Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Bukannya Tak Bayar" - Minta Food Panda Beli Roti, Gadis Ini Dikecam Netizen

Oleh: intan|16-10-2019 10:40 AM Komen: 49
Perkhidmatan membeli makanan di dalam talian masih mendapat sambutan hangat walaupun terbit beberapa isu baru-baru ini melibatkan syarikat perkhidmatan Food Panda.

Walau bagaimanapun, masih terdapat banyak pilihan servis menghantar makanan seperti Grabfood dan DeliverEat dilancarkan seperti cendawan tumbuh selepas hujan. 



Namun, baru-baru ini tular di media sosial apabila seorang gadis dikritik kerana bertindak memesan barangan lain selain makanan yang ditempah melalui aplikasi FoodPanda.

Namun, 'rider' tersebut telah menolak permintaan gadis terbabit. Lalu, gadis berkenaan memuat naik keluhan di media sosial kerana tidak berpuas hati dengan jawapannya.


Ciapan gadis itu mendapat kritikan netizen kerana memandai-mandai menyuruh rider berkenaan membeli barang lain selain makanan yang ditempah.

Netizen kebanyakannya berpendapat bahawa gadis tersebut tidak patut bertindak sedemikian kerana banyak lagi perkhidmatan lain seperti BungkusIt, Tesco Delivery dan sebagainya.



Tambahan, tindakan gadis itu memuat naik status tidak berpuas hati dilayan oleh rider tersebut juga mendapat kritikan kerana ianya bukanlah skop pekerjaan rider terbabit.

Mungkin sikap pemalas dan suka mengarah membuatkan gadis itu dikecam? Tepuk dada tanya selera. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
5
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
5
Bosan
2
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote evlinne 18-10-2019 06:23 PM
kakyungpilah85 replied at 16-10-2019 11:27 AM
pemalas punya perempuan

ni mesti spesis muka peloles pastu pakai spek bulat tu

Hahahahaha description uols aduhhh.

Lain-lain Komen

Quote thetimes 16-10-2019 10:48 AM
Banyak songeh pulak dia {:laugh
Quote awanearisu 16-10-2019 10:55 AM
Mengada-ngada!
Quote zhoney 16-10-2019 10:59 AM
Bangang sangat. Cikki2 zaman now mmg bangang ye?
Quote MsKathryn 16-10-2019 10:59 AM
Amik kesempatan la tu..
Quote fliphair8 16-10-2019 11:10 AM
ko harus dihencap dek...bodo bertingkek2..
Quote ais_kosong 16-10-2019 11:12 AM
Konon nak buat mcm pembeli bubur mcd pesan panadol tu ke?
Quote cikja 16-10-2019 11:14 AM
Sejenis kaki buli ni..
Quote DayangKirana 16-10-2019 11:17 AM
spesis entitled..
what a bij..

dah tu pergi merengek kat socmed konon nak ajak netizen condemn skali..
padan muka kena cerca..
Quote haryatie 16-10-2019 11:22 AM
spesis suka ambil kesempatan kt org la ni
Quote prettyuglybabe 16-10-2019 11:23 AM
ais_kosong replied at 16-10-2019 11:12 AM
Konon nak buat mcm pembeli bubur mcd pesan panadol tu ke?

kan.. kalau rider belikan then acah-acah viral
Quote kakyungpilah85 16-10-2019 11:27 AM
pemalas punya perempuan

ni mesti spesis muka peloles pastu pakai spek bulat tu
Quote ais_kosong 16-10-2019 11:31 AM
prettyuglybabe replied at 16-10-2019 11:23 AM
kan.. kalau rider belikan then acah-acah viral

semua nak viral..viral ni nak tarik simpati ja sebenarnya.
bila kena kecam mula la sentap
Quote Artemesiaa 16-10-2019 11:51 AM
Ikutlah peraturan yang dah mereka tetapkan.  Jangan hanya tahu mengarah je dan mengharap sokongan orang lain atas perbuatannya tu.
Quote lalalxlx 16-10-2019 11:54 AM
tak pasal2 kena kecam..
Quote Eric.n9 16-10-2019 12:09 PM
Anak sapa lah pompuan ni...
Belajar skit cara hormat kerja orang la.
Quote AbukRokok 16-10-2019 12:16 PM
mesti gemuk dan tidak menyokong kempen uninstall foodpanda
Quote meow_tompok 16-10-2019 12:31 PM
delivery boy kat China kena saman sama amoi sana sbb lambat hantar kondom
amoi tak tahan nak mengeseks dgn pakwe
sebulan kemudian... amoi disahkan positif mengandung
amoi tak puashati sbb kondom lewat terima (ala lewat few minutes je pun)
terus saman...alasan delivery boy adalah punca dia termengandung.

aku baca news ni kat IG....  erkkk

cuma nak ckp amoi China dgn awek twitter ni sama2 biol
Quote cikatilia 16-10-2019 12:47 PM
ni acah2 manja ke
ingat food panda tu boyfriend ko
kalau dilayan lepas ni mesti berjela pesanan

nak bobba tea pastu donat ayam korea etc

kalau dah byk duit order aje la grab car jalan2 naik keta kesana kemari.. janji bayar
Quote Cookingholic 16-10-2019 12:47 PM
Habis ko igt dengan cara ko bayar harga roti tuh suka2 boleh minta tolong rider tu belikan? Lainla kalau ko selit upah sekali utk kerja extra yg rider tu buat. Itu pun rider tu berhak consider samada nak beli atau tak. Ko hengat dia butler ko?? Suka2 lak suh singgah p beli roti.

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.224360s Gzip On
To Top