Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Akibat Derhaka Amanah Anak Ketika Muda, Warga Emas Keseorangan Di Hari Tua

10-10-2019 03:43 PM|natrahn| Komen: 29

Gambar Hiasan : Google

Berkahwin dan berkeluarga bukan perkara main-main. Ia mesti dilalui dengan penuh tanggungjawab. Apabilla si bapa 'lupa' akan tanggungjawabnya, ingatlah  akan ada pembalasan dari tuhan.

Dr Hana Hadzrami telah memuat naik hantaran di Facebook beliau mengenai seorang pesakit yang mendapat rawatan di sebuah hospital yang tidak dinamakan tempatnya.

Gambar Hiasan : Google

Menurut hantaran  itu, pesakit adalah seorang pemandu teksi. Seorang duda, bercerai berpuluh tahun dulu. Kini hidup sebatang kara walau ada anak yang dah dewasa. 

Tiada tempat tinggal dan memang hidup dalam teksinya sahaja. Pesakit itu mengalami kegagalan perkahwinan dan telah bercerai secara buruk. 

Baca lanjut:

Kredit foto: FB Dr Hana Hadzrami 

Keluarga warga emas yang terabai sukar melupakan sejarah silam akibat diabaikan. Keluarga pakcik ini mungkin tidak terkecuali.

Ada di kalangan mereka yang menyimpan perasaan kecewa, benci dan dendam kerana pernah diabaikan nafkah hidup, tidak diberikan pelajaran, didera atau tidak diberi kasih sayang secukupnya.

Sehebat mana sekali pun kita dikala muda, itulah yang paling kita semua takuti sebenarnya. Keseorangan di hari tua akibat perbuatan kita sendiri.

Semoga Allah SWT  permudahkan urusan pakcik ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 29
Komen

Previous : Ini Contoh Hadiah Hantaran Berguna Selepas Kahwin, Khas Untuk Bakal Pengantin Baru!

Next       : Oh, Anakku! Apa Nak Dibuat Kalau Kena Prank Dengan Suami Macam Ni?

Komen Terbaru

Quote yuki812 14-10-2019 08:23 AM
teringat ada kisah dulu..anak tinggalkan ayahnya kat bus stop..sampai isu ni viral dlm radio pak nil masa tu dj yg up kan kisah ni. satu malaysia kesian..satu malaysia hentam si anak..
rupanya si ayah tu dulu yg letak ibunya sendiri kat umah org tua2 tanpa pedulikan. dapat tau..bila si ayah tu duduk di rumah org tua yg sama ngn ibunya dulu.
kdg jgn salahkan ank. kita ni time muda tgh jdi ibu pon..bertolak ansur skit ngn anak. ank pon hepi..pendapat dia pon didengar juga. jgn lah guna veto..aku syurga ko.

Lain-lain Komen

Quote haryatie 10-10-2019 03:50 PM
bertabah la pakcik
kalau x pernah jumpa anak2..
ank2 pun maybe ingat pakcik da lama xde
Quote Kakalongmu 10-10-2019 04:07 PM
Kesian pacik... Kaka suka quote dokter yg last tu
'Dalam kubur nanti, kita semua berseorangan jua'
Quote armin 10-10-2019 04:09 PM
Anak2 sohai nanti macam mana ya bila dah besar pandai tp takde sijil spm sebab bapak tak hantar pergi sekolah
Quote mohdcrow 10-10-2019 04:10 PM
Tulah

Tapi ikut nasib jugak...ada jer yg jaga anak bini elok2...

Tapi tua2 kena tinggal jugak
Quote chicozinn 10-10-2019 04:38 PM
masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten nampak gigi je dek kena halau ngan anak2 n bini..
Quote chicozinn 10-10-2019 04:38 PM
masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten nampak gigi je dek kena halau ngan anak2 n bini..
Quote nazzse 10-10-2019 06:19 PM
chicozinn: masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten n ...

Kelakarlah cuols ....sohai gak yang kena {:smile
Quote fealefea 10-10-2019 06:38 PM
Ada suami yg perangainya buruk sampai ke tua tapi ada isteri yg tabah hadap dia walau pon boleh je tinggalkan suami yang sebegitu. Kalau tak sedar diri juga mmg sampai dicabut nyawa tak insaf.
Quote natrahn 10-10-2019 06:58 PM
nazzse replied at 10-10-2019 06:19 PM
Kelakarlah cuols ....sohai gak yang kena {:smile

Sohai ni sape?
Quote natrahn 10-10-2019 07:01 PM
fealefea replied at 10-10-2019 06:38 PM
Ada suami yg perangainya buruk sampai ke tua tapi ada isteri yg tabah hadap dia walau pon boleh je t ...

Betul tu...
Macam kes ni maybe pakcik ni pon nak hidup tanpa kekangan...dia tinggalkan anak isteri...
Akhirnya sakit pula..
Dah bahagian dia..
Moga anak isteri dia dah maafkan pakcik ni...
Quote nazzse 10-10-2019 07:02 PM
natrahn replied at 10-10-2019 10:58 AM
Sohai ni sape?

Sohai laksa aka suhaimi laki ina naim ex mawi
Quote natrahn 10-10-2019 07:17 PM
nazzse replied at 10-10-2019 07:02 PM
Sohai laksa aka suhaimi laki ina naim ex mawi

owh... dia ke ..baru tahu
Quote natrahn 10-10-2019 07:23 PM
haryatie replied at 10-10-2019 03:50 PM
bertabah la pakcik
kalau x pernah jumpa anak2..
ank2 pun maybe ingat pakcik da lama xde

itu lah...mesti dorang pun tak nak/tak tau nak cari ke..
Quote Perawankota 10-10-2019 07:33 PM
What u give u get back.. jagalah hati org2 sekeliling kita terutama family kita..
Quote putriTS 11-10-2019 12:16 AM
Abang ipar i ayahnya mcmnila perangai...kawin cerai merata. Dia x pnah jumpa ayah dia dari lahir. Sampaikan mak dia pesan dulu, kalau nak kawen...cek dulu binti pempuan tu. Takut terkawin adik beradik.
Quote natrahn 11-10-2019 07:27 AM
putriTS replied at 11-10-2019 12:16 AM
Abang ipar i ayahnya mcmnila perangai...kawin cerai merata. Dia x pnah jumpa ayah dia dari lahir. Sa ...

Erm...benda ni happens...

Tu selalu keluar kat suratkhabar warga emas kena tinggal/abai... tak boleh terus kecam anak-anak dorang...

mesti ada kisah di sebaliknya
Quote adeqbun 11-10-2019 09:16 AM
mane bapak pedo yg rogol anaknye tu,dh tua nnt ko baca la cite ni..jgn nak meroyan mengamuk kalau masuk spital anak2 xdtg tgk dan play victim anak x berkesah dgn ko
Quote Artemesiaa 11-10-2019 01:00 PM
Dah ada anak elok lah jaga dan berbaik dari kecil sampai dewasa kalau dah tua baru nak mintak simpati dari mereka susah jadinya
Quote natrahn 11-10-2019 02:44 PM
adeqbun replied at 11-10-2019 09:16 AM
mane bapak pedo yg rogol anaknye tu,dh tua nnt ko baca la cite ni..jgn nak meroyan mengamuk kalau ma ...

kan sapa alami benda ni je tahu...

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.079164s Gzip On
    To Top