Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Pendarahan Paru-Paru Sudah Tiada" Abby Abadi Dibenarkan Pulang

6-10-2019 09:03 AM| Komen: 18

Suami pelakon Abby Abadi iaitu Faizal Zakaria telah berkongsi sebuah posting di Instagram berkenaan dengan kesihatan bayi mereka yang semakin positif. 


Bayi yang baru berusia kurang sebulan itu lahir tidak cukup bulan dan disahkan oleh doktor mengalami pendarahan paru-paru yang serius. Mereka dua beranak telah ditahan di Unit Rawatan Intensif Neonatal NICU. 


Namun, bayi itu beransur pulih dan doktor mengesahkan pendarahan paru-paru yang dialaminya sudah tiada. Faizal meluahkan rasa bersyukur dengan perkembangan bayi pertama mereka dan memohon para peminat terus menyokong dan mendoakan mereka menerusi instagram. 

"Pendarahan paru-paru pun dah tak ada. Syukur sangat-sangat. Allah Maha pendengar semua doa mereka yang sayangkan baby Danial.

" Semoga baby terus sihat dan kuat,  ramai yang tidak bersabar untuk berjumpa dengan baby" katanya menerusi instagram.


Abby selamat melahirkan bayi lelaki seberat 535 gram pada 27 September lalu ketika kandungan baru berusia enam bulan di Hospital Sungai Buloh Selangor secara pembedahan. Semoga Abby dan bayi terus sihat dan dilancarkan segala urusan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 18
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : "Pergi Kelas Agama Bukan Untuk Menunjuk" - Che Hafiz Perli Lufya

Komen Terbaru

Quote exclusive_vvip 8-10-2019 06:12 PM
kuchenta_81 replied at 8-10-2019 10:05 AM
Lagi satu, dia kan cser mana boleh bergerak sangat kan? atleast 2 minggu ni kena rehat, jangan las ...

hahaha

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 6-10-2019 11:35 AM
Amboi nama anak kalau boleh semua nama nak bubuh...
Quote beta_carotene 6-10-2019 01:23 PM
RatuDunia94 replied at 6-10-2019 10:35 AM
Amboi nama anak kalau boleh semua nama nak bubuh...

Faizal tu nama laki sheols kan

Kalu ikutkan xde la panjang sgt, 3 patah.. tapi tetaps lah pakai pangkal nama D khuenn
Quote Perawankota 6-10-2019 03:50 PM
Ya Allah, berat anak dia setgh kilo jer..
Quote sehirkedi 6-10-2019 07:38 PM
Syukurlah. Jaga diri bebaik, makan yg berkhasiat dan jangan stres2 sis. Semoga baby & sis sentiasa sihat.
Quote RatuDunia94 6-10-2019 07:49 PM
beta_carotene replied at 6-10-2019 01:23 PM
Faizal tu nama laki sheols kan

Kalu ikutkan xde la panjang sgt, 3 patah.. tapi tetaps lah pakai ...

Panjang la tu cuols.. plg koman 2 patah je patut.. Muhammad tu je dh 8 petak. Campur semua sekali termasuk nama bapak 26 petak nak kena isi kat borang pendaftaran.
Quote chicozinn 7-10-2019 12:04 AM
Xsilap meollss skang xleh letak mohd kan?klu nak kne letak nama muhammad..xtau la btul ke idok sbb meollss lom ade anak laki lagi..
Quote armin 7-10-2019 01:51 AM
Kesiannya baby. Baby tak cukup bulan tu tak payah la bg orang lawat. Tunggu dah setengah tahun nanti baru bg org lawat. Kang dicium2 budak tu. Germs everywhere
Quote Intanterpilih09 7-10-2019 07:51 AM
chicozinn replied at 7-10-2019 12:04 AM
Xsilap meollss skang xleh letak mohd kan?klu nak kne letak nama muhammad..xtau la btul ke idok sbb m ...

Betui Muhammad ja dah x boleh letak mohd.
Quote Intanterpilih09 7-10-2019 07:51 AM
Semoga Abby n baby sihat.
Quote chinta89 7-10-2019 09:36 AM
535 gram


omg kecikkk sgt!
Quote chicozinn 7-10-2019 10:47 AM
Intanterpilih09 replied at 7-10-2019 07:51 AM
Betui Muhammad ja dah x boleh letak mohd.

Ni pasni kalu ade anak laki meollss tgah pkir nk letak nama muhammad ke x..ptut r staf office aku ni siap buat stamp pad cop nma anak kt buku latihan..
Quote MrsKobis 7-10-2019 10:52 AM
Yang yebbi ni pg ikut laki pi keje kenape eh? Tak boleh ke pantang dendiam kt rmh?
Quote kuchenta_81 7-10-2019 04:48 PM
MrsKobis replied at 7-10-2019 10:52 AM
Yang yebbi ni pg ikut laki pi keje kenape eh? Tak boleh ke pantang dendiam kt rmh?

Yelah kita pun baca tadi dia gi Lumut kannn
tulis gi bekerja sambil jalan-jalan?
Quote exclusive_vvip 7-10-2019 08:17 PM
kuchenta_81 replied at 7-10-2019 04:48 PM
Yelah kita pun baca tadi dia gi Lumut kannn
tulis gi bekerja sambil jalan-jalan?

samalah...I baca tu pun heran gak..dia pun baru dlm 10 hari bersalin kan..dgn baby sakit gini..dok lah kat umah je..rehat2, kot ada emergency apa2 kat sepital ke...siap dia cakal doc pesan jgn jln jauh2 la ye..lbh kurang gitu la...I dok rasa mcm doc perli pun ada...
Quote kuchenta_81 8-10-2019 10:05 AM
exclusive_vvip replied at 7-10-2019 08:17 PM
samalah...I baca tu pun heran gak..dia pun baru dlm 10 hari bersalin kan..dgn baby sakit gini..dok ...

Lagi satu, dia kan cser mana boleh bergerak sangat kan? atleast 2 minggu ni kena rehat, jangan lasak-lasak.

tapi karang kalo dia tahu kita tulis ni mau kena tazkirah karang ni

Quote Cpkay 8-10-2019 11:04 AM
yeah.. apa kes kau nak sampai ke lumut sana ? if ikut laki keje .. baik takyah
kalau berubat tu tak kisahlah ..

sudahlah abby.. tak yah beranak lagi .. umur pun dah meningkat.. jaga diri jaga keluarga je..
Quote shernazz 8-10-2019 11:06 AM
chicozinn replied at 7-10-2019 10:47 AM
Ni pasni kalu ade anak laki meollss tgah pkir nk letak nama muhammad ke x..ptut r staf office aku  ...

Iols.letak ahmad je..hahahah
Quote exclusive_vvip 8-10-2019 06:12 PM
kuchenta_81 replied at 8-10-2019 10:05 AM
Lagi satu, dia kan cser mana boleh bergerak sangat kan? atleast 2 minggu ni kena rehat, jangan las ...

hahaha

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.138088s Gzip On
To Top