Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kepala Bapak Kau" - Prank 'Emergency Call' LRT Ini Naikkan Kemarahan Netizen

14-10-2019 10:16 AM Komen: 28
Bantuan telefon kebiasaannya akan disediakan di mana-mana servis pengangkutan awam untuk kegunaan orang awam. Tujuannya adalah untuk apabila berlakunya kecemasan atau sebarang laporan, maka tindakan pantas boleh diambil pihak bertanggungjawab. 

Namun, servis panggilan kecemasan ini sering disalahgunakan oleh pengguna yang tidak bertanggungjawab. 



Seorang pengguna Twitter dengan nama Mikey telah memuat naik sebuah video rakannya yang melakukan prank ke atas pekerja talian kecemasan LRT. 

Lelaki tersebut menekan butang kecemasan dan memesan beberapa menu McDonald's dengan niat untuk bergurau. Beberapa ketika kemudian, kedengaran suara daripada pembesar suara talian kecemasan itu yang berang dengan tindakan tidak bertanggungjawab itu.



Video ini mendapat perhatian netizen yang rata-ratanya berang dengan perbuatan tidak bertanggungjawab lelaki berkenaan.



Rupa-rupanya, video ini telah dirancang dan suara dari pembesar suara itu adalah suara si perakam tersebut, yang menyamar sebagai pekerja LRT. Ini boleh dikira sebagai double prank!

Video ini turut mendapat perhatian Rapid KL dan mereka telah memberi amaran untuk mendenda sebanyak RM10,000 jika ada yang menyalahgunakan peralatan ini. 



Pengajaran yang kita boleh ambil daripada video ini adalah jangan menyalahgunakan perkhidmatan awam! Nasib baik mereka yang terlibat di dalam video ini menerangkan apa yang terjadi sebenarnya, jika tidak mereka boleh diambil tindakan keras oleh pihak Rapid KL! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 17-10-2019 09:04 AM
Noraniza_Iblis replied at 15-10-2019 04:22 PM
la...
ade yg percaya ke??
aku skali tngok dh taw..

Khenzsssss. Rapid punya staf agak profesional je kalau jawab komplen. Xde nk jawab kepala bapak

Lain-lain Komen

Quote nazzse 14-10-2019 10:32 AM
saman je Rapid..baru bbnu ni tahu langit tinggi rendah
Quote palmolive 14-10-2019 10:33 AM
dah denda ke belum?
Quote Gomea 14-10-2019 11:02 AM
Saman je. Biar tercirit dia nak byar 10k
Quote cikja 14-10-2019 11:15 AM
Elok saman je bbnu ni..semua benda dia nk bt main... otak kt lutut btl bbnu ni..
Quote anony-mous 14-10-2019 11:25 AM
Sbb tu la org xtakut buat salah. Dah ada bukti rakaman pon rapid kecut telur nk denda 10k. I hrp ramai2 lg buat prank gini sbb rapid xkn saman la. Dont worry. Dia pon xde duit dah byr loyer itu ini . Ko letak rules tp ko sendiri takut nk laksanakan
Quote Kurex 14-10-2019 12:04 PM
Nama twitter pun dah nampak kegayahan..
Quote tuberoses 14-10-2019 12:09 PM
kalo x buat benda bodoh tak sah...rapid kena take action supaya budak2 bengap yg lain x ikut
Quote duri_durians 14-10-2019 12:14 PM
clear sangat suara interkom nyaa
Quote lynakajang 14-10-2019 12:24 PM
Amende kap lam nga ni punya perangaiiiii
Quote fushimi 14-10-2019 01:10 PM
denda je biar padam muka ngan manusia sakai cam lembu ni

bodoh tak boleh di ajar

Quote Artemesiaa 14-10-2019 03:11 PM
Elok saman jer mereka yang berperangai macam ni
Quote Sham143 14-10-2019 04:16 PM
Biasa la..Prank dari golongan pprt..Nak heran apa..Hi..hi..
Quote salmon-suki 14-10-2019 04:39 PM
Kalau benda lain laju je saman..kalau melibatkan kaum lain,kemain kecut telor..excuse my language
Quote nanies 14-10-2019 04:42 PM
kesian. tertunjuk kebodohan sendiri
Quote Perawankota 14-10-2019 05:52 PM
Benda ni mmg x patut buat.. Tapi rapid x leh nk saman sebab dorg x tekan pon button.. Melainkan budak2 tu betul2 tekan button tu yes rapid leh amik tindakan.. Tp apa2 pon tindakan budak2 ni bodoh, nanti mesti ada BBNU yg lain pon buat lawak bodohm cmni...
Quote giyomi 14-10-2019 06:53 PM
Edited by giyomi at 14-10-2019 06:56 PM

tolong lar saman mangkuk2 hayun ni ...biar mak bapak dgn bangganya bayar saman tersebut. Biar ianya jadi pengajaran pada yg lain
Quote pokaibanktokyo 14-10-2019 08:34 PM
Blackies semua bodoh tahap sial ek ?
Quote pokaibanktokyo 14-10-2019 08:38 PM
Perawankota replied at 14-10-2019 09:52 AM
Benda ni mmg x patut buat.. Tapi rapid x leh nk saman sebab dorg x tekan pon button.. Melainkan buda ...

Dia tekan la
Quote pokaibanktokyo 14-10-2019 08:39 PM
salmon-suki replied at 14-10-2019 08:39 AM
Kalau benda lain laju je saman..kalau melibatkan kaum lain,kemain kecut telor..excuse my language {: ...

Ko merengek apa ni nyah ?

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.212506s Gzip On
To Top