Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Pakai Gaun, Fake Eye Lashes, Nyanyi Lagu Perawan Janda, Gila Ke?" - Ogy Tegur Program Kanak-Kanak

3-10-2019 03:29 PM|Shimmer Shine| Komen: 194


Aktres tersohor, Fauziah Ahmad Daud memang terkenal dengan kelantangannya mengkritik apa jua yang tidak kena dalam industri hiburan.


Terbaharu, Kak Ogy menerusi laman Youtube mengkritik program realiti kanak-kanak yang didakwanya langsung tidak sesuai dengan usia mereka. Maklumlah rata-ratanya berusia antara 7 hingga 12 tahun tetapi di'grooming' seperti orang dewasa.


Tegurannya itu mengenai adik-adik kecil yang berbakat namun tidak digilap dengan cara yang sewajarnya.

"Budak 8 atau 9 tahun pergi ke pentas, pakai gaun,
Crown, dengan lipstik bagai nak rak, false eye lashes lagi.
Berat mata budak tu. Tiba-tiba nyanyi lagu
 'Perawan atau Janda'. Gila ke apa?"

Lum

Bukan itu sahaja, peserta cilik ini pula didedahkan dengan lagu-lagu cinta yang memerlukan tenaga untuk menyanyi lagu bernada tinggi. Mungkin menyebabkan masalah kesihatan.

Menurut Ogy lagi, perkara sebegini mungkin menyebabkan kanak-kanak ini malu apabila dewasa nanti. Ogy turut menyalahkan produser tentang program tidak sesuai ini.

IG

"Mereka berbakat, jadi apa salahnya bagi 
lagu-lagu Patriotik. Biar bertepatan dengan usia mereka."

Menutup bebelannya, Kak Ogy meminta para produser mengambil iktibar dari tegurannya. Biarlah kanak-kanak menjadi mereka sendiri dan bukannya orang dewasa.

Nampaknya teguran tersebut dipersetujui ramai warganet yang menyatakan rancangan sebegini membuatkan kanak-kanak jauh lebih tua dari usia mereka.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 194
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : "Di Akhirat Tak Ditanya Pun Nama Setiap Anggota Kumpulan Yang Anda Taasubkan"- Alif Satar

Komen Terbaru

Quote gideoncross 13-10-2019 06:57 AM
Miamorrr replied at 12-10-2019 02:06 PM
Betul, kita yg dah dewasa pun geli dengar lirik gitu inikan budak2 yg nyanyi aduhai bengong tau ma ...

Tol tu, iol msa dngr lgu ni time first2 pun dah trasa malu yahamat.

Lain-lain Komen

Quote damian_lee 3-10-2019 03:32 PM
Edited by damian_lee at 3-10-2019 07:50 AM

Sokong kak oji
Apa ke barang nyanyi lagu perawan atau janda
Lirik tu sendiri sangat tak proper ......


Sokong sisturrr
Quote rosannazmia 3-10-2019 03:35 PM
Sokong hakakkk ogy
Quote xhyd 3-10-2019 03:37 PM
kasihan bdk yg terlibat..
Quote haruslah 3-10-2019 03:38 PM
i sokong hakak oji

dewasakan budak2 dgn over

pastu kecoh pedo la....budak2 skrg kurang moral la....x malu la....
nyanyi pon lagu yg lirik ntah ape2
pastu ajar budak2 joget2 lentok2
Quote hasniey 3-10-2019 03:41 PM
Ai sokong.ape benda la suh bdk2 nyanyi lagu mcmtu
Jijikkkk tau tak
Quote ssharifc 3-10-2019 03:43 PM

i'm so agree what she has said.  pathetic sunguh
Quote babycc 3-10-2019 03:43 PM
Sokong ogy.. dr zaman tom tom bak 10 thn dulu kot aku da meluat ngan rancangan kanak2 ni.. idola kecil ke.. ceria popstar pon sama.. lagu semua cinta2 yg nak anak2 kecik menjiwai bagai.. geli aku tgk!! Latest rajaawak junior tu pon.. aku tgk masa final.. pon kisah cinta yg tah pa pe.. ape kena mak bapak zaman skang??
Quote Intanterpilih09 3-10-2019 03:48 PM
Aku sokong Kak ogy.jgn dirosakkan otak kanak2.
Quote Nenasketum 3-10-2019 03:53 PM
Ha ah, mak diorang memang giler glamer & dah plan pun nak juai anak. Kali ni aku sokong hakak ogy
Quote sudahlah 3-10-2019 03:53 PM
ada betulnya teguran akak ogy tu
Quote kucing_gebu 3-10-2019 03:56 PM
Tu la salah satu punca bebudak sekarang hingus meleleh dh gatal nk berlaki
Quote lolita737 3-10-2019 03:59 PM
sokong kak ogy..

memang betul. kadang2 tgk makbapak sekarang lagi suka dedahkan anak2 dgn dunia glamor..kesian anak2 xdpt menikmati zaman kanak2 dgn riang ria.
Quote saviour_09 3-10-2019 04:01 PM
budak dlm pic tu ada tengok kat tv hari tu
instead of suka jadi kesian
ikut kan sangat mak bapak
anak jadi mangsa
Quote nina7772 3-10-2019 04:01 PM
setuju kak ogy
Quote stania83 3-10-2019 04:02 PM
Perawan atau janda ni dewasa nyanyi pon tak sesuai. Baik ban aje
Quote cruz2 3-10-2019 04:03 PM
Sokong ahkak ogy kali ni
Quote scrocth 3-10-2019 04:03 PM
Nek ogy ni ada mslh dgn aznil ke? Kan ke tom tom bak ni program aznil? And dulu2 dorg kan claim depa ni best friend? Ke dh gaduh jgk mcm dgn diva AA??

Anyway mmg btol ogy kata tu. Apa kata astro produce something like kelab kanak2 angkasapuri, or kelab nuri or ALONG tp versi 2019. Ajar dorg cara hormat org tua, adat2 org melayu yg makin pupus and stuff.
Quote inspiro92 3-10-2019 04:03 PM
I stand with you on t is matter kak ogy! Mmg meluat tgk makin banyak program camni ditayangkan especially kat astro ceria.risau tgk anak2 buah dok ketagih tgk.knapa skrg dah xde rancangan game show utk kanak2.No I don't mean brainless game show cam tom tom bak.kids nowadays should be exposed to more general knowledge & outdoorsy kind of things!
Quote shark_eow7 3-10-2019 04:04 PM
babycc replied at 3-10-2019 03:43 PM
Sokong ogy.. dr zaman tom tom bak 10 thn dulu kot aku da meluat ngan rancangan kanak2 ni.. idola kec ...

cerita yang lawak junior tu rasanya itu hari mcm jihan pon ada tegur. jalan cerita tu mcm tak sesuai dengan umur budak budak. tapi tak ingat budak yg mana 1 ntah. tengok 1 episod tu je..

Lihat semua komen(194)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123881s Gzip On
To Top