Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Penyanyi K-Pop Sulli Yang Selalu Cetus Kontroversi Ditemui Mati Dalam Rumah

14-10-2019 05:32 PM|Oleh: LilRose| Komen: 137

Penyanyi Korea Sulli yang sering mencetuskan kontroversi dengan posting berunsur lucahnya suatu ketika dulu ditemui mati di rumahnya.


Foto: IG

Memetik Mirror, polis telah mengesahkan kematian artis berusia 25 tahun itu.

Dia dilaporkan ditemui meninggal dunia di rumahnya di Sujeong-gu, Seongnam di wilayah Gyeonggi, Korea Selatan, hari ini.

Buat masa ini, masih belum ada sebarang makluman mengenai kematiannya.



Mayat Sulli atau nama sebenarnya Choi Jin-ri dikatakan ditemui pengurusnya yang datang ke rumah wanita itu selepas gagal dihubungi.

Difahamkan, bekas ahli kumpulan f(x) itu memilih untuk berehat dari industri seni pada 2014 kerana tidak tahan dengan buli online.

Dia yang sepatutnya berehat selama setahun bagaimanapun memilih untuk meninggalkan kumpulannya dan mengembangkan bakat dalam bidang lakonan.

Awal tahun ini, dia mengejutkan peminat apabila kembali di pentas nyanyian dengan single baru 'Goblin'.



Sulli juga memenangi anugerah Bintang Baru Terbaik di SBS Drama Awards pada 2012 menerusi drama To The Beautiful You. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 137
Komen

Previous : Nak Kutuk Shawn Mendes Lari Bila Diajak Selfie Di KLCC, Tetapi Dihencap Netizen Lain Pula

Next       : "Ia Menyakitkan!" - Bekas Isteri Dapat Tahu Hubungan Baru Channing Tatum Melalui Internet

Komen Terbaru

Quote az4620 21-10-2019 09:26 PM
im back. minat sulli

Lain-lain Komen

Quote buragazz 14-10-2019 05:47 PM
Peminat ibu pertiwi tak nak buat kenduri ker.. macam yang K-Pop jantan yang mati tu...
Quote cutepiekiss 14-10-2019 05:51 PM
Muda lagi dh meninggal. Depression la nie. R.I.P Sulli.
Quote anish911 14-10-2019 05:54 PM
Kenal sulli ni pun sbb dulu dia rajin join runningman.. dn sy antara bekas peminat running man dulu..
Quote TerataiMelur02 14-10-2019 05:59 PM
anish911 replied at 14-10-2019 05:54 PM
Kenal sulli ni pun sbb dulu dia rajin join runningman.. dn sy antara bekas peminat running man dulu. ...

Kenapa jd bekas u? Sekarang u dah x minat ke?

R. I. P sulli
Quote kechikchomel 14-10-2019 06:04 PM
Iolss nampak kawan iolss share pasal ni. Memula tak kenal. Pastu kawan iolss cakap dia ada berlakon HDL watak yg hantu atuk dia kenen kn dia dgn manager tu baru iolss kenal
Quote thetimes 14-10-2019 06:21 PM
RIP Sulli
{:cryrun
Quote Perawankota 14-10-2019 06:23 PM
May u rest in peace sulli
Quote nazzse 14-10-2019 06:39 PM
Oh no..suka la jugank lakonan sheols & kerap masuk RM
Quote azimodin 14-10-2019 06:42 PM
Dia ni lepas couple & putus dengan choiza mmg namoak tingtong sangat. Memanjang tunjuk nipple & ambik gambar posing pelik2 (seperti minta dicerca). Bila netizen suruh dapatkan rawatan peminat sheouls back-up dengan alasan dia sengaja troll netizen. Another produk SM ent yang kecundang
Quote Yorimimiko 14-10-2019 07:06 PM
Baca kat website2 korea, dia depression teruk plus mangsa cyberbully. Based on police report, she commited suicide by hanging dari second floor kat rumah dia, anyway semua masih dalam siasatan. Meolls tak minat dia tp kesian juga la kan. Ramai sangat retis kpop yg bunuh diri sbb depression.
Quote buapakperut 14-10-2019 07:13 PM
selalu ikuti news sheol walopun tak minat. kesian juga panic  attack orang bolayan. rip sulli
Quote thetimes 14-10-2019 07:19 PM
*If you are lonely, distressed or having negative thoughts, Befrienders offers free and confidential support 24 hours a day.
Contact Befrienders KL at 03-79568145 or
04-281 5161/1108 in Penang, or
05-547 7933/7955 in Ipoh or
email : sam@befrienders.org.my.
Quote Psfzi 14-10-2019 07:20 PM
Rest in peace sulli
Quote Thecatnextdoor 14-10-2019 07:22 PM
Kesian sgt iols pernah tgok citer to the beautiful you tu
Quote dua_chzy 14-10-2019 08:14 PM
Sebab itu, jangan terlebih kecam Zarina Anjoulie, Fathia Latiff, Prince Chiki Dinzly - semua ini sah2 pesakit mental dalam diam.
Quote misssakura 14-10-2019 08:31 PM
minah yg berlakon to the beautiful u tu kan... hmmm sedih la jugak sebab iols kenal she sebagai pelakon. kalo x tahu dia berlakon apa mungkin x kisah sangat. hari tu jd cameo dlm HDL... ingatkan ok ok jer. x sangka end up bunuh diri jugak.

teringat mak cik yg banyak berlakon  drama korea yg mati bunuh diri baru2 ni. takot pulak iols nk tngok citer yg iols rasa yg plg terakhir sheol berlakon. watak dia dlm tu mcm depress gtu. x sangka end up real life pon bunuh diri.
Quote salmon-suki 14-10-2019 08:32 PM
buragazz: Peminat ibu pertiwi tak nak buat kenduri ker.. macam yang K-Pop jantan yang mati tu...


pmpuan kpoopers ni xkesah..y dorg kesah tu jantanzzzz sajork{:smile
Quote nadie90 14-10-2019 08:38 PM
Another SM artist meninggal dunia sbb mslh kemurungan...bru ja tgk dia brlkon dlm Hotel Del Luna....hr tu Jonghyun meninggal pun hr Isnin klu xsilap.....ni Sulli plak......sian Taeyeon dgn IU (antr yg rpt dgn Sulli n Jonghyun)...muda lg Sulli ni.....dah la knl dia msa dia debut dlm f(x)...
Quote dua_chzy 14-10-2019 08:41 PM


RIP Sulli. I wish religion doesn't exist, so that no one can tell you those who committed suicide are going to hell.

People who killed themselves had suffered enough. They should be in heaven right now.


(Akak dah 2 hari layan video2 Chester Bennington, layan lagu One More Light. Akak masih meratapi kehilangan mendiang Chester di tahun 2017 yach...)

Lihat semua komen(137)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083824s Gzip On
To Top