..
Quote Rogue98 16-10-2019 01:52 PM
Dah agak mesti xde kat msia. Ingat kan berani sangat rupanye typical keling xde koteh...haha...
Quote EJALTI 16-10-2019 01:53 PM
Kat luar negara yerk....patut la acah2 berani semacam jerk...celaka sial punyer pondan.
Quote Themilo 16-10-2019 02:17 PM
dia yang anjing sebenarnya.. menyalak kat luar jaa berani..
Quote cmf_shalom 16-10-2019 02:21 PM
Edited by cmf_shalom at 16-10-2019 02:22 PM

xde masalah..hantar nota diplomatik...minta kerajaan sana batalkan PR or arahan kan mamat ni keluar dari negara dorg...
apa lagi mamat ni mcm myokong keganasan..sebab tu dia maki polis...lagi senang ..
Quote Peterpan17 16-10-2019 02:33 PM
Modngengade replied at 16-10-2019 01:05 PM
kelly peria ni bangsa yg pengecut

keling pariah ni sebenarnya setaraf anjing je. klu ramai ramai mmg berani. atau klu jauh. klu one on one dan dekat dekat, berterabur lari. aku msh ingat lg masa kerja part time Yaohan. aku gaduh dgn seekor anjing kelly. dia cari pasal dgn aku dan sorang lg member kerja part timer. ajak bertumbuk bawa group ala ala gengster. aku berdua je dgn kawan aku. aku ckp, eh, keling, klu ko anak jantan meh kita lawan satu sama satu. lu punya geng tunggu sana. jgn serupa anjing ramai ramai berani, sorang sorang terus tukar jd pondan. tp rupanya ada member lain dlm dept kami dah call polis psl tau kami nak bergaduh. derang ingat kami nak buat lawan cara gengster. tak lama tu polis dtg, ksh lerai. kena tunjal kepala kami psl nak mencetuskan pergaduhan kaum. aku ckp dgn abang polis tu, sy mana ada bawa geng, dia yg bawa. kena lepuk kepala budak keling tu. kami cuma dpt amaran je. tu zaman muda muda darah cepat naik. zaman dah tua ni, aku cool je. tp jgn cabar. jiran kelly aku pun pernah cabar aku gaduh beberapa tahun lepas gara gara kucing dgn anjing. aku ajak turun bawah gaduh mcm anak jantan, terus masuk kunci rumah. bacul punya keling
Quote palmolive 16-10-2019 02:35 PM
apakata kita culik family dia
Quote Peterpan17 16-10-2019 02:35 PM
Eric.n9 replied at 16-10-2019 01:26 PM
Standard la, set set ni.
Berani bila ramai je. wah macam abang besar perangai sekor2
Cuba bila s ...

perangai setaraf anjing keling pariah ni. ramai ramai berani. kucing lg bagus. klu gaduh pun one on one.
Quote balqishku 16-10-2019 02:42 PM
kutuk2 polis mcm lar dia x kan balik m'sia? kuangajaq.

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.338862s Gzip On
To Top