Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Kejamnya!'- Dalam FB Bukan Main Sweet, Rupanya Sanggup Kerat Bini 8 Bahagian

12-10-2019 09:44 AM Komen: 39
Selepas kisah Mona Fandey yang pernah menggemparkan masyarakat suatu ketika dulu berikutan pembunuhun seorang ahli politik pada tahun 1993, kini kita dikejutkan pula dengan penemuan dua beranak yang turut menemui ajal dengan cara mengerikan.


Kredit foto: FB

Menerusi beberapa laporan media, polis menemukan beberapa bahagian tubuh individu dipercayai lebih daripada seorang di kawasan semak Kampung Ladang, Krubong. 

Mangsa kemudiannya disahkan identitinya sebagai Norfazera Bidin, 27, dan anaknya, Muhammad Iman Asraf Bin Abdullah, 11.

Susulan penemuan anggota badan yang dikerat sekurang-kurangnya lapan bahagian itu, polis menahan seorang suspek bernama Shahrul Nizam Zuraimy, seorang warganegara Singapura yang juga suami kepada Norfazera.

Untuk makluman, dipercayai ini adalah perkahwinan Norfazera yang kedua. Dalam perkahwinan terdahulu, beliau dikurniakan empat anak termasuk mangsa kedua.


Kredit foto: FB

Dalam sesalinan dokumen yang beredar di media sosial, punca pertengkaran dikatakan ketidakpuasan hati mangsa pertama terhadap hadiah hari jadi yang diberikan keluarga suspek.

Bagaimanapun, suspek berang apabila mangsa mengugut untuk menuntut cerai, sehingga mencapai sebilah parang dan membunuhnya. Kejadian disaksikan mangsa kedua dan menyebabkan suspek turut membunuhnya, dipercayai untuk menutup mulut.

Dengan kecanggihan teknologi terkini, netizen kemudian dengan mudah mendapat maklumat peribadi pasangan itu.


Kredit foto: FB/OMM

Menghairankan, pasangan yang baru berkahwin ini sering memaparkan gambar-rambar mesra dan romantik, menimbulkan persoalan punca kepada tragedi itu. 

Malah, dalam statusnya Sabtu lalu, Shahrul sempat mengucapkan kata-kata ucapan manis selamat hari jadi kepada isterinya.

Ada yang mempersoalkan tindakan si mangsa mempertikaikan hadiah keluarga suaminya.


Kredit foto: FB / OMM

'Pasal hadiah hari jadi je jadi macam ni, terima jelah apa-apa hadiah, orang ikhlas nak bagi,' kata seorang netizen.

Bagaimanapun, ada yang mempersoalkan tindakan si suspek yang berang.

'Takkan nak bertengkas sampai membunuh? Dengan anak sekali pula tu,' kata seorang netizen lagi.

'Mungkin ada masalah mental, sedari awal perlu dirawat,' tambah netizen lagi.

'Tak sangka dalam bersayang-sayang di Facebook, rupanya berperang di rumah sehingga berbunuhan," kata seorang lagi.


Kredit foto: FB / OMM

Yang pasti, tragedi ini membuka mata banyak pihak bahawa apa yang dipaparkan di media sosial kadang-kala jauh daripada realiti sebenar. Juga pentingnya kesihatan mental tidak dipandang tabu oleh masyarakat. 

