Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Infozon Lihat artikel
Oct
02

Kempen Pink Power Watsons Pupuk Kesedaran Kanser Payudara

2-10-2019 05:45 PM|Kandungan Tajaan| Komen: 0

Kempen Pink Power yang dilancarkan Watsons Malaysia adalah satu langkah untuk memupuk kesedaran mengenai barah payudara dalam kalangan wanita.Kempen hasil usaha sama dengan Persatuan Kebajikan Kanser Payudara Malaysia (BCWA) itu juga menggalakkan pemeriksaan berkala bagi pengesanan awal kanser payudara.

Kempen itu berlangsung sepanjang Oktober ini, di mana sebanyak RM1 akan disumbangkan kepada BCWA bagi setiap pembelian jenama produk yang mengambil bahagian bernilai RM50 dan ke atas.Lebih menarik, pembeli akan menerima baucar bernilai RM10 daripada jenama produk yang mengambil bahagian.

Antara yang terlibat adalah Naturals by Watsons, Pink by Pure Beauty, Betadine, Bio essence, Blackmores, Biore, Cetaphil, Gatsby, Good Virtues Co, Herbal Essences, Hada Labo, Kitsui, Kinohimitsu, Lifebuoy, Loreal Paris, Max Factor X, Maybelline, NH Detoxlim, Nivea, Nutox Stay Young, Nature Bounty, Oral B, Rimmel, Shokubutsu, Safi, Sunsilk, Simple, Vantelin, Vaseline dan Wardah.Reben merah jambu yang merupakan simbol global kesedaran kanser payudara juga boleh didapati dalam bentuk magnet dan boleh dibeli di kedai Watsons terpilih atau dalam talian pada harga RM5.

Pembelian ini secara tidak langsung membolehkan pelanggan mendapatkan pemeriksaan kesihatan percuma serta berpeluang merubah penampilan secara percuma oleh pakar Watsons.


Caryn Loh (lima dari kiri)

Pengarah Urusan Watsons Malaysia, Caryn Loh berharap setiap sumbangan diperoleh menerusi kempen ini dapat membantu persatuan itu meneruskan misinya untuk meningkatkan kualiti hidup wanita yang menghidap kanser payudara.

"Kami berharap kempen ini dapat memberi kesedaran kepada orang ramai mengenai kesihatan dan kanser payu dara," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 0
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top