Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tun M Dedah Pernah Dibuli Di Sekolah

15-10-2019 11:52 AM Komen: 16
Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengimbau kenangan di zaman persekolahan dan mengaku pernah dibuli rakan.

Dr Mahathir membuat pendedahan itu ketika ditemu bual stesen radio Hot FM.


Kredit foto: IG Hot FM

"Saya dulu kena buli sebab saya jual belon. Saya beli 2 sen dapat tiga belon dan saya jual semula 1 sen untuk satu belon.

"jadi, kawan saya ni, bawa saya pergi kantin dan saya disuruh beli nasi untuk dia," ujarnya.

Katanya, ketika itu beliau takut dengan rakannya itu kerana dia bertubuh besar dan kuat.

"Jadi dulu, kadang-kadang saya kena buli," katanya.

Dr Mahathir juga berkata, pembuli itu bernama Husin dan dia juga merupakan anak kepada jirannya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab sama ada pernah berbuat nakal ketika zaman kanak-kanaknya. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote shamsadis 15-10-2019 06:20 PM
anwar kata




Lain-lain Komen

Quote Kurex 15-10-2019 12:02 PM
Sekarang nk dibuli dap.. Padan muka kau
Quote LostStar 15-10-2019 12:04 PM
Husin tu mesti melayu kan.. melayu kan malas..

Sehingga kini tun masih terkesan dengan sikap Husin yang merupakan seorang anak melayu malas. Label melayu malas masih berlegar-legar dibenak tun.

poor tun.  
Quote Malaysia.Doom 15-10-2019 12:07 PM
Kurex replied at 15-10-2019 12:02 PM
Sekarang nk dibuli dap.. Padan muka kau


Patut la Mahathir buli Kurex suruh buat 3 jobs supaya tak obvious sangat Melayu malas.

Nanti kurex boleh beli belon guna duit sendiri.
Quote Teru2Bozu 15-10-2019 12:39 PM
Kurex replied at 15-10-2019 04:02 AM
Sekarang nk dibuli dap.. Padan muka kau

DAP tak buli Tun. Dap tunjuk sikap sebenar. kalau tak buli, macam mana nak tau perangai DAP.
Quote Rogue98 15-10-2019 12:46 PM
Alaaaa... buli apa tu setakat kena belanja makan jer... tu pun kat kantin sekolah.  Yg Atok pi jual belon kat sekolah tu apasal. Sekolah tpt belajar bukan tpt jual belon..
Quote msbegawan 15-10-2019 01:20 PM
so funny bila tun m cerita pasal benda2 trivia zaman dulu, ada jugak yg nak kaitkan dengan politik lel
Quote Kurex 15-10-2019 01:29 PM
Malaysia.Doom replied at 15-10-2019 12:07 PM
Patut la Mahathir buli Kurex suruh buat 3 jobs supaya tak obvious sangat Melayu malas.

Nanti  ...

Ni kali ke berapa aku nak cakap, aku memang suka but 2-3 kerja.. Bukti melayu tak malas..

Kau ni tak penat merintih melayu melayu melayu?
Quote jalfa 15-10-2019 01:35 PM
Sian tuuuunnn...alala@ooo
Quote Malaysia.Doom 15-10-2019 01:37 PM
Kurex replied at 15-10-2019 01:29 PM
Ni kali ke berapa aku nak cakap, aku memang suka but 2-3 kerja.. Bukti melayu tak malas..

Kau n ...

Kurex tengah buli Mahathir Kan
Quote Malaysia.Doom 15-10-2019 01:39 PM
Rogue98 replied at 15-10-2019 12:46 PM
Alaaaa... buli apa tu setakat kena belanja makan jer... tu pun kat kantin sekolah.  Yg Atok pi jual  ...

Patut la cikgu meols dulu jual jeruk Kat Sekolah...sebab rajin Macam Mahathir
Quote Kurex 15-10-2019 01:46 PM
Malaysia.Doom replied at 15-10-2019 01:37 PM
Kurex tengah buli Mahathir Kan

Tak la.. Kurex buli zul ripin yg aummm tu...
Quote pokaibanktokyo 15-10-2019 05:15 PM
Sekarang mahathir dibuli oleh Nik Adli
Quote lynakajang 15-10-2019 05:33 PM
So dia nak justify dia macam joker la, ala2 "org yg jahat sebenarnya orang baik yg pernah tersakiti". Gitu? Hmm.
Quote dino 15-10-2019 05:35 PM
menetes air mata baca kisah ni...
patutlah jahat nak mampus.. rupanya selalu disakiti
Quote lynakajang 15-10-2019 05:35 PM
Hahahahahaahhaahah dah mcm ayam sakit kulit dah aku tengok
Quote shamsadis 15-10-2019 06:20 PM
anwar kata




Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.361690s Gzip On
To Top