Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Noraniza Idris Dipinggirkan Pada Konsert Pak Ngah, Mahal Sangat Ke?

4-10-2019 11:40 AM|Oleh: ameenarara| Komen: 316

Rasa pelik bukan, mengapa Noraniza Idris tidak dipanggil untuk Konsert Karya Agung Pak Ngah? Siapa yang tidak kenal ratu irama Malaysia yang cukup sinonim dengan lagu-lagu ciptaan Allahyarham Pak Ngah.

Ketua Pengarah Istana Budaya, Datuk Mohamed Juhari Shaarani tampil memberikan penjelasan dengan pemilihan artis yang disenaraikan untuk konsert tersebut pada November depan.


Foto: Sumber Internet

Menurut mereka, kekurangan bajet menjadi salah satu faktor Noraniza Idris terpaksa diketepikan untuk konsert ini. Malah, konsep konsert ini juga lebih mengutamakan lagu-lagu berbentuk teater bukanlah lagu yang dicipta Pak Ngah khusus untuk seseorang.

Mereka yang sudi untuk mengadakan persembahan ini memberi harga ‘kawan-kawan’ dan lebih bersesuaian dengan bajet yang pihak mereka peruntukkan.



Memang niat mereka untuk memanggil barisan artis seperti Datuk M Daud Kilau, Syura termasuklah Noraniza Idris, tetapi disebabkan kekangan kewangan mereka perlu mencari artis lain.


Foto: Sumber Internet

Dia juga menyimpulkan bahawa artis yang tidak meletakkan ‘harga kerajaan’ memang diluar kemampuan mereka untuk membayar nilai seperti diminta.

Antara penyanyi yang akan membuat persembahan bersama Orkestra Tradisional Malaysia adalah Datuk Seri Siti Nurhaliza, Ernie Zakry, Syame, Asmidar dan Roger.




Pemilihan Siti pula adalah disebabkan hubungan baiknya dengan pihak Istana Budaya dan hanya sebagai artis jemputan sahaja.

Berapa agaknya nilai Noraniza Idris yang tidak setaraf dengan 'harga kerajaan' itu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 316
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Nabil Mahir Suka Perangai 'Gila-Gila' Ayda Jebat, Harap Ada Jodoh Bersama

Komen Terbaru

Quote elleaffa 18-10-2019 09:03 AM
siq replied at 4-10-2019 12:15 PM
eh perlu ke ada siti nurhaliza kat situ?

eh aku sorang je ke yg rasa suara siti TAK SEDAP nyanyi  ...

Siti mana nyah tak sedap nyanyi lagu tradisional? Siti Sifir ke?

Lain-lain Komen

Quote MissCarcosa9753 4-10-2019 11:48 AM
So Siti harga Kawan2 juga ke
Quote Rhyno 4-10-2019 11:50 AM
maknanya bayaran untuk Dato CT lebih rendah dari Kak Ani ke chuols....
Quote mieymiey 4-10-2019 11:51 AM
Bayar Tokti jer dah separuh dari bajet kot.
Quote damian_lee 4-10-2019 11:52 AM
Kak Ani dah simbolik dengan Pak Ngah
Lagipun Kak Ani gak lah yang meneruskan perjuangan irama tradisional

Sangat menyayangkan .....

Xpelah kak ani ... mati jer la dulu
Baru terhegeh2 masing2 konon meratapi Ratu Irama Malaysia .....

Koserr tauuu Malaysian ni
Quote BoongaKertas 4-10-2019 11:58 AM
iols baca haritu kat twitter katanya sbb kak ani mcm dah tak ngam dgn arwah pakngah masa before dia meninggal dunia. mcm ala2 berpatah arang gittew. betul ke? iols x follow lah plak karier kak ani ni.
Quote jijilaaa 4-10-2019 11:58 AM
tok ti maybe bagi harga kawan2 jgk kot. demi utk menghargai pakngah...
Quote miracle_forever 4-10-2019 11:58 AM
xmampu byr k ani yg sendu.. tapi boleh byr toktipooh, ernie & syamel?? agak2 la alasan pun. etnie tu bln harga masa dia sendu lps keluar bintang rtm kot.
Quote harkktuih 4-10-2019 12:05 PM
Kalau byr harga kwn2 tp rega tiket murah xpe gak.. Ni mcm rega tiket biasa je..
Quote Nenasketum 4-10-2019 12:08 PM
BoongaKertas replied at 4-10-2019 11:58 AM
iols baca haritu kat twitter katanya sbb kak ani mcm dah tak ngam dgn arwah pakngah masa before dia  ...

Yes. Aku pun ingat ni. If tak silap pasal CT jugak rasanya. Tapi seperti biasa, fanatik ctdk akan kata dia sesuci embun.
Quote dekmieDandy 4-10-2019 12:12 PM
papaer jelar janji aku nak beli tiket

tapi yang 100++ tu sudah ler, walaupun kene bawak teropong
Quote siq 4-10-2019 12:15 PM
eh perlu ke ada siti nurhaliza kat situ?

eh aku sorang je ke yg rasa suara siti TAK SEDAP nyanyi lagu irama malaysia?
Quote BoongaKertas 4-10-2019 12:23 PM
siq replied at 4-10-2019 04:15 AM
eh perlu ke ada siti nurhaliza kat situ?

eh aku sorang je ke yg rasa suara siti TAK SEDAP nyanyi  ...

haah, so far mcm ko sorang jer lah yg meols pernah baca komen mcm ni
Quote siq 4-10-2019 12:26 PM
BoongaKertas replied at 4-10-2019 12:23 PM
haah, so far mcm ko sorang jer lah yg meols pernah baca komen mcm ni

ok la tu, satu dalam 20juta++
Quote harisbee 4-10-2019 12:27 PM
siq replied at 4-10-2019 12:15 PM
eh perlu ke ada siti nurhaliza kat situ?

eh aku sorang je ke yg rasa suara siti TAK SEDAP nyanyi  ...

Cacat pendengaran kot
Quote harisbee 4-10-2019 12:27 PM
Nenasketum replied at 4-10-2019 12:08 PM
Yes. Aku pun ingat ni. If tak silap pasal CT jugak rasanya. Tapi seperti biasa, fanatik ctdk akan  ...

Ct buat apa jah?
Quote harisbee 4-10-2019 12:28 PM
Ct perlu la..kalu tidak sape je nak g tgk ernie syamel asmidar? Silap2 cancel terus
Quote siq 4-10-2019 12:29 PM
harisbee replied at 4-10-2019 12:27 PM
Cacat pendengaran kot

maybe, or mungkin itu yg dikatakan 'selera masing2'? terima kasih!
Quote wordlife 4-10-2019 12:34 PM
oh sayang seribu kali sayang, meols ingat TokTi akan panggil KB & Wany Hasrita sekali since theyols pon boleh menyanyikan lagu2 bergenre irama malaysia/melayu asli
Quote harisbee 4-10-2019 12:35 PM
siq replied at 4-10-2019 12:29 PM
maybe, or mungkin itu yg dikatakan 'selera masing2'?  terima kasih!

Oo ckp je la x suka ct..suara dia not my type gittew....ko suka sore sengau2 selesama mcm k ani gittew

Lihat semua komen(316)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125178s Gzip On
To Top