Untuk pengetahuan, World Mental Health Day disambut 10 Oktober setiap tahun. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
8
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Bukan Ditinggalkan Sultan, Rihana Oksana Sendiri Pergi Untuk Pulang Ke Rusia?
Remaja Tikam Leher Bayi Baru Lahir, Sorok Dalam Beg Tangan
"Dah Jadi Isteri Pakailah Elok Sikit, Serabut Tengok Ardell Aryana!"
Tahun Ini BN Tak Keluarkan Belanjawan Alternatif - KJ
Gaduh Dengan Isteri, Lelaki Mengamuk Di Balai Bawa Parang
Lepas Bercerai, Semua Cawangan Fizomawar Kitchen Ditutup
Oh, Anakku! Apa Nak Dibuat Kalau Kena Prank Dengan Suami Macam Ni?
Masih Ungkit Penyelewengan Kerajaan Lama, Dewan Panas Ketika LGE Bentang Bajet 2020
Tempoh Cuti Bersalin 90 Hari Mulai 2021, Warganet Nak 'Tangguh' Hamil 2 Tahun Lagi
Isteri Pertama, Kedua Amar Asyraf Tampil Jawab Isu Suami Cuba Pasang Nombor 3
Abam Bocey Mengaku Lawak 'Body Shaming' Sumber Dia 'Cari Makan' Dalam Industri
Netizen 'Basuh' Christy Ng Tak Setuju Cuti Bersalin Dinaikkan Kepada 90 Hari
Solekan Cik B Dikutuk Mulut Puaka, Syedewa Ajak Jadi Modelnya!
"Tiada Niat Sorok Majlis Tunang" - Zara Zya, Hafreez Adam Nikah Oktober Tahun Depan
"Syurga Buatmu Risteena" - Sifat Risteena Dipuji Jaga Ibu Sakit
Topik #PIBG Buat Pelajar SPM 2019 Pening Kepala, Ingat Sama Dengan PUBG. Malunya!
Kenapa Ramai Malu Nak Berniaga, Takut Jatuh Standard?
"Orang Muda Nak Merempat Sampai Bila?"- Warganet Kecam Cadangan Naik Usia Bersara
"Awak Bukannya Ikan," Tular Tips Minum Air 7 Liter, Doktor Kata Ia Boleh Sebabkan Sawan
'Tiba-tiba Pening, Keliru, Sesak Nafas' - Gadis Dakwa Hampir Dipukau Lelaki Tua Dalam LRT
Ratu Cantik Kanak-Kanak Ni Bahayalah, Pedofilia Di Mana-Mana. 'Tapi Dia Ni Cantik Sungguh!'

Komen Terbaru

Quote Redvelvet3 18-10-2019 06:08 PM
Bahaya zaman sekarang...sebelum kahwin pilih yg betul2 warasssss gituuuu......

Lain-lain Komen

Quote Sang_Pencinta 12-10-2019 10:19 AM
May he gets necessary help kalau betul mental

Atau hukuman kalau sebenarnya waras
Quote uda 12-10-2019 10:24 AM
Memang dia mental.Maybe terlalu sayang and possesive. Dia tak boleh terima yang wife dia minta cerai. Tu yang dia bunuh
Quote putericahaya999 12-10-2019 11:56 AM
Takda maknanya mental
Ni ego tak sedar diri
Quote imogenBones 12-10-2019 11:59 AM
Maybe drugs
Quote manjalara_01 12-10-2019 12:03 PM
masih ade yg nak salahkan mangsa? mentalnye netizen ni..

mcm kes mamat yg bunuh wife & anak2 semata2 sbb skandal..die pun sweet2 je dlm youtube channel mangsa
Quote GigaMom 12-10-2019 12:19 PM
Korg lain kali nk cerai jgn jerit2 minta cerai takut tkena laki mental sakit
Pg mahkamah terus
Ppuan ni ramai yg jerit nk minta cetai sehari 10 kali
Borang pun x ambil
Mahkamah kat mana pun x tahu

Ot ppuan ni kawen umur brp anak ke 2 11 umur baru 27.letsay anak sulung 12?? Biar btl {:question
Quote krustykrab 12-10-2019 12:39 PM
GigaMom replied at 12-10-2019 12:19 PM
Korg lain kali nk cerai jgn jerit2 minta cerai takut tkena laki mental sakit
Pg mahkamah terus
Ppu ...

16 tahun dh kawin...anak 4...
Quote epuepy 12-10-2019 12:41 PM
2 me bnda ni jadi sbb mental. Mmg otak x Le nk process kalo kena pressure. Sian sbb kalo tgok gamba kt fb, mcm loving couple.
Tp kerat smpi 8, syg mende wei. Tp maybe gak lepas bunuh jadi panik. X tau cmne nk hilangkan bukti
Quote ajinomotonosuga 12-10-2019 12:52 PM
putericahaya999 replied at 12-10-2019 11:56 AM
Takda maknanya mental
Ni ego tak sedar diri

Yer..bkn mental pun

Tadak sapaaaa manusia born mental or sakit jiwa..klo fisikal tu memang ada..de form..DNA kacau..toksik lam dunia bnyk

Tapi tadak yg di lahirkan gila..mental..murung..depress etc

Ni sme manusia cipta..manusia yg rosakkan dunia so terima padah nya

Misal klo bnyk mkn cabo..glukosa bnyok..ko bleh emosi tak stabil..bab urus emosi..bab INTER PERSONAL SKILL..bab how to communicate verbal n non verbal

Ramai lagi ske kawan ngan kucing dari kawan sesama manusia!! Btui kan?

