Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Abam Bocey Mengaku Lawak 'Body Shaming' Sumber Dia 'Cari Makan' Dalam Industri

12-10-2019 09:51 AM|Oleh: ameenarara| Komen: 46

Tidak semua individu selesa dengan lawak 'body shaming' yang sering digunakan sebagai bahan jenaka dalam mana-mana program.

Tetapi, pendapat Abam Bocey adalah sebaliknya kerana dia merasakan lawak mengutuk tubuh seseorang itu bukanlah isu besar baginya.

Hakikatnya, seseorang itu hendaklah berjenaka secara bijak untuk menggunakan isu body shaming sebagai bahan ketawa orang. Apa yang penting adalah jangan keterlaluan.


Foto: Instagram Abam Bocey

Tambahnya kepada Harian Metro, banyak pelawak menggunakan body shaming ketika berada di atas pentas sebagai salah satu isi bahan mereka.

Sama juga kumpulan Bocey yang menyertai Maharaja Lawak Mega menggunakan lawak saiz badan sebagai bahan mereka dalam pertandingan tersebut.




Sungguhpun dia selalu menjadi mangsa, Abam tidak pernah mengambil hati jika mereka yang bergurau dengannya itu adalah teman rapatnya.



Perkara ini menjadi isu jika mereka bergurau secara kasar terhadap individu tersebut sehingga memalukan seseorang dan membuatkan orang yang dituju hilang keyakinan diri.

Pelawak memang suka kutuk saiz badan untuk dijadikan bahan jenaka mereka sebab merasakan itu saja yang boleh buat penonton gelak. Tapi, seharusnya biarlah berpada-pada. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 46
Komen

Previous : Jangan Percaya Maaf Penagih Dadah - Ameng

Next       : "Tiada Niat Sorok Majlis Tunang" - Zara Zya, Hafreez Adam Nikah Oktober Tahun Depan

Komen Terbaru

Quote dramaking007 18-10-2019 09:15 PM
ilacantik replied at 15-10-2019 07:07 PM
Dia pulun diet kaw-kaw masa nak dapatkan anak dulu, dan alhamdulillah berjaya kurus sedikit dan da ...

lol lawak la komen u.so diet tuk dpt anak.da mcm abam lak kene pregnant.nyway anak dia mmg comel la.

Lain-lain Komen

Quote annadonna 12-10-2019 09:54 AM
Ya pelawak malaysia kan what do you expect?  Otak tak ada nak buat lawak bijak,  guna ajelah apa bahan yg ada kat sekeliling.
Quote cutepiekiss 12-10-2019 10:15 AM
Lol.. what’s new?? Pelawak malaysia nie mmg suka guna Kekurangan org lain utk buat lawak. Org oku & gemuk yg byk jd mangsa. Tasteless
Quote gummiebear 12-10-2019 10:19 AM
Setakat tu jah ke yang mampu dipikirkan untuk dijadikan bahan lawak? Dari dulu sampai sekarang yachh

Sedih
Quote putericahaya999 12-10-2019 10:22 AM
Tak da peningkatan kemajuan fikiran
Quote armin 12-10-2019 10:34 AM
Tengokla crowd siapa.. jenis low class
Quote Boomibulat 12-10-2019 10:42 AM
Sekolah pn x setakat mana selayaknya mampu buat lawak bodoh je..sndiri lawak sndiri gelak gitu.
Quote MenteriWanita 12-10-2019 11:18 AM
Low class mentality, apa yang kau harapkan, bila benda hina mulia dimata dia demi wang.
Quote Piramida 12-10-2019 11:38 AM
Org mcm set2 pelawak ni lah yg tak membantu tingkatkn minda... sampah.
Quote RatuDunia94 12-10-2019 01:07 PM
Lawak ni ada level2 n medium2 dia jugak..

Pd iols ok jah lawak2 nk berunsur seks, body shaming, racist, religion etc.. as long as dlm content lawak.. tp lawak2 bebas mcm ni hanya sesuai utk private place lah.. mcm lawak2 kumar tu..

Kalau utk lawak kat TV mmg kena tapis lah..
Quote Rainrein 12-10-2019 01:07 PM
Pelawak low class. Sesuai la dengan crowd low class yang bakalan tiap minggu tunggu depan tv ngadap mlm and also yang gigih gi dewan tengok live nanti.
Quote missDollie 12-10-2019 01:57 PM
Sebab lawak body shaming ni ke abam tak kurus?
Quote LadyCarefree 12-10-2019 02:10 PM
"seseorang itu hendaklah berjenaka secara bijak untuk menggunakan isu body shaming sebagai bahan ketawa orang."

Body shaming and bijak dalam ayat yng sama.
Quote September14 12-10-2019 07:05 PM
Yg tgk tu lq bodoh tolol bangang sial
Quote gigimukelabu 12-10-2019 07:22 PM
Makin rosak lah industri ni. Berlambak orang takde rupa sekali dengan otak takde.
Quote isseliparjepun 12-10-2019 07:41 PM
Apa yang kita boleh terima, tak semestinya orang lain boleh terima jugak. Imagine anaknya suatu hari nanti seperti dia, menerima ejekan body shaming, apa perasaan dia sebagai seorang bapa? Memanglah boleh built confidence dari rumah but you never know how far bullying and body shaming could go outside. Dia rasa selesa mungkin sebab dah berduit, ada isteri and anak. Pendek kata dia rasa lengkap dah kehidupan dia. Tapi pertimbangkanlah orang lain yang kurang bernasib baik seperti dia. I never like body shaming.
Quote damian_lee 12-10-2019 07:45 PM
Edited by damian_lee at 12-10-2019 11:48 AM

Fat bocey hari tu suruh senior yang komen pasal diorang mengacara  gelak syok sendiri ... move on katanya ...

This is another moron
Konon gemuk is awesome
Tapi sibuk nak kuruskan diri

Please la weyhhhh ...... kenapa la sekarang hiburan dipenuhi dengan benda2 mcm ni ....
Quote cikX87 12-10-2019 08:31 PM
aah. kata seorang yang pernah keluar tagline gemok is awesome. nexttt.
Quote minah_selekeh 12-10-2019 08:46 PM
Wow! Bodohnya macam takde bahan lain nak buat lawak.. Ni namanya memang lawak bodoh.. Memang forever la scene lawak Malaysia ni sentiasa dipandang hina dan bodoh..
Quote Beautifulliar. 12-10-2019 08:53 PM
Pape je lah. Tp meols nk ckp mcm xkena lak kata ganti diri sbgai ayahanda. Ntah mcm meols geli sbb xsesuai ngn heshe. Muka mcm heshe sesuai ayah/abah je. koser la nk berayahanda bagai klo tuan diri pn nmpk kepam.

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.127542s Gzip On
To Top