Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Shakila Khoriri Sedih, Dapat RM800 Sahaja Untuk Berlakon Drama!

8-10-2019 04:18 PM|Oleh: Saiful| Komen: 48

Foto: IG
Shakila Khoriri baru-baru ini mengimbau kenangan semasa mula-mula dirinya menceburi bidang lakonan.

Katanya perjalanannya untuk bergelar pelakon bukan mudah. Sampai habis duit simpanan!

Lagi teruk bila berlakon sebuah drama hanya menerima bayaran RM800 sahaja untuk komitmen enam bulan penggambaran.


"Dulu masa awal aku nak join bidang lakonan ni aku habis duit simpanan aku sebab kerap pergi casting. Aku decided untuk berhenti kerja dekat satu butik yang pada masa itu gaji best untuk aku budak muda yang tak ada comittment lagi kecuali kereta Kenari aku tu.
 
"Aku stop sebab aku shooting drama 26 episod dan bayaran aku cuma RM800 selama 6 bulan shooting. GILA kan! Tapi aku syukur sebab itu langkah pertama aku," tulisnya di Instagram.


Pelakon ini juga pernah melakukan kerja sampingan iatu menjadi tukang kopek jagung dengan bayaran RM15 sehari.

"Jiran sebelah rumah aku masa tu meniaga jagung kat pasar malam. So selain jagung batang pasti ada jagung cup yang korang pun suka tu kan. Rupanya kena kopek manual macam dalam video ni.
 
"Berguni-guni dari pagi sampai ke malam sampai sakit pinggang. Lepas settle kopek kena kemas balik semua semata-mata untuk dapat RM15-20 lepas isi minyak. Lagi sedih Emak aku pun sama-sama buat. Allah sebaknya aku rasa sekarang,??? tambahnya.



Di ruangan komen, ramai yang terinspirasi mendengar kisahnya. 

Biasalah, semua orang pun bermula dari susah. Sekarang dah senang jangan lupa bersyukur dan yang penting jangan lupa diri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 48
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Bergambar Jauh Dari Suami Salah, Nampak Pergelangan Tangan Dikutuk - Datin Alyah Malas Layan

Komen Terbaru

Quote diss69 10-10-2019 09:14 PM
fahima80 replied at 9-10-2019 05:36 AM
Iols pun mula2 kenal shakila dalam drama adam dan hawa. Jadi adik ain hawani. Tapi adam dan hawa s ...

Ye laa.. Aura heroin xmuncul lagi.. Dia berlakon ok dh..

Lain-lain Komen

Quote natrahn 8-10-2019 04:24 PM
Orang yang pernah susah akan faham situasi yang dia lalui..
Bukan senang nak senang...
Quote barfi 8-10-2019 04:36 PM
Sebak pulak sis baca.. Shakila ni walau sejenis attention seeker laki bini di IG, tapi dia berbakat je dalam lakonan..
Quote RatuDunia94 8-10-2019 04:38 PM
Semua org pon ada kesusahan tersendiri..
Sbb bukan lahir atas dulang emas anak raja or sultan.. plg penting mcm mana kita ingat asal usul di mana kita bermula. Bukan masa dh senang terus pijak2 org kat bawah..
Quote orglama 8-10-2019 04:41 PM
crita apa dia ni berlakon?
Quote mamaneesa 8-10-2019 04:46 PM
first nampak muka dia ni masa drama dia berlakon citer adam dan hawa tu, bang aron dan nadiya nissa tu, dia jd adik si hawa. citer tu ke yg dia dpt rm800 tu? xtaula kalau sblm tu dia ada berlakon jgk
Quote CiliPadiSedap 8-10-2019 04:51 PM
Ada kawan kaka dulu masa nak berlakon luar negara kononnya filem avenger sampai sekarang sembang kari
Quote fliphair8 8-10-2019 05:09 PM
CiliPadiSedap replied at 8-10-2019 04:51 PM
Ada kawan kaka dulu masa nak berlakon luar negara kononnya filem avenger sampai sekarang sembang kar ...

benang ini tiada kena mengena dengan ramilah begum atau yg sewaktu dengannya...
Quote TerataiMelur02 8-10-2019 05:15 PM
CiliPadiSedap replied at 8-10-2019 04:51 PM
Ada kawan kaka dulu masa nak berlakon luar negara kononnya filem avenger sampai sekarang sembang kar ...

