Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Perlu Bijak Mental Dan Emosi" - Pesanan Scha Alyahya Buat Finalis Dewi Remaja 2019/2020

14-10-2019 10:25 AM|Oleh: ameenarara| Komen: 32

Pencarian Dewi Remaja 2019/2020 pasti akan menjadi lebih mencabar. Nama-nama finalis yang akan diumumkan pada Selasa nanti perlulah mempunyai ciri-ciri Dewi yang bijak mengendalikan mental dan emosi.

Memetik Harian Metro, Scha Alyahya berpesan kepada bakal finalis untuk sentiasa bijak menguruskan kontroversi yang perlu dihadapi kerana isu negatif tidak akan lari daripada kehidupan selebriti.


Foto: Instagram Scha Alyahya

Selain itu, mereka juga perlu tahu bagaimana untuk membuat pemasaran serta mengatur perancangan untuk memajukan diri sendiri.



Jika memilih mereka yang mempunyai kemahiran mental (IQ) tinggi sahaja tidak cukup, malah perlu seiring dengan kecerdasan emosi (EQ).



Sebagai juara Dewi Remaja 2005/2006, apabila dinobatkan menjadi Dewi pasti banyak mata akan memandang bukan sahaja dari segi personaliti, bahkan sudah tentu kehidupan peribadi.



Masalah utama masyarakat pula apabila memandang seorang Dewi itu dengan ciri-ciri yang sempurna. Oleh itu, tekanan yang dihadapi perlu diatasi dengan cara berhemah dan meninggalkan impak positif.

Buat Finalis Dewi Remaja, tolong persiapkan diri! Jangan menggelupor pula nanti dengan kontroversi bila sudah dikenali dalam industri. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Previous : Jangan Percaya Maaf Penagih Dadah - Ameng

Next       : "Intan Najuwa Dah Macam Patung, Nak Angkat Nak Raba Semua Boleh"

Komen Terbaru

Quote cicicumel 16-10-2019 11:59 PM
apsal smua finalist smua muka biasa2? x silap i tgk masa long list hari tu ramai yg lawa2.. xkan smua x lepas?

Lain-lain Komen

Quote cikja 14-10-2019 11:23 AM
Dewi remaja skrg dh x best...x mcm yg zaman dedulu punya... yg msk finalist tu semua best2 je.. zaman dewi 1-5 still ok...lps tu semua ke laut je...muka pun sepesen je
Quote mieymiey 14-10-2019 11:48 AM
tinggi sahaja tidak cukup


Iols tersalah baca
Quote September14 14-10-2019 11:53 AM
Dulu dewi lbh kpd modelling kan... pserta pun mmg rupa model. Skg ni mcm nk cr actres, instafemes je tu yg dah x best... mcm ko pendek x brapa cun pun leh jd finalists
Quote fushimi 14-10-2019 01:09 PM
mawar GST tu tak bijak pun leh kawin ngan orang kaya gak

Quote thetimes 14-10-2019 01:11 PM
Dewi lepas batch Hajah Zat tu,semua dah x best kot.
Bagi aku lah.
Quote minahmanja 14-10-2019 01:15 PM
mcm mana scha ni leh bff ngan hajah ..
Quote fealefea 14-10-2019 01:24 PM
cari la yang betul2 cantik. Ni mekap sekati. Mmg yang berjaya lepas Dewi dah tentu yang cantik2 je. Tgk la Dewi remaja yg baru ni. Anna Jobling byk job modeling dan attend event.
Quote Xim 14-10-2019 01:30 PM
Dan peserta mst la x suka buat benda2 pelik n bakal dikecam
Quote chinta89 14-10-2019 03:21 PM
Meols masih terkenangkan Hanesya Hanee. dia ada rupa yg ikonik, dh mmg model, mmg ada aura. Tp kerana kesilapan sdiri maka berterusan menerima kecaman.

Semoga finalis yg baru2 tercalon ni bijak mengatur percaturan diri. Jgn buat pkra yg boleh menjatuhkan uols, dan pandai2 la merancang perjalanan hidup. Good Luck chuols!~
Quote cikatilia 14-10-2019 04:36 PM
jgn jadi whore / play victim / acah2 primadona
Quote minah_selekeh 14-10-2019 04:49 PM
Yang penting kena bijak as in ada common sense.. Nak cari yang High IQ tu, tak payah la kot.. In the first place, diorang yang join program2 camni pun sebab tak dapat nak bersandarkan IQ theyollss..
Quote fadz84 14-10-2019 05:30 PM
Mcm xde aura la muka sorg2 calon DR yg terbaru ni.. Mungkin sbb audition kat KL yg masuk pun yg duduk sini2 je.. dulu2 penyertaan melalui foto yg dikirim bersama borang penyertaan (so yg kampung2 pun terbuka untuk join), pastu team editorial pilih 10 peserta dtg ke studio Karangkraf, dari situ dorg pilih Top 3, Dewi 1 bulanan akan jadi finalis untuk bulan tersebut.
Quote Perawankota 14-10-2019 05:39 PM
Suka tgk Dewi remaja zaman dulu2...
Quote orglama 14-10-2019 07:33 PM
September14 replied at 14-10-2019 11:53 AM
Dulu dewi lbh kpd modelling kan... pserta pun mmg rupa model. Skg ni mcm nk cr actres, instafemes je ...

bukan pendek sekadar finalist tp pemenang terus
Quote orglama 14-10-2019 07:35 PM
fadz84 replied at 14-10-2019 05:30 PM
Mcm xde aura la muka sorg2 calon DR yg terbaru ni.. Mungkin sbb audition kat KL yg masuk pun yg dudu ...

betul tu...ni mcm nak pilih ikon remaja urban (or acah2 urban) je
Quote fadz84 14-10-2019 07:53 PM
orglama replied at 14-10-2019 07:35 PM
betul tu...ni mcm nak pilih ikon remaja urban (or acah2 urban) je

Lebih kpda nk cari influencer.. padahal bersepah dh bbnu instafamous kat Instagram tu.. huhu
Quote orglama 14-10-2019 08:47 PM
i just cannot brain the term 'infuencer'...apa yg dorg ni pengaruhi???
Quote tobobon 14-10-2019 08:58 PM
baru tahun lepas kan pencarian dewi remaja ni.. di sebabkan haneesya tu kena tarik balik terpaksa buat satu lagi dewi remaja tahun ni.. kalau x silap dewi remaja kan bukan annually
Quote LadyCarefree 14-10-2019 09:06 PM
fealefea replied at 14-10-2019 12:24 PM
cari la yang betul2 cantik. Ni mekap sekati. Mmg yang berjaya lepas Dewi dah tentu yang cantik2 je.  ...

Tp dia jongang

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.134192s Gzip On
To Top