Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Jangan Main Situ' - Saksi Dah Tegur Mangsa Jatuh Lubang Kumbahan

10-10-2019 01:57 PM Komen: 28
Jangan baling batu dan kayu di lubang kumbahan tu.

Itulah yang dikatakan oleh saksi, Wan Zahirah Anisa, 15 kepada lapan kanak-kanak yang bermain di lubang kumbahan di rumah neneknya di Kuantan.

Kredit foto: Harian Metro
Memetik laporan Harian Metro,  kejadian itu menyebabkan Nurarisha Abdullah, 5 ditemui selepas jatuh dalam lubang kumbahan itu.

Kata saksi, dia menegur kanak-kanak yang bermain di situ selepas melihat aktiviti itu kurang menyenangkannya. 

Selepas ditegur, kumpulan kanak-kanak terbabit beredar dari situ.

Kredit foto: Awani

Masa itu saya tidak terlintas untuk pergi lihat keadaan lubang kumbahan dan terus beredar.

Kemudian saya diberitahu terdapat kanak-kanak perempuan hilang dan orang ramai sedang sibuk mengesannya.

Beberapa jam kemudian mayatnya ditemui di dalam lubang kumbahan rumah nenek, katanya. 

Mangsa kemudiannya ditemui orang ramai kira-kira jam 9 malam sebelum anggota bomba dipanggil ke lokasi terbabit. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote matchstick 10-10-2019 07:42 PM
anarina replied at 10-10-2019 07:20 PM
Im sure u can find on ur own - dulu masa start i pun xtau mana nak salur, xdpt reply etc, tp i tak ...

uols surirumah ke dek..byk masa pulak nk shoot email sana sini. sebut authority mcm tahu je. randomly report sana sini x solve the problem jgk. tu dh ada update tu. bukan salah sape2..budak2 tu sendiri pergi angkat cover lubang kumbahan rumah org. salahkan parent sendiri lah x pantau anak2 main sampai ke lubang taik rumah orang. bukan semua benda AUTHORITY yg kena control.

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 10-10-2019 01:58 PM
2-3 hari ni asyik kes budak jatuh dalam lubang camni...
Quote Pixie902 10-10-2019 02:09 PM
Tak reti2 ke nak tutup lubang kumbahan?
Saja seronok cium bau najis ke apa?
Minggu ni aja dah dua kanak2 jadi mangsa...
Nak kena buat undang2 dan hukum penjara dan denda sesiapa yang membiarkan lubang kumbahan terbuka baru nak tutup kot?
Quote anarina 10-10-2019 02:16 PM
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je anomalies terus ketuk majlis/authorities, lambat ko reply aku up pd pengarah2, laju je corporate comm contact

Jdkan amalan ada apa2 yg perlu dibaiki/perlu selengara/perlu immediate attention laporkan pd yg berwajib utk buat, ni bila dah mati just ckp - jgn main kt situ duhh
Quote moonbug 10-10-2019 02:17 PM
Lubang takde penutup ke? Semalam kat Ipoh kes lemas lubang kumbahan juga
Quote haruslah 10-10-2019 02:45 PM
lately kerap

dulu pon ade berlaku gak

kat sekolah

adoiiii bla lah nak selesaiii
Quote MarissaMiller88 10-10-2019 02:45 PM
lepas dia tegur budak2 tu, budak2 tu beredar n tinggalkan kawan dia tu yg jatuh lemas?

atau suda beredar d tegur, baru budak tu dtg balik?

mcmna budak2 tu beredar tinggalkan kwn dorg yg jatuh tu?
Quote puteribaya 10-10-2019 02:55 PM
haruslah replied at 10-10-2019 02:45 PM
lately kerap

dulu pon ade berlaku gak

malaysia ni bermusim,,kalu eksiden bas..citer eksiden bas je,,kalu culik,,musim tu culik je..pelik aku
Quote Artemesiaa 10-10-2019 02:58 PM
Sikap tak apa, nantilah baiki, confident sangat tak ada siapa nak lalu situ akhirnya mengundang kemalangan dan trajedi
Quote RatuDunia94 10-10-2019 03:00 PM
Kenapa x tutup? Lobang2 jamban mcm ni mmg bahaya..
Quote buapakperut 10-10-2019 03:03 PM
lubang tu dibiarke? jangankan budak, org tua pun leh mati
Quote kuzaime 10-10-2019 03:26 PM
Selagi belum 'makan nyawa' selagi tu x reti2 nk tutup lubang tu
Quote chicozinn 10-10-2019 03:29 PM
Pixie902 replied at 10-10-2019 02:09 PM
Tak reti2 ke nak tutup lubang kumbahan?
Saja seronok cium bau najis ke apa?
Minggu ni aja dah dua  ...

penduduk sana mungkin naik ke bulan kot bila dpat hidu bau taik kepam ni..syahdu baq ang kekdahnya..
Quote Metana 10-10-2019 03:35 PM
anarina replied at 10-10-2019 02:16 PM
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je an ...

Kalu tu septic tank, owner rumah sendiri kena baiki dan menten. sebab dia x handover ke IWK pun.
Quote Kurex 10-10-2019 03:39 PM
makin kerap.. jangan ambik mudah apa yg ada dekat sekeliling kalau kita tau tu mampu mendatangkan bahaya... boleh jadi terkena dekat diri kita sendiri.. mesti beautifulliar suka ayat ni
Quote MissLana 10-10-2019 03:42 PM
alfatihah utk adik. ngeri la kalau mati lemas mcm ni. mintak dijauhkan
Quote matchstick 10-10-2019 03:42 PM
anarina replied at 10-10-2019 02:16 PM
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je an ...

lubang kumbahan yg ni sendirian berhad punya..nk report ke authority mana, sendiri punya sendiri tutup lah.
kalau yg dekat kuarters polis baru ni mgkn boleh salahkan bhgn maintenance kuarters tu

Quote matchstick 10-10-2019 03:52 PM
x sampai seminggu ada kes lagi..

yg kaki dera budak tu ntah2 lepas ni dapat idea kalau budak termeninggal masa kena dera pegi campak dalam tangki kumbahan je pastu buat2 kehilangan anak. mintak polis cari
Quote armin 10-10-2019 04:17 PM
Besar gila lubang tu. Budak2 ni kita tegur pun dorg bukan paham. Dah nama pun budak2.
Quote anarina 10-10-2019 04:40 PM
matchstick replied at 10-10-2019 03:42 PM
lubang kumbahan yg ni sendirian berhad punya..nk report ke authority mana, sendiri punya sendiri t ...

Report jela authority, nanti dia p la deal ngan tuan punya, dah tuan punya pun bangang biar je , u think u go n cakap dia akan buat lol ignorant

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.163796s Gzip On
To Top