Otomatik teringat akak ramilah begum
Quote nuhanis 8-10-2019 05:21 PM
Berlambak kan drama dia ni berlakun. Aku kenal je dia ni. Tapi tu la tajuk drama dia berlakun memang tak ingat la.
Comel manis and pandai berlakun.
Anak dia pun comel. Tiber.
Quote ihtisyam1 8-10-2019 05:25 PM
Bukan senang nak senang.... Sedih lak ai
Quote URUHA 8-10-2019 05:25 PM
Not her fan tapi meols ada soft spot kt org yg pernah rasa susah & x lupa asal usul. Suka je dgn lakonan sheols sbb x kayu. Masalahnya kt Malaysia ni retis2 kayu lagi bnyk dpt job asalkan ada rupa & ramai followers. Nak tengok citer Melayu pun xde mood
Quote Ninjamommy 8-10-2019 06:16 PM
Tapi memang pro la cara dia kopek jagung
Quote imanda 8-10-2019 07:29 PM
Ninjamommy replied at 8-10-2019 06:16 PM
Tapi memang pro la cara dia kopek jagung

lorh.. kopek jagung pon nak kagum?
hang xbiasa mkn bubur jagung ehh
tapi kalo dia terror mesin tebu tu br I kagum sb I seriau bab2 mesin ni huhu
ataupon sagat kelapa pkai sagat dduk tu atau mesin elektrik, huiiii tajam tuuu
Quote MissCarcosa9753 8-10-2019 07:34 PM
imanda replied at 8-10-2019 07:29 PM
lorh.. kopek jagung pon nak kagum?
hang xbiasa mkn bubur jagung ehh
tapi kalo dia terror mesin t ...

Mak saya tarah guna pisau jagung yg buat bubur
X cantik bijik2 lah jagung tu
Syakila ni berapa umur dia?
Berapa lama dah dia berlakon....
Rasa nya lebih 10 tahun kot
Si fasha jadi heroin cerita dongeng tu dia dah jadi extra time tu
Quote September14 8-10-2019 07:40 PM
Sllu tgk muka dia tp x tau nama n x rasa nk google pun cr sapa dia... tp muka dia mmg sesuai jd extra je
Quote imanda 8-10-2019 07:46 PM
MissCarcosa9753 replied at 8-10-2019 07:34 PM
Mak saya tarah guna pisau jagung yg buat bubur
X cantik bijik2 lah jagung tu
Syakila ni berapa u ...

horrlahh tarah jagung pakai pisau, jd separuh2 bijik jagung tu n serpih2 haha

lama dah dia ni blakon, jd extra ajelah
Quote doubleA 8-10-2019 09:19 PM
Alahai iols pun masa awal2 kerja, pakai kereta mcm kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Sampaikan ayah tahu berapa balance akaun bank masa tu, ayah cakap apsal la tak minta kat dia kalau tak cukup duit tu. konon dah kerja kan, kena la independent, walhal tak cukup. cerita 10 tahun lalu

Utk tak OT, iols paham susah kila ni, dan bila pernah susah, bila teringat waktu tu memang boleh mengalir air mata
Quote mohdcrow 8-10-2019 09:36 PM
In another word...

Amikla saya jadi heroin
Quote VirginLady 8-10-2019 11:54 PM
naper aku x pernah tgk dia berlakon pun??
x suka rasa nyekik ngan dia sbb dia try hard sgt bgtau yg dia xnak bf ikut suka hati dialah..apooo ko mekk pasal tetek pun nk cerita habis kat org

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088434s Gzip On
To Top