Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Saya Tak Pernah Rindu Populariti" - Waheeda Nasihat Artis Baru Cari Ilmu

1-10-2019 10:37 AM|Oleh: ameenarara| Komen: 36

Selepas berkahwin dengan penceramah bebas, Waheeda atau nama sebenarnya Norwahidah Abdul Wahab sedikitpun tidak merindui zaman popular ketika meningkat naik dahulu.

Terkenal dengan lagu Wassini, ramai yang mungkin tidak sedar sehingga kini Waheeda telah menghasilkan 50 lagu untuk penyanyi baru.



Pada temu bual bersama Harian Metro, Waheeda berkata dia masik aktif dengan kerjaya seni, namun cukup sekadar bekerja di belakang tabir.

Dia menerapkan unsur-unsur nasihat, kerohanian, kritis dan berilmiah melalui hasil seninya sebagai salah satu cara untuk mendidik jiwa pendengar.


Foto: Sumber Internet

Dalam pada itu, dia sempat menasihati penyanyi baru yang masih belajar untuk menamatkan pengajian dahulu kerana mendalami ilmu amat penting.

Menurutnya lagi, dia begitu bahagia hidup bersama Akhil Hayy dan saling menjaga dua orang anak suaminya sambil mendalami ilmu agama.


Foto: Sumber Internet

Dia memang berniat untuk menghentikan aktiviti seninya, namun semuanya percaturan Allah apabila dia masih meneruskan kerjaya ini dan berharap dapat memberi manfaat kepada orang lain.

Dia juga mendedahkan dirinya tidak langsung terfikir untuk menjadi seorang penyanyi ketika dahulu kerana itu semua adalah permintaan produser.

Waheeda masih menggunakan bakatnya, namun lebih selesa kerja dibelakang tabir membantu penyanyi baru. 

Rindu juga kelibatnya di pentas seni. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 36
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Bila Upload Foto Anak Mesti Kena Kutuk - Rita Rudaini

Komen Terbaru

Quote Fresiaa 3-10-2019 02:09 PM
Lama xtgk

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 1-10-2019 11:01 AM
Xpe lah.. suara live pun haus jahh
Quote imanda 1-10-2019 11:03 AM
smp skg depa xde anak lg ke? I mean anak waheeda n akhil hayy
Quote Kurex 1-10-2019 11:14 AM
Muka anak akil hayy yg laki tu ikut macam muka apak dia
Quote haruslah 1-10-2019 11:27 AM
diorang lom anak anak ke?
Quote Xim 1-10-2019 11:55 AM
Woww lame x dgr cite . Minat sgt2 kat lagu2 dia
Quote sleepandream 1-10-2019 12:36 PM
baru iols perasan taun ni takde gema gegarvaganza yach...
Quote kiyudi 1-10-2019 12:54 PM
mana ex akhil haiyy ni ekk...

dlu kawin ngan budak muda...apa critaaa?
Quote Noraniza_Iblis 1-10-2019 12:59 PM
nnt dh cerai..
poket dh haus..
tibahh masuk GV..
Quote mieymiey 1-10-2019 01:13 PM
Rindu juga kelibatnya di pentas seni.


Apa jah yang sheols sumbangkan pada industri seni selain daripada Wassini tu?
Quote September14 1-10-2019 01:16 PM
Dia ni yg suke dating tepi pntai tu kan
Quote clara_nur 1-10-2019 01:32 PM

anak laki2 xdee yg mewarisi kehenseman ustaz
tp anak pompuan ustaz cantik!
Quote chinta89 1-10-2019 02:32 PM
Diorg blm ada anak kan? xde dgr lg deols ada cahayamata.

Btw aku masih tergiang2 thread kat porem nih psl dia kata dia walaupun dh pakia purdah tp masih ada org kenal dan kejar dia (aku rasa tu peminat dia nk bgmbr je maklumlah nurtizen kan gemar bgmbar2 ngn artis nih),

Annoying sgt sampaikan aku masih ingat thread tu!

Quote chinta89 1-10-2019 02:36 PM
September14 replied at 1-10-2019 01:16 PM
Dia ni yg suke dating tepi pntai tu kan

ye, bsama senyuman manis dpt dating laki org.
Quote chinta89 1-10-2019 02:40 PM


dalam kenangan.

utk adik2 BBNU yg tak kenal deols ni.
Quote chinta89 1-10-2019 02:41 PM
dan lagi



Quote akubest 1-10-2019 02:56 PM
ada ke org rindu dia ni?
kowser
Quote aemon 1-10-2019 03:53 PM
dia nyanyi dlu pun mcm suara semput minta nyawa..
Quote sribayu 1-10-2019 04:05 PM
Sejak dulu lagi pencaras memang x akan di Terima. X rindu popularity konon
Quote TabletSusu 1-10-2019 04:09 PM

stetmen dia ni psl apa ek chin?

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.129213s Gzip On
To Top