Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Jangan Salah Guna Nama Aafiyah!'- Siti Nurhaliza Kesal Akaun Palsu Berniaga Atas Nama Anak

16-10-2019 11:04 AM|Sang_Pencinta| Komen: 37

Datuk Siti Nurhaliza, 40, hari ini meluahkan rasa kesal di Instagramnya ke atas pelbagai pihak yang menyalahgunakan nama anaknya dalam perniagaan mereka.


Kredit foto: Khalifahmedia

Mengulas mengenai perbuatan itu, penyanyi tersebut mengatakan beliau sedar ramai akaun palsu Instagram menggunakan nama anaknya tanpa kebenaran. 

Akaun-akaun itu berlindung di sebalik nama Aafiyah untuk menjual dan mempromosi pelbagai barangan tanpa izinnya.

Menurut Siti lagi, beliau dimaklumkan oleh peminat dan pihak pengurusannya berkenaan tindakan yang tidak bertangunggjawab oleh individu-individu itu.



 
Kredit foto: Instagram


'Saya menerima aduan dari peminat bahawa banyak akaun Instagram menggunakan nama anak saya untk menjual barangan walaupun bukan produk keluaran syarikat saya' kata Siti lagi.

Siasatan Mstar mendapati kebanyakan akaun-akaun itu memiliki pengikut yang ramai sehingga ada yang mencecah 200 ribu.


Kredit Foto: IG


Menurut Siti lagi, beliau berharap peminat tidak terjebak dengan penipuan tersebut dan berharap mereka berhati-hati terhadap penyamar yang menjual barangan di akaun tersebut. Beliau turut menggesa penjual-penjual barangan di Instagram supaya berniaga dengan jujur dan tidak menggunakan akaun palsu.

Kredit foto: Mstar


Untuk rekod, Siti Aafiyah adalah nama cahaya mata tunggal Siti Nurhaliza, hasil  perkahwinanya dengan usahawan Datuk Seri Khalis Mohammad Jiwa pada tahun 2006.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 37
Komen

Previous : "Dulu Benci Sangat Kan? Sekarang, Hambik!" - Almy Nadia Kenapa Tu?

Next       : "Ya Saya Salah, Tapi Saya Edit Bukan Sebab Nak Besarkan Pungkoq" - Masya Masyitah

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 24-11-2019 04:24 PM
Boodak hitam ni suruh jual cream pemutih wajah .


mcm  menutuh  patung sampai ke sudah xbunting .

Lain-lain Komen

Quote fliphair8 16-10-2019 11:34 AM
Aafiyah ni muka tok k sungguh....sekian
Quote aemon 16-10-2019 11:39 AM
kesian baby piyah..pandai exploitasi populariti ya penjual2 online.siap ada dm review lg.
Quote rainbowrainz 16-10-2019 11:48 AM
Mak iti dah marah tu
Quote Star_el 16-10-2019 12:00 PM
aemon replied at 16-10-2019 11:39 AM
kesian baby piyah..pandai exploitasi populariti ya penjual2 online.siap ada dm review lg.

kan pelik betul, dah fanaccount leh lak buat review

tapi mmg siapa2 je leh buat paid review ek skang, pastu org percaya ke???
Quote aleesyasofia 16-10-2019 12:02 PM
anak org popular.. rmailah yg ambk kesempatan..
Quote RatuDunia94 16-10-2019 12:20 PM
Its about time la siti buat je akaun official utk aafiyah ni.. tp ID Siti Aafiyah tu sah2 dh x boleh nk guna sbb dh ada org pakai. Yg akaun Asyraf buat @AafiyahKhalid dulu pon dh kena hacked.
Quote cik.peah 16-10-2019 03:59 PM
agak2 halal ke duit diorang dapat hasil review dengan guna nama orang tanpa kebenaran ni?
jadi darah daging tau. insofla wahai sedare.
Quote lasagna 16-10-2019 04:19 PM
esok bila afiyah dah besar nk create ig account dah tak ada idea dah.. sbb semua nama ig dah org lain create sana sini..
Quote mizruncing 16-10-2019 04:22 PM
piyah pipi oren
Quote doubleA 16-10-2019 04:27 PM
Dari piyah lahir sampai sekarang memang potostat dk tol rupa piyah
Quote dewi_rina 16-10-2019 04:34 PM
Sibuk dengan aafiyah, takde sape ke nak buat ig pakai nama dato k
Mesti ramai followers
Quote dewi_rina 16-10-2019 04:35 PM
doubleA replied at 16-10-2019 04:27 PM
Dari piyah lahir sampai sekarang memang potostat dk tol rupa piyah

Bukan mcm abam bocey ke?
Quote dewi_rina 16-10-2019 04:37 PM
fliphair8 replied at 16-10-2019 11:34 AM
Aafiyah ni muka tok k sungguh....sekian

Penat ct pakai sedondon, lepas tu pakai kan aafiyah tudung nak bagi nampak rupa dia
Tetap jugak orang kata muka atok dia
Eh bapak dia
Quote umbut 16-10-2019 04:41 PM
Aafiyah muka siti waktu remaja
Quote Catpaw 16-10-2019 04:44 PM
doubleA replied at 16-10-2019 04:27 PM
Dari piyah lahir sampai sekarang memang potostat dk tol rupa piyah

Terbantut meols nak cakap piya comey
Quote nolya 16-10-2019 04:50 PM
dewi_rina replied at 16-10-2019 04:37 PM
Penat ct pakai sedondon, lepas tu pakai kan aafiyah tudung nak bagi nampak rupa dia
Tetap jugak o ...

Bagaimana acuan begitulah kuehnya.  OKlah rupa abah dia Datuk K.  Buatnya rupa Datuk L (Laksemane) lagi haru difitnah sane sini. Yg penting orang kenal dn tau Aafiyah tu ibunya soheh bernama Siti Nurhaliza, bukan Siti Nurbaya yg bersuamikan Datuk M (Maringgi). Iye kan?
Quote paiayam 16-10-2019 04:50 PM
Mmg selalunya anak perempuan akan ikut raut wajah ayahnya pun kan. Dah anak pmpuan dk, ikut muka dk lah.
Quote doubleA 16-10-2019 04:53 PM
dewi_rina replied at 16-10-2019 04:35 PM
Bukan mcm abam bocey ke?

Tak, iols nampak macam dk
Quote doubleA 16-10-2019 04:54 PM
Catpaw replied at 16-10-2019 04:44 PM
Terbantut meols nak cakap piya comey

Cakap je. Piyah comel, dk comel hahahaha

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096147s Gzip On
To Top