Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Dah Habis Calon Ke Tu?" - Miss International Singapura 'Dibahan' Warganet. Tak Baiklah!

5-10-2019 09:30 AM Komen: 70
Kredit Foto - Instagram Charmaine CHew

Miss International merupakan pertandingan ratu cantik antarabangsa yang diadakan saban tahun. Pada kali ini, Miss International 2019 akan diadakan pada 12 November 2019 di Tokyo Dome City Hall, Daerah Bunkyo, Tokyo, Japan.

Baru-baru ini, senarai lengkap ratu cantik seluruh Asia yang turut menyertai pertandingan tersebut telah dimuatnaik menerusi instagram M'sian Beauty Pageant Fan Club dan telah dikongsikan di twitter oleh pemilik akaun @AchuNadia.

Kredit foto: Instagram   @AchuNadia

Negara Malaysia akan diwakili si cantik manis Charmaine Chew, 22 tahun, berketinggian 173 sm dan berasal dari Kedah.  

Charmaine sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Perhubungan Awam. Beliau juga merupakan seorang hos dan model. 


Kredit foto: Instagram Charmaine Chew

Rata-rata warganet memuji kecantikan Charmaine dan berharap kemenangan milik Malaysia. Dalam pada itu, wakil dari Singapura turut menjadi perhatian warganet kerana merasakan wakil tersebut kurang cantik.

Sebenarnya kecantikan itu adalah subjektif kerana setiap manusia mempunyai definisi sendiri mengenai kecantikan. Adakalanya kita berasa seseorang itu cantik, tetapi tidak bagi sesetengah orang yang lain.




Pada tahun 2018, pertandingan ini dimenangi oleh Mariem Velazco dari Venezuela yang membawa pulang mahkota dan gelaran pertandingan itu.

Charmaine akan bersaing dengan 82 peserta dari seluruh dunia dalam pertadingan ini. Adakah Charmaine berpeluang memenangi pertandingan yang ke-59 ini?

Selamat maju jaya Charmaine. Malaysia Boleh! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 70
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote simatakucing 12-10-2019 05:01 PM
Suke tengok yg vietnam,cantik

Lain-lain Komen

Quote azwanaliori 5-10-2019 09:43 AM
Muka plastic abis yg wakil Malaysia ni
Quote cicicumel 5-10-2019 09:48 AM
yg malaysia tu makin le bawah mkin hodoh dan tua.. pic yg atas tu ok lagi sbb filter.
Quote lolipopi 5-10-2019 10:26 AM
Indonesia cantik.. Nampak exotic!
Quote thetimes 5-10-2019 10:35 AM
Filipina tu cantik...Malaysia pun cantik jugak tapi nampak plastik {:smile
Quote Pamelaloba 5-10-2019 10:47 AM
Kesian singapore hehe
Quote LadyCarefree 5-10-2019 12:39 PM
Malaysia punya macam geng sajad
Quote LadyCarefree 5-10-2019 12:40 PM
Thailand looks natural and positive aura
Quote RatuDunia94 5-10-2019 01:22 PM
Eh.. hello Malaysia pn pernah hantar wakil muka haus yachh.. ke Miss Universe plak tu...


Quote helicornia 5-10-2019 01:58 PM
ntah la mata aku tengok sume sepesen aje muka. sume muka cina bukit.bosan.filipina tu le nampak lain sikit
Quote matchstick 5-10-2019 04:14 PM
Vietnam cantik.. Malaysia muka plastik gitu pun di puji.. At least Singapore muka ori
Quote fliphair8 5-10-2019 04:22 PM
Plastiknyaaa mesia punya rep. Kuat nau pengaruh korea...pinoy very natural beauty
Quote matchstick 5-10-2019 04:22 PM
Ok. Dh tgk betul2 muka wakil Singapore tu kt ig dia.. Muka mmg level cashier supermarket je.
Quote Perawankota 5-10-2019 04:33 PM
Kenapa skang muka byk plastik??
Quote GigaMom 5-10-2019 05:43 PM
Ai sorg je ke suka cambodia ni
Quote noraidil_06 5-10-2019 06:43 PM
RatuDunia94: Eh.. hello Malaysia pn pernah hantar wakil muka haus yachh.. ke Miss Universe plak tu... <a href="https://i.postimg.cc/g2XYnvm8/hpse-fullsize-1604692850-Adelai" target="_blank">https://i.postimg.cc/g2XYnvm8/hpse-fullsize-1604692850-Adelai</a> ...

Oh my. Betul la cantik itu subjective. Sampai nk nangis rase caner nk describe
Quote salmon-suki 5-10-2019 07:08 PM
Wakil msia tu plastik sgt..xde lgsg ciri2 asli org malaysia..
Quote mongoose_kidz 5-10-2019 07:21 PM
muka malaysia mcm muka safiey la...
Quote sudahlah 5-10-2019 09:33 PM
yang filipina tu lawa la jugak .
Quote bakingsoda 5-10-2019 09:41 PM
filipina ngan vietnam paling cantik, indon ngan thai cantik la jugak. lain2 errr..yg msia plastik gila muka, cantik takpe gak ni helok lagi plastik sampah rasanya

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.188567s Gzip On
To Top