Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Suasana Pilu Pejabat Utusan Ketika Tutup Operasi, Warganet Simpati Nasib Pekerja

10-10-2019 03:30 PM Komen: 23
Gambar Hiasan - Google

Sayu  apabila melihat perkongsian yang dimuat naik Malaysiakini suasana pekerja Utusan Malaysia mengosongkan meja masing-masing semalam (09102019). 

Utusan Malaysia,  syarikat penerbitan akhbar Bahasa Melayu tertua di Malaysia dikhabarkan tidak akan beroperasi lagi selepas 9 Oktober 2019.



Kredit foto: Twitter Malaysiakini

Warganet turut meluahkan rasa sedih dengan nasib dan masa depan kira-kira 800 orang pekerja syarikat tersebut.




Semoga cakap-cakap bahawa operasi portal berita Utusan Online dan Kosmo! Online akan diambil semula oleh Aurora Mulia Sdn Bhd jadi kenyataan. 

Sekurang-kurangnya peminat Utusan Malaysia masih dapat  lagi membaca nukilan satu-satunya lidah pengarang milik Melayu 100 peratus. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
6
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote natrahn 12-10-2019 02:37 AM
orgsepang replied at 11-10-2019 10:14 PM
Simpati pada mereka. Mungkin tak menjangka syarikat yang nampak kukuh runtuh.

kan..80 tahun dah Utusan Malaysia ni...tapi tu la tiada yang kekal kan

Lain-lain Komen

Quote Kurex 10-10-2019 03:41 PM
bertabahlah.. mana tau kena dekat kita pulak.. semoga kita dijauhkan kejadian macam ni kan beautifulliar
Quote moonbug 10-10-2019 03:47 PM
Semoga ada rezeki yang lebih baik untuk diorang
Quote DollahRepek 10-10-2019 03:50 PM
Semoga success di tempat baru. Kalo duduk situ pun tapi tak dapa gaji pun tak guna juga.
Quote sepiITUindah 10-10-2019 03:52 PM
ada rezeki 4 tahun lagi ..bukak balik
Quote haryatie 10-10-2019 03:57 PM
kesian nya..
bertabah laa
Quote Simunggu 10-10-2019 04:17 PM
melayu layu di tanah malayu selamanya...
Quote LadyCarefree 10-10-2019 04:36 PM
Xfaham knape benda ni jd isu. Barang xlaku, kompeni tutup. Apedehal. Cari kerja lain la. Mana2 kerja pon  ukan ada jaminan kerja sampai mampos.
Quote Eric.n9 10-10-2019 04:47 PM
Utk company, Tgh Tunggu diaorg offer jual furniture, dgn equipment murah2

Utk bekas staff, rezeki bukan satu tempat
Quote vespa_oren 10-10-2019 05:00 PM
dah lma utusan rugi
cuma umno support dgn projek
plg last projek tablet guru
dh umno x jdi gomen
Quote zacks 10-10-2019 05:15 PM
do not blame the employees apa dia?

kalau dah tau main employer tu dok buat kerja sebar fitnah bagai, patutnya DARI AWAL DULU DAH ANGKAT KAKI dan CARI KEJA LAIN.

ini nak jugak stay tmpt keja lama. dah terkena baru nak menyesal.
Quote sidewinder 10-10-2019 05:25 PM
biasa laa tu....staff dah dlm comfort zone....so dia org lek2 ja....skill set tetap sama dr start keje sampai company bungkus.....kalu skill up to date x akan ada masalah nak cari keje lain

moral of the story jgn terlalu selesa dgn apa yg ko ada....sbb dlm dunia ni tak akan ada benda yg akan kekal sampai ke mati
Quote Boomibulat 10-10-2019 05:34 PM
Dulu diorang tulis berita pasal org lain..
Skrg diorang plk jadi berita..
Kesian..nk kne cari kje lain plk
Quote misuke 10-10-2019 06:00 PM
semoga ada rezeki diorg kt tempat lain
Quote pulauturtle 10-10-2019 06:01 PM
Apa, utusan mampus setelah kongress maruah melayu?!

Mana nak letak air muka la ni....BMF ma...utusan tak halal ke?
Quote Artemesiaa 10-10-2019 06:04 PM
Buat yang dah lama berkerja disitu pastinya akan rasa sendih.  Moga ada rezeki ditempat lain.  Tapi yang dah berusia pasti akan jadi sukar buat mereka.
Quote Perawankota 10-10-2019 07:34 PM
Semoga ada rezeki yg lebih bagus pada dorg...
Quote natrahn 10-10-2019 07:40 PM
Amin...khabarnya separuh dapat masuk company Aurora tu
Quote pyropura 11-10-2019 01:08 PM
zacks replied at 10-10-2019 05:15 PM
do not blame the employees apa dia?

kalau dah tau main employer tu dok buat kerja sebar fitnah ba ...

Setuju, depa tak rasa bersalah ke bergelumang sama buat berita2 pitenah tu kan
Quote natrahn 11-10-2019 02:46 PM
pyropura replied at 11-10-2019 01:08 PM
Setuju, depa tak rasa bersalah ke bergelumang sama buat berita2 pitenah tu kan

tersepit antara majikan n nak cari rezeki kot

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
6.589071s Gzip On
To Top