Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Cabul, Tipu, Ijazah Palsu' - Dua Individu Kemuka Pelbagai Dakwaan Terhadap 'Ustaz Europe'

3-10-2019 03:01 PM Komen: 100

Dua orang individu di Facebook bernama Sha Ramson Abdullah dan Uthman Daud telah mengemukakan pelbagai dakwaan melibatkan seorang guru agama yang dikenali dengan nama Ustaz Europe yang pernah menjadi heboh suatu ketika dulu.


Kredit foto: Facebook

Antara dakwaan termasuklah kes cabul dan cubaan merogol, mengumpul dana atas kepentingan sendiri, meminta anak murid mewakili dirinya untuk peperiksaan, pemberian ijazah amalan-amalan palsu dan dan penipuan.


Kredit foto: Facebook


Menurut Sha Ramson, 7 laporan polis telah dibuat terhadap individu tersebut. Uthman Daud pula mendakwa beliau dan rakannya mendedahkan perkara tersebut kerana Ustaz itu melanggar syarat yang dikemukakan pada tahun 2017 mengenai taubat nasuha yang dilafazkan Ustaz tersebut.



Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter


Berikutan pelbagai dakwaan yang kini muncul di media social, ramai netizen yang menggesa agar tindakan sewajarnya diambil terhadap Ustaz tersebut.


Kredit foto: Carian Google



Ada juga yang berkata semua dakwaan setakat ini adalah hearsay (khabar angin) dan boleh mendatangkan fitnah. Perlu ada laporan polis atau kes mahkamah untuk menguatkan dakwaan terhadap si pelaku.


Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter



Bagaimanapun, carian google setakat ini belum menemukan sebarang salinan polis atau pertuduhan terhadap beliau.

Semoga kebenaran muncul di sebalik pelbagai dakwaan ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 100
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote duri_durians 18-10-2019 02:53 PM
aku just nak caakap nasib baik la aku sentiasa berpakaian buruk.. takde la difitnah mengundang pandangan lelaki ajnabi

Lain-lain Komen

Quote Sang_Pencinta 3-10-2019 03:26 PM
Kredit kepada @nasikepal, @want2bhappy, @ayorsuam,

https://m.facebook.com/story.php ... 6&id=1095423564

https://m.facebook.com/story.php ... 6&id=1095423564

https://m.facebook.com/story.php ... 3&id=1095423564

https://twitter.com/amyz3/status/1179213569004621826?s=21
Quote saviour_09 3-10-2019 03:36 PM
ermm..

ostat pendogggie agama ke ni?

ermm..

kena bash la jap lg..

ermm..
Quote Hana_Hirokawa 3-10-2019 03:37 PM
Geram lak rasa kalo betul kes ni
Quote matchstick 3-10-2019 03:47 PM
Jelmaan watak ustaz madi drpd drama nur ke ni.. Betul2 wujud rupanya orang yg keji begini
Quote manehnya 3-10-2019 03:55 PM
urut dada aku baca,

hello pulis tlg tangkap setaz jadian ni
Quote sudahlah 3-10-2019 03:57 PM
ustaz madi versi realiti ni . dasar penunggang agama
Quote Kurex 3-10-2019 04:06 PM
Gemukkkkkk
Quote Gomea 3-10-2019 04:13 PM
Ni setad yang melancong tido tepi jalan tu ke?
Quote keds 3-10-2019 04:20 PM
Honestly Aku baca cerita dia pergi Europe pun dah suspek 'real ustaz' ke ni? Zaman skrg penuh fitnah.  Senang2 je nak dapat title ustaz Ustazah. Aku Rasa zaman dulu pangkat ni tak mudah diberi.
Quote anony-mous 3-10-2019 04:26 PM
X pelik pon. Dari penulisan awal pasal bini dia dah tau ustaz jadian. I klau ada org gelar diri dia ustaz tp bkn cikgu sek agama/ bkn penceramah / bkn ajar mengaji mmg aku lari dlu.
Quote leylapple 3-10-2019 04:38 PM
sapa bagi dia title ustaz at the 1st place?
Quote Cyempaka 3-10-2019 04:44 PM
padan muka penjilat2 tegar dia. bekap tak agak2. asyik2 keluar ayat 'sabar ustaz, ujian Allah..Allah xkan uji kalau xmampu blebleble'

ewwwwwww

baideway sape sha ramson ni ye... kenapa aku mcm familiar nama dia..tp xigt sapa
Quote Sang_Pencinta 3-10-2019 04:53 PM
Cyempaka replied at 3-10-2019 04:44 PM
padan muka penjilat2 tegar dia. bekap tak agak2. asyik2 keluar ayat 'sabar ustaz, ujian Allah..Allah ...

Kalau klik link tu ada full name dia
Quote Sang_Pencinta 3-10-2019 04:55 PM
Cyempaka replied at 3-10-2019 04:44 PM
padan muka penjilat2 tegar dia. bekap tak agak2. asyik2 keluar ayat 'sabar ustaz, ujian Allah..Allah ...

Sarah Adriana Binti Abdul Rahman
Quote lalalxlx 3-10-2019 04:57 PM
masih menuggu kesahihan news ni...
Quote Cyempaka 3-10-2019 05:08 PM
Sang_Pencinta replied at 3-10-2019 04:55 PM
Sarah Adriana Binti Abdul Rahman

Macam pnh viral sblm ni tapi x igt kes apa
Quote prettyuglybabe 3-10-2019 05:32 PM
Cyempaka replied at 3-10-2019 05:08 PM
Macam pnh viral sblm ni tapi x igt kes apa

dia bukan purdah yang kawin dengan laki banyak tattoo tu ke?
edisi calculator and geng ke gaduh dengan minah delusional ed ad ke sapa tu..
Quote AyaqMeloSuam 3-10-2019 07:12 PM
matchstick: Jelmaan watak ustaz madi drpd drama nur ke ni.. Betul2 wujud rupanya orang yg keji begini

Aku pn tfikir camtu.. klu betul.. rupanya wujud ustaz madi nih..
Quote arm_band 3-10-2019 07:21 PM
kan ada student lain yang dah reveal si setat ni tinggal anak dia yang lain sebab nak pegi urop tu

tapi kenapa cerita si sha ramson ni jugak yang orang tangkap??

susah nak caya yang si sha ramson yang outspoken ni, boleh diamkan je cubaan merogol dia semata2 kesian kat orangtua setat urop ni haa

eh diorang ni ajaran apa haa.... guru la mursyid la maulana laa. dah habis alim laa masing2 pun

Lihat semua komen(100)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.224041s Gzip On
To Top