Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Anak Kritikal! Tapi Sibuk Berkaraoke, Sibuk Nak Kurus!" - Abby Abadi Kena Maki

15-10-2019 12:28 PM|Oleh: Saiful| Komen: 97

Rasanya, ramai tahu tentang bayi Abby Abadi yang dilahirkan pra matang dan berada dalam keadaan krtikal.

Bagaimanapun ia bukan bermakna Abby perlu meratapi kesedihan tersebut sepanjang masa.

Pelakon Gerak Khas ini kesal bila ada segelintir pihak yang rasa tidak senang dengan beberapa posting di laman sosialnya.


Foto: IG

"Ada orang marah dekat gambar-gambar sebelum ini, tak boleh buat itu tak boleh buat ini.

"Anak sakit pun seronok-seronok, anak kritikal pun sibuk nak kurus, sampai video saya yang admin guna untuk Insta Review pun kena hentam.

"Habis kalau anak sakit boleh buat apa sahaja? Meratap hiba?" t ulisnya di Instagram.



Ramai yang bengang rupanya bila Abby memuat naik dirinya sedang berkaraoke dan bergembira.


Foto: IG

Tambah Abby, dia dah melakukan yang terbaik untuk Baby Danial dan menyerahkan segalanya kepada yang kepada pakar.

Tak semua perkara mengenai bayi tersebut perlu dikongsikan kepada umum! 



"Sejujurnya, kami dan usahakan yang terbaik. Kami serahkan kepada pakar dengan bantuan Allah.

"Hidup ini banyak tanggungjawab lain juga, jadi yang suka jadi juru awam tu tenang-tenang selalu ya."

Kasihan Abby tak pasal kena maki. Tabahlah ya! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 97
Komen

Previous : Jangan Percaya Maaf Penagih Dadah - Ameng

Next       : Azhan Rani Kutuk Pensyarah Ekonomi Mulut Biadab Tak Bermaruah

Komen Terbaru

Quote PongKang 21-10-2019 01:54 AM
Lakinya org kelate kan... ntahla kenapa nak sampai ebi ni berteman heols ke sana sini buat job... biar ajelah lakinya buat sementara sheols berpantang...

Lain-lain Komen

Quote umbut 15-10-2019 01:19 PM
Gambar karaoke tu gambar lama lah.. Sebelum bersalin...
Quote bulanbulat 15-10-2019 01:21 PM
Biarlah dia nak gembirakan hati dia.
Quote shania88 15-10-2019 01:25 PM
Adoi yg karoeke tu gambar lama la netizen bodoh
aku ada tgok VIDEO  tu
dia promote karoeke tu
laki dia jual
mse tu lagi 2 bulan dia nak lahirkan baby dia
Quote kiah_mai_pulak 15-10-2019 01:27 PM
hadaplah hidup bertuhan kan ig.
Quote Lavender_Violet 15-10-2019 01:28 PM
Yg budak kecik 2 orang tu anak Memey eh?
Quote limau_lemon 15-10-2019 01:31 PM
Lavender_Violet replied at 15-10-2019 01:28 PM
Yg budak kecik 2 orang tu anak Memey eh?

Anak angkat abby. Dari baby abby jaga dorg
Quote Lavender_Violet 15-10-2019 01:32 PM
limau_lemon replied at 15-10-2019 01:31 PM
Anak angkat abby. Dari baby abby jaga dorg

Oooo....
Meols tak tau lak si Abby ni ada bela anak angkat
Quote dino 15-10-2019 01:34 PM
umbut replied at 15-10-2019 01:19 PM
Gambar karaoke tu gambar lama lah.. Sebelum bersalin...

tp perlu ke ek nak tunjuk segala..
artis yg real berhijrah takde rupa gini

even media sosial ni tak perlu pun klau stakat nak share psl family

grup whatsapp family takde ke?  seme nak share hadap org puji.

sekian tazkirah
Quote RatuDunia94 15-10-2019 01:40 PM
Abby ni dr 2016 duk cakap nak kurus.. tp x kurus2 juga.. iols tgok asyik post gambar melantak open table dgn family norman.. nak kurus kena disiplin tinggi. Bukan cakap je..
Quote suiskipas 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up machine pernafasan...pas tu menggelabah puyuh sbb terasa jauh sgt dr lumut nk smpi sg buloh....eh....ko baru beranak dok dendiam udah la...sibuk berjalan kesane ke sini dah tau keadaan anak ko mcm tu

