Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Takkan Sesama Artis Pun Dah Tak Boleh Gurau?"- Reaksi Nabil Gurauan Body Shaming

28-9-2019 09:59 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 78

Semakin maju ke hadapan minda orang Malaysia, semakin ramai yang mengerti bahawa isu 'body shaming' adalah perkara serius. Tak kisahlah walaupun sekadar gurauan, kalau yang kena itu terasa, tetap jadi kesalahan.

Walau bagaimanapun, menurut pelawak dan hos terkenal iaitu Nabil, lawak seperti 'body shaming' ini mampu meningkatkan rating rancangan, lapor Gempak.

Tambahnya, pada awal kemunculannya dahulu, tiada masalah langsung apabila ada yang melemparkan gurauan berunsur 'body shaming' di dalam mana-mana program televisyen.


Kredit foto: Blog

"Pada zaman awal kemunculan saya dalam industri hiburan dahulu, gurauan body shaming dalam program TV tidaklah dikritik sehebat sekarang.

"Bagi saya, isu seperti ini mampu menaikkan rating tontonan sesebuah program, kalau semua yang dituturkan itu terlalu biasa, penonton pun akan berasa bosan.
 
"Kami sesama artis pun faham antara satu sama lain, takkan lah sesama artis pun dah tak boleh gurau?" guraunya.

Nabil juga mengimbau kisah di mana dia diejek mengenai telinga dan badannya yang kurus, namun dia tidak pernah pun melenting dan mengambilnya dengan positif.

"Saya sendiri pernah diejek kurus dan telinga capang, saya terima dengan positif, penonton ketika itu pun tidaklah terlalu mengkritik gurauan berbentuk body shaming," jelasnya.

Setiap orang tak sama. Kalau Nabil okey sahaja, tak semestinya orang lain perlu okey juga - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 77
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Tolak Tawaran Program Realiti - Naim Daniel 'Kekwat ' ?

Komen Terbaru

Quote kierakirana 12-10-2019 12:32 AM
kebal btl nabil ni kan. chanel kat astro tu semua muka dia je. kalau lawak tu best xpe...ni..hurmmm

Lain-lain Komen

Quote Kurex 28-9-2019 10:14 AM
Makin helok dia ni.. Selalu nampak dia solat jumaat dekat damansara uptown.. Semoga dapat jadi makmum nabil
Quote MissCarcosa9753 28-9-2019 10:19 AM
Masalahnya kata nak creative
Kalau nka kreative pikir lah idea lain
Banyak lagi boleh dijadikan lawak
Quote crazybeach 28-9-2019 10:24 AM
eh hello?? rata2 yang tengok abp rengsa hoccay nak hadap lawak bodoh tak cukup kismis si ackiok tu?? celah mana nya penonton jadi bosan kalau tak selit lawak bodoh?? alif satar hosting elok jah takde pun penonton jadi bosan??
Quote cikperiukkera 28-9-2019 10:28 AM
Lawak body shaming is so yesterdecadessss yach & xkn nk duduk ditakuk lama? Mcm xde modal lain...sheols,jihan gg,tokgelang & pelawak2 sampah asterok yg lain terutamanya mmg haussss otak kosong balik2 nk buat buat body shaming time melawak/mengacara. So pprtttt
Quote BicaraHatiku 28-9-2019 10:31 AM
Edited by BicaraHatiku at 28-9-2019 09:03 PM

Body shaming...
Kena kat batang hidung orang lain- lucu.
Kena kat batang hidung sendiri- sentap.

Quote RatuDunia94 28-9-2019 10:58 AM
Mmg lah bil oi.. dulu ummah malaysia mana nk ada kesedaran pasal body shaming ni.. la ni je baru sibuk..
Teringat suatu masa dulu Syanie sering dijadikan modal lawak utk rancangan2 lawak yach..
Quote meisapoya 28-9-2019 11:05 AM
Tak semua orang macam kau, diejek pon positif.
Quote LadyCarefree 28-9-2019 11:19 AM
meisapoya replied at 28-9-2019 10:05 AM
Tak semua orang macam kau, diejek pon positif.

