Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Betty Banafe Dedah Jenama Beg Mewah Ada Kaitan Freemason Dan Iluminati

30-9-2019 04:42 PM|Shimmer Shine| Komen: 89




Sejak berpisah dengan suaminya, penyanyi Betty Banafe dilihat sentiasa sibuk dengan perniagaannya dan juga mendekatkan diri pada Yang Maha Esa. Perkongsiannya mengenai hal ukhrawi juga mendekatkan lagi para pengikutnya dengan kebesaran Ilahi.

Namun, apabila Betty memuat naik video pendek mengenai ketaksuban wanita Malaysia serta golongan gay yang menggilai  jenama beg berjenama mewah, ia mencetuskan kejutan yang bercampur baur.

IG

Dengan menjelaskan yang ianya adalah gaya berfikir yang lebih serius kerana mengupas sejarah beg itu sendiri. Ini adalah sisi dunia yang jarang orang ambil tahu atau langsung tidak peduli. Yang penggemar beg ini cuma tahu ianya adalah lambang kekayaan golongan ada-ada (dulunya dikenali bangsawan).


Walaupun ada yang tidak memahami konteks sebenar perbincangan dengan menegaskan kualiti beg tersebut tahan lama, Betty pula menerangkan sudut konteks ini ialah idealogi pembuatan beg itu sendiri yang berasaskan salib, berkaitan dengan agenda Freemason dan Iluminati pada abad ke-18.

Video yang memaparkan seorang lelaki bercerita mengenai corak yang terdapat pada beg tersebut sudah jelas menerangkannya.


Walaupun tidak menerangkan secara jelas, dipercayai Betty mahu menyampaikan mesej bahawa beg tersebut bukan sahaja mewah tapi lebih kepada menyesatkan umat Islam.

Menakutkan juga penjelasannya. Jadi, anda ada beg LV ke tak ni? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
1
Komen: 89
Komen

Previous : 'Salah Sebut' Info Lagu, Alif Satar Lempar Bom Terus Bila Kena Tembak BTS Army

Next       : "Buta Perut Nak Mampus!" Rizalman Maki Hamun Zalora, Penat Promosi

Komen Terbaru

Quote Kakalongmu 8-10-2019 09:32 PM
A pasal sheols cerai ehh???

Lain-lain Komen

Quote msdummy.2018 30-9-2019 04:46 PM
xder..dah memang terang2 xmampu...cuba tny che ta?
Quote tuberoses 30-9-2019 04:50 PM
pulak dahh...
Quote pumpkinpatch 30-9-2019 04:53 PM
Takper lah. Pegi umrah karang bawak hermes, chanel, LV da suci dah. Harta duniawi saja. Settled.
Quote kucingitam 30-9-2019 05:01 PM
fleur de lis? pengakap pun guna lambang tu..
Quote nurchomel 30-9-2019 05:03 PM
saya follow the bike preacher .. memang dia ade terangkan bende camni.. semoga kita terselamat dari fitnah-fitnah dajjal
Quote meow_tompok 30-9-2019 05:07 PM
ada org share video ni kat group whatsapp. Kat group WA tu takde sape pun yg mampu beli LV pun (termasuk aku):lol

sila tag cik ta.
Quote damian_lee 30-9-2019 05:10 PM
Tapi LV memang xcantik aku rasa
Maybe sebb aki xmampu or xsuka color dia

Hahahaha
Quote lasagna 30-9-2019 05:16 PM
LV ni berlambak nau imitation nya.. so tak nmpk exclusivity nya lagi.
Quote kucingitam 30-9-2019 05:20 PM
lasagna replied at 30-9-2019 05:16 PM
LV ni berlambak nau imitation nya.. so tak nmpk exclusivity nya lagi.

ya betul..
ko beli ori  riban2 pun org ingat fake..



Quote minguk 30-9-2019 05:47 PM
ye ye je                 
Quote auntyonion 30-9-2019 05:51 PM
LV byk sgt imitation sampai kalau org pakai pn dok fikir eh kau pakai ori ke fake {:smile
Quote Azharitubunga 30-9-2019 06:14 PM
Mampu tgk jer
Quote ReginaGeorge 30-9-2019 06:19 PM
Ikut kemampuan masing-masing. Yang penting hutang wajib dibayar. Mengenai ideology illuminati tu, malam ni akak fikir
Quote Acikgomen 30-9-2019 06:31 PM
damian_lee replied at 30-9-2019 05:10 PM
Tapi LV memang xcantik aku rasa
Maybe sebb aki xmampu or xsuka color dia


Acik tak hingin nak beli lv sbb tgk duta percuma deyols yaitu pasangan pprt ac gelang dgn tinted

Baik haku beli mulberry walaupun bau kulit kambing
Quote MatDeghem 30-9-2019 06:54 PM


Inspirasi negara ......


Quote Claire96 30-9-2019 07:43 PM
astagaaaaa. awatlah suka dok fitnah freemason ni haihhh. depa ni dah pernah tengok documentary Freemasons ke belum
Quote sharlenetexas 30-9-2019 07:58 PM
Acikgomen replied at 30-9-2019 06:31 PM
Acik tak hingin nak beli lv sbb tgk duta percuma deyols yaitu pasangan pprt ac gelang dgn tinted ...

Iols tgu toklip unbox beg lv dari landen
Quote BOLAHD 30-9-2019 08:44 PM
https://bolahd.com
Quote JunkMail 30-9-2019 08:50 PM
Lahhhhh... Almost 90% perkara dalam dunia ni berkait dgn puak tu kot. Kita2 ni pun ingat free sangat ke? Sah2 la kita2 ni slave kepada puak2 tu. Tak perlu nak over sensitif sangat dengan perkara yg memang dah terang lagi bersuluh lampu tahap lampu stadium.

Lihat semua komen(89)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116678s Gzip On
To Top