Pas tu masa die admitted hr tu sibuk nk kluar hosp walaupon darah die tinggi tak turun sbb ade hal nk selesai kan...tak sayang nyawa betul
Quote chinta89 15-10-2019 01:48 PM
hidup dia biarlah..

takkan org yg dah berubah kena ZUHUD segala benda waima ade ig pun tak leh? dia pun cair makan jugak, bukan goyang kaki hrp kan laki je. kang korang gak meroyan apesal prmpuan duk saje2 kalau laki buat hal/mati, susah nk teruskan hidup. dh dia guna cara tu utk raih pendapatan, tak pyh nk ajar dia jual online je, cara begitu cara begini mcm korang yg syumul sgt tuh.

korang nk dia meratap dan buat posting sedih2 pahtu takleh update ig ape2 yg sisi berbeza?

asal ada socmed je korang nk cop org x berubah. kang jd zuhud mcm sohai laksa kornag gak berbenang2 maki.

lagi satu, kalau semua org berubah pahtu jd zuhud segala, maka kat socmed penuh dgn org yg alpa. takde org muslim muslimah. puak2 lalai je lah ade dlm socmed. semua org akan jalani life dia je tak ambik tau hal sape2. pahtu dlm dunia retis/artis penuh yg seksi meksi, minum. aurat terdedah sana sini pahtu koranggak dambakan ada artis yg btudung, lemah lembut, tutup aurat, islamik mcm heliza dan ashraf muslim serta mira filzah.

eh penat bebel.
Quote addved 15-10-2019 01:51 PM
Kalau anak sakit kena murung je ke? Dia dah ikhtiar, dia sentiasa doa, dia dah jaga anak dia sebaik mungkin, dia redha so to those losers out there, get a life la weii.
Quote armin 15-10-2019 01:52 PM
suiskipas: Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up machine pernafasan...pas tu menggelabah puyuh sbb  ...


Dia tak pantang ke? Ke dah habis pantang sampai berjalan ke lumut tu?

Memant betul pun anak sakit kena sedih. Tak risau ke? Nampak mcm dia ni tak kisah je dgn anak premature dia. Aku anak terhantuk sikit pun aku nangis. Maybe dia rasa senang buat anak agaknya. Anak pun dah ramai.

Diri sendiri pun tak kisah kalau dah darah tinggi tp nak keluar hospital jgk. Selfish n tak fikir kalau diri tu tak sihat sapa nak jaga anak2 dia
Quote pilot 15-10-2019 01:56 PM
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

kan....perasan jugak...dah tau anak masih dalam kritikal dok jela rumah lgpun baru operate je apa yg lbh pntg tu sampai kena tinggalkan rumah n jauh dr anak yg baru lahir..even takleh buat apa2 sekurang2nya standby jela in case apa2....

yg pelik2 jela yebi yabadi ni
Quote anilanil 15-10-2019 02:00 PM
Harap2 baby cepat sembuh..andai kata sebaliknya da bole agak maknya bakalan post kt ig berbangga ada anak syurga gitu..
Quote namieamuro 15-10-2019 02:08 PM
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

jauhnye berjalan..knp smpi ke lumut..pd iols, jauh la dgn diri die pun tgh fragile..
Quote ALDRIN 15-10-2019 02:12 PM
Sampai ke sudah x nak komen anak sheols dr perkahwinan sebelum dgn Norman ye?  Sbb tu sheols hijrah kepebende iols mcm malas amik port...sbb iols nmpk sheols acah2 good....galak berattention seeker pon ye
Quote sakurazura 15-10-2019 02:27 PM
Ya rabbi. Apa la masalah dgn hati kita ni. Lantak dia la anak dia. Kalau sedih & stress apa dia dpt. Susu pon xde & boleh meroyan. Die positive, redha & mintak kita doakan utk anak dia. Kita pulak keje nak mengata org. Hmmm
Quote MadameOnion 15-10-2019 02:39 PM
ada masa pulak nak kelebek cari balik gambaq2 tahun 2012

Lihat semua komen(97)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.147152s Gzip On
To Top