Khenzs? Qiekepampropa baca orng ckap dia x hensem pon dia dah depresi smpai nk bersara dari dunia seni.
Quote gigimukelabu 28-9-2019 11:49 AM
Dia ni antara dibayar mahal. Setakat lawak basi apalah sangat. Kat rancangan ceria popstar pon boleh dia bagi lawak lucah. Dahlah rancangan budak2. Nasib Johan berjenis sikit kat rancangan tu takde lucah2.
Quote blue^panther 28-9-2019 12:03 PM
Alahai retis Malaysia ni entah kenapa, kalau orang kutuk2 diaorang dan2 kata ad anxiety la, depressi la..... tapi bila orang marah dia kutuk2 orang, dia kata "boleh menaikkan rating" "takkan tak faham kot".......choiii sangat perangai!!!
Quote meteorspeed 28-9-2019 12:30 PM
Cer body ahaming dia or dia nyer bini. Nak tgk apo dia rasa
Quote adeqo 28-9-2019 01:21 PM
Tak semua org boleh terima  lawak body shamming bang bil! Hang mungkin xkisah.. tp orgg lain kisahh.. so ko kena bijak laa.. klau org yg ko nak gurau tu mmg ko rapat n jenis tak kisah. Teruskan. If baru jumpe setakat kenal2 gitu2 jee baik try lawak lainn.. kena la pandai handle situasi..
Quote NBM 28-9-2019 01:35 PM
crazybeach replied at 28-9-2019 10:24 AM
eh hello?? rata2 yang tengok abp rengsa hoccay nak hadap lawak bodoh tak cukup kismis si ackiok tu?? ...

si AC tu dia pun kete 2nd hand dia tak sedar ke
Quote YomiuriLandMae 28-9-2019 01:45 PM
cuba la pelawak2 malaysia ni buat lawak2 educated sikit.. nak melawak x semestinya kena jd bodoh.. tp mostly ramai je org2 malaysia yg minat hiburan ni lampi.. buat lawak educated tercengang.. seminggu lps tu baru phm..
Quote Bumbu 28-9-2019 02:03 PM
YomiuriLandMae replied at 28-9-2019 01:45 PM
cuba la pelawak2 malaysia ni buat lawak2 educated sikit.. nak melawak x semestinya kena jd bodoh.. t ...

Dah semua pelawak malaysia bodoh. Nak buat cam na...
Quote YomiuriLandMae 28-9-2019 02:07 PM
Bumbu replied at 28-9-2019 02:03 PM
Dah semua pelawak malaysia bodoh. Nak buat cam na...

aah kan kalo educated xde maknanya nak jd pelawak.. melainkan your education was totally a mess.. gituuhhh
Quote sleepandream 28-9-2019 02:36 PM
kekadang iols kesian pelawak dekat malaysia ni... banyak batas dan sempadan yach...
tak boleh racist, body shaming, apatah lagi kutuk kerajaan...

iols minat stand up comedian dari singapore ni... semua diatas heshe langgar tapi kelakar yach


Quote unguaurora 28-9-2019 02:40 PM
Kurex replied at 28-9-2019 10:14 AM
Makin helok dia ni.. Selalu nampak dia solat jumaat dekat damansara uptown.. Semoga dapat jadi makmu ...

Masalahnya heols nak ke jd imam chuols?
Quote LadyCarefree 28-9-2019 02:55 PM
YomiuriLandMae replied at 28-9-2019 12:45 PM
cuba la pelawak2 malaysia ni buat lawak2 educated sikit.. nak melawak x semestinya kena jd bodoh.. t ...

Mcam harith iskander ke?

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.131421s Gzip On
To Top