Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kedai Teh Di Filipina Perkenal Kentang Goreng Boba, Tak Kembang Tekak Ke?

16-10-2019 10:28 AM|Oleh: ramossterritory| Komen: 14

Baru-baru ini, umum maklum mengetahui kebangkitan trend Boba Hunting semakin menular dalam kalangan masyarakat. 

Kedai-kedai ternama teh buih atau Boba seperti Tiger Sugar, The Alley, Gong Cha dan Tealive masing-masing diserang pelanggan yang mengikuti trend semasa dan ia bukan satu perkara asing untuk kita lihat kedai-kedai ini mempunyai barisan pelanggan yang lebih panjang dari kaunter di panggung wayang.

Namun, sebuah perniagaan teh buih di Filipina telah mencipta sebuah lagi menu berkaitan Boba yang mungkin kedengaran agak aneh. Perkenalkan, kentang goreng boba!


Kredit Foto: Facebook The Pearl Fajardo

The Pearl Fajardo, perniagaan yang mencipta snek ini menggelarkannya Triple Treats. Ketika kedai-kedai lain menjamu pelanggan mereka dengan kentang yang disertakan sos, mayonis atau sos keju di atasnya, The Pearl Fajardo secara yakinnya menyertakan boba di atas kentang goreng mereka. 

Seperti dijangka, respons yang diterima oleh warganet pada ruangan komen pastinya mengecam sekeras-kerasnya kombinasi ganjil ini.


Antara Respon Warganet di Facebook The Pearl Fajardo

Namun, The Pearl Fajardo turut menyediakan pelbagai lagi menu yang lebih diterima akal seperti Twister Fries dan Teh Susu Avokado, juga akan datang; ayam goreng. 

Ada juga pihak yang mengatakan Kentang Goreng Boba ini cuma sebahagian dari gimik pemasaran mereka.


Kredit Foto: Facebook The Pearl Fajardo

Jadi, yang mana merancang untuk melancong ke Filipina tu, agaknya korang akan singgah dan cuba Kentang Goreng Boba ke tak? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Previous : Siapa Kata Kopi Berkualiti Mahal? McCafe Bagi Iced Latte RM1.99 Je!

Next       : -

Komen Terbaru

Quote tuberoses 17-10-2019 10:25 AM

segala benda nak di bobba kan nye

Lain-lain Komen

Quote thetimes 16-10-2019 10:39 AM
Tak lalu
Quote fliphair8 16-10-2019 10:50 AM
pelik2 nya lahai tekak bebudak jaman ni
Quote niena90 16-10-2019 11:40 AM
Wekkk Wekkkkk! Kentang goreng kena la makan panas2 sudahnya kena tuang dgn boba euwwww. Mati selera terus
Quote Artemesiaa 16-10-2019 11:45 AM
Macam tak berapa nak kena jer combinasinya tu rasa pun mau jadi pelik
Quote Eric.n9 16-10-2019 12:13 PM
ni mesti kawan aku suka menu ni.
Dia suka makan kentang goreng cecah dlm pepsi
Quote RatuDunia94 16-10-2019 01:04 PM
Makanan mcm ni sejenis org akan makan sekali sbb nk try or begambar jah.. pastu xde makna nak repeat lg..
Quote MsKathryn 16-10-2019 02:01 PM
Mcm x sesuai je..
Quote ikanmasin 16-10-2019 02:41 PM
memacam lah..yg batak like sangguplah tuu..
Quote noorhairiahma 16-10-2019 03:17 PM
tak semua makanan boleh dibobakan.

aiyooooo...

Quote cik.peah 16-10-2019 04:10 PM
tak garing la fries dah kena air. tak best tak best.
Quote shark_eow7 16-10-2019 04:33 PM
kentang makan ais krim aku okey lagi dari kentang makan dengan boba.
Quote Psfzi 16-10-2019 11:37 PM
Mcm x kena jek. Geli weh... sedap ke?
Quote tuttt 17-10-2019 10:19 AM
Boba ni mcm taik kambing pun ado tengok
Quote tuberoses 17-10-2019 10:25 AM

segala benda nak di bobba kan nye

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074306s Gzip On
To Top