Spur of the moment..impromptu..spontan..EMOTIONAL HIJACKING.. bawahsedar..tu yg berlaku

Kekesalan  dlm hati bila waras balik..tuhan je tahu n dia mesti redha nyawa di ganti nyawa..u can hide but u cannot run!

Aku lastik bewak nk pi reban ayam sekali shoot terus keras beku..mati!! Insiiden dah lebih 40 taun tp masih terkenang..kut bewak tu de anok..kut bini bewak lain..dah tlor tu makanan diaaaa..tapi aku budok baru 12 taun apa tau n nk fikir gitu?

Marah tu sifat iblisss..klo marah syaitan berkumpui bnyk n pujuk senang

Orang yg berani ialah orang yg dpt tahan marah..bukan orang mcm Rambo tuuuu!!!
Quote Sang_Pencinta 12-10-2019 12:59 PM
GigaMom replied at 12-10-2019 12:19 PM
Korg lain kali nk cerai jgn jerit2 minta cerai takut tkena laki mental sakit
Pg mahkamah terus
Ppu ...

Kan? Kalau nak minta cerai pastikan diluah ketika ada saksi lain dewasa

Atau keluar vrumah senyap2 pegi tpt selamat dulu.

Jgn luah ketika marah
Quote JibboTheCat 12-10-2019 01:17 PM
Moga dipermudahkan urusan arwah
Quote manehnya 12-10-2019 02:16 PM
Ngeri weh

Sedih sbb Ada kanak2 yg twrlibat

Quote giyomi 12-10-2019 03:29 PM
Edited by giyomi at 12-10-2019 03:31 PM

rasanya dia bkn mental tp baran o kaki dadih sb tu x dia minta cerai, tkn lar sb hadiah nak cerai berai. mgkn gak dia pukul x dia sampai tak perasan dia mati lalu dia kerat to make it look as it was rompak and tutup evidence. ni pendapat akak yg tkder background csi.
Quote Lentera 12-10-2019 06:16 PM
GigaMom replied at 12-10-2019 12:19 PM
Korg lain kali nk cerai jgn jerit2 minta cerai takut tkena laki mental sakit
Pg mahkamah terus
Ppu ...

Sooo true.. G mhkmh tnye cmne nk isi borang fasakh, cmne prosedur. Baru cerdik namanya drpd dok meroyan jerit2
Quote sarukhan 12-10-2019 06:23 PM
Teringat kes ayah bunuh anak dkat bangi dulu. Apa jadi ye kes tu? Bekas pensyarah katanya kan. Maaf terOT.

Quote gigahertz 12-10-2019 06:31 PM
GigaMom replied at 12-10-2019 04:19 AM
Korg lain kali nk cerai jgn jerit2 minta cerai takut tkena laki mental sakit
Pg mahkamah terus
Ppu ...

Tu la nanti jadi macam kes Sari yantie dengna Faizal hussien. nak mintakcerai tapi faizal hussein tak bagi dia pukul perempuan tu ada la.
Quote AbukRokok 12-10-2019 07:24 PM
harap lpas ni masing2 stop stop la nak tunjuk romantik kat fb..... meluat kahkahkahkah
Quote garyura 12-10-2019 09:11 PM
aku rasa kadang2 yg asyik dok pos kebahagiaan kat socmed ni sebenarnya tak bahagia pun....cuma nk menunjuk kat org je....kalau bahagia kita simpan kenangan sendiri sudah....tak perlu canang satu dunia...
Quote rosevelvet 12-10-2019 09:34 PM
imogenBones replied at 12-10-2019 11:59 AM
Maybe drugs

Think so. Mat dadih ni mmg len mcm romantik dia. Tp kalu marah mmg dia boleh nmpk org tu mcm kucing jer. Xde rs apa kalau dia bunuh. My fren pnh ada kwn mat dadih. Mat dadih tu citer dia pnh nmpk org naik basikal ni mcm beruk naik basikal

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.208022s Gzip On
To Top