Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tularkan Gambar Haneesya Hanie, Syada Amzah Dituduh Cuba Raih Populariti

10-10-2019 10:53 AM|Myeonir| Komen: 47

Sejak kebelakangan ini mesti ramai yang semakin mengenali Haneesya Hanie iaitu Dewi Remaja 2019 yang dibatalkan kemenangannya. Dah tentunya semua orang dah ketahui tentang kontroversi terbaru yang melibatkan gadis itu.

Kontroversi di mana Haneesya yang dikatakan mengenakan selendang seperti hijab namun memberi ilusi seolah-olah dia tidak berpakaian. Yang menghairankan, iklan itu sebenarnya adalah untuk mempromosikan kasut sebagai produknya. Namun mata orang ramai lebih tertancap kepada hijab berwarna merah itu.

Kredit foto: Twitter
Kalau anda nak tahu, orang pertama yang menularkan gambar ini di laman Twitter ialah adik kepada Shila Amzah iaitu Syada Amzah. Baru sahaja lepas habis menyertai pertandingan Big Stage 2019, nampaknya nama gadis ini kembali popular kerana terpalit sekali dengan insiden ini.

Pun begitu, Syada akhirnya memadam entrinya yang menyelar tindakan Haneesya sebagai melampau. Dia juga memuat naik permintaan maaf sekiranya dia telah salah faham mengenai konsep iklan itu. Tapi tetap bertegas bahawa cara pemakaian Haneesya itu tetap salah.

Kredit foto: Twitter
Walaupun ramai netizen yang telah menghentam Haneesya kerana penampilannya yang tidak sensitif di dalam iklan itu, ada juga segelintir warganet yang menyelar Syada kerana ada hati nak mengkritik penampilan model itu.

Kredit foto: Twitter
Macam-macam betul. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 47
Komen

Previous : Nak Tengok Muka Elfira Loy Tahan Sakit Masa Nak Bersalin? Nah, Tengok Video Ni!

Next       : "Jangan Cari Pasal.. Ida Tengah Sarat"- Bonda Rozita Beri 'Hint' Perkahwinan Datuk Aliff Bermasalah?

Komen Terbaru

Quote meow_tompok 11-10-2019 05:26 PM
danieladam replied at 10-10-2019 01:12 PM
Ke mana tumpahnya kuah kalo tak ke cadar? Sama la mulut kakak dgn adik, shilalat dgn cadar sama2 la  ...

aku tgk weibo account dia pun sendu.... apa la jadik dgn career dia kat China nun.

Lain-lain Komen

Quote minahmanja 10-10-2019 11:06 AM
ramai pulak yg back up hh ni ye..
Quote boojaat 10-10-2019 11:11 AM
Kasut tu buruks... I sama pendapat dgn syada kali ni.. baik selubong kain tu dgn bdn jer.. xpayah ttp kepala mcm pakai tudong... Kasut tu jenama HH ke? Patut la asyik timbulkan masalah.. nak nama di sebut2 rupanya.. senang la nak jual brg lps ni kan
Quote dahlamadah.. 10-10-2019 11:17 AM
kasut dgn konsep terompah yg ditebalkan..

Quote kikuri 10-10-2019 11:17 AM
huduhnya kasut tu...
Quote amal12bh 10-10-2019 11:19 AM
iols sependapat dengan syada..cuma cara dia x kena la dgn tegur direct mcm tu..patut kena la berlapik sikit..
Quote cikdilla 10-10-2019 11:20 AM
betu la apa yg syada cakap. modelling concept apa nya kalau gitu
Quote fushimi 10-10-2019 11:20 AM
kasut tu sama ngan kasut kayu yang aku selalu pernah nampak kat kedai

biasa kedai cina ada jual
Quote seri_mawr 10-10-2019 11:23 AM
betul kot syada tu ckp....

sesama artis ok kot tegur menegur...

ehhh...Haneesa tu muslim ke tdk..?

kang jadi mcm neeta...nak hencap punya pasal berpeluk dgn oppa sekali2 kawan tu non muslim
Quote haruslah 10-10-2019 11:33 AM
model internesyenel biase pakai camni kan?
bukan ke?
Quote LadyCarefree 10-10-2019 11:41 AM
Knapa henessy cair kali ni?
Quote buapakperut 10-10-2019 11:42 AM
dah kenapa minah hh ni? minda tak sihat juga ka akibat kecaman net? alang2 gitu..hawau klako
Quote syidasaleh 10-10-2019 11:45 AM
Sebab nak hencap cada terus back up si HH ni. Asal dpt menghencap je la. Bila budak tu main skin color card korang gak merempan. Adoii
Quote yoppoy 10-10-2019 11:46 AM
Apo model kasut concept terompah pun idok, stripper lite2 pun hado
Quote msrosse 10-10-2019 12:08 PM
tak perlah haneesya ... hujung2 nnti kau ckp jerlah masa tu tgh ada serangan anxiety tak boleh berfikir waras .. settle! byk dah artis2 lain guna teknik nih .. setakat nih mmg berkesanlah ...
Quote mongoose_kidz 10-10-2019 12:37 PM
klau pesen kasut macam ni....berbogel pun ade ke yg nak beli??
da la hodoh, n nmpak sgt x selesa dipakai.
Quote awex^returns 10-10-2019 12:58 PM
nak jual kasut, tapi pakai tudung macam tu dengan posing macam tu

seriously
kasut tu buruk
posing tu buruk

tu je

ok bai

Quote minguk 10-10-2019 01:06 PM
shadap boleh?
Quote danieladam 10-10-2019 01:12 PM
Ke mana tumpahnya kuah kalo tak ke cadar? Sama la mulut kakak dgn adik, shilalat dgn cadar sama2 la kena pulau pasni. Mohon pak lalat siap2 wat powerpoint slide untuk backup dan panggil wartawan. Tu pon kalo wartawan nak dtg lah ...hahaha
Quote Cpkay 10-10-2019 01:32 PM
i sokong syada ni . betullah apa yang dia cakap tu.
si HH ni pun satu . mcm sengaja cari pasal

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084803s Gzip